Valaki felajánlaná azt, hogy ha a magyar állampolgárságot visszaadod akkor helyette bármilyen mást felvehetsz. Elfogadnád ezt az ajánlatot?
Élhet valaki Ausztriában anélkül is, hogy vissza kellene dobnia a magyar állampolgárságát hogy helyette felvehesse az osztrákot. Szóval ezt a gondolatmenetet nem értem...
Én sem adnám az állampolgárságomat, de én is elképzelhetőenk tartom, hogy pár évig külföldön éljek pl. Görögországban vagy Olaszországban, esetleg Németországban.
Amúgy meg értelmetlen az a szó, hogy "magyarkodás", olyat sem mondunk hogy valaki szlovákkodik meg németkedik, akkor ez mi? Szidjuk Bajnait meg Gyurcsányt meg a pártjukat, de azért átvesszük az általuk képzett szavakat....
Hazádnak rendületlenül
Légy híve, oh magyar;
Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar.
A nagy világon e kívül
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.
Ez a föld, melyen annyiszor
Apáid vére folyt;
Ez, melyhez minden szent nevet
Egy ezredév csatolt.
Itt küzdtenek honért a hős
Árpádnak hadai;
Itt törtek össze rabigát
Hunyadnak karjai.
Szabadság! itten hordozák
Véres zászlóidat,
S elhulltanak legjobbjaink
A hosszú harc alatt.
És annyi balszerencse közt,
Oly sok viszály után,
Megfogyva bár, de törve nem,
Él nemzet e hazán.
S népek hazája, nagy világ!
Hozzád bátran kiált:
"Egy ezredévi szenvedés
Kér éltet vagy halált!"
Az nem lehet, hogy annyi szív
Hiába onta vért,
S keservben annyi hű kebel
Szakadt meg a honért.
Az nem lehet, hogy ész, erő,
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.
Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán.
Vagy jőni fog, ha jőni kell,
A nagyszerű halál,
Hol a temetkezés fölött
Egy ország vérben áll.
S a sírt, hol nemzet sülyed el,
Népek veszik körul,
S az emberek millióinak
Szemében gyászköny ül.
Légy híve rendületlenül
Hazádnak, oh magyar:
Ez éltetőd, s ha elbukál,
Hantjával ez takar.
A nagy világon e kívül
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.
Vörösmarty Mihály: Szózat
Német a férjem már 6 éve, így megkérhetném a német államoplgárságot , de akkor lekellene mondani a magyarról és ezért nem teszem.
én éltem amerikában pár évet, angliában és most németországban, de sehol nem éreztem lenézést azért mert magyar vagyok, söt, itta németeknél még pozitívan is állnak hozzám, szintemindenhonnan hallom hogy ök is voltak már magyarországon, vagy van magyar rokonság stb...
voltam olyan országban ahol még soha nem hallotak magyarországról, szegény kis orsag a világ másikfelén de mikor meghalloták hogy európa már tudták hogy nem szegény ország, és ez így is van. amíg a tescok tele vannak minden hétvégén, nincs baj magyarországon.
" Egy nulla, semmi ország, minden vágyam, hogy itt haggyam és kitöröljem az emlékezetemből :)"
Nélküled is menni fog. Semmi ország? Látszik nem ismered. Gondolom te is mennél ámerikába, mint a többi áruló haszonleső söpredék. Ti szavaztátok meg gyurcsányékat.
U.I: Aki leszavazta a Szózatot az dögöljön meg. És ezt a legkomolyabban mondom.
11:39-es vagyok.
Valószínűleg nem helyesírási szótárnak születtem, és nem fogok itt mindent, a legnagyobb körültekintéssel kezelni. A magyarkodás értelmetlen, hűha, ha nem mondod, rá sem jövök :) Irónia :) Helyesírásból mindig 4-es voltam, így nem hiszem, hogy szégyenkeznem kellene :D Sőt, ha azt képzelném, hogy helyes az a szó, akkor mi lenne? Elvinnének a zsaruk?
Nem szavaztam Fecókára és társaira :) Igen, itt hagynám, most én vagyok a rossz amcsi, tudom :)
Nem szavaztam le a Szózatot, minden tiszteletem az olyan embereké, akik régen, minden megtettek ezért az országért. De nem tudok mit tenni, minek "magyarkodni", színjáték, Ti is jól tudjátok ;) Nézzétek körül ebben az országban, olvassatok híreket, én ezt az országot tiszteljem? Minden vágyam, hogy profi angol tudást megszerezzem, és bye-bye Hungary :) Most pedig várom a "Azt hiszed kint álom a világ?!" típusú hozzászólásokat. Nem, nem álom, viszont MO-hoz képest az :)
További szép napot mindenkinek!
Aki azt mondja, hogy nem menne el, nem adná oda egy másik állam állampolgárságáért a magyart, az mit vár? Mi fog változni? Ahogyan mondani szoktátok az ország már a Zsidók kezében vagy, tehát most Izrael állampolgára vagy. Vagy tévedek? Esetleg csak akkor számít, hogy a zsidók kezében vagyunk, amikor anyázni lehet? Eléggé birkák vagytok mind!
Lehet lepontozni, nem fáj!
És akkor mit csináljunk? Dobjuk oda az országunkat a zsidóknak, én elmegyek, hogy helyet csináljak nekik? vagy hogy gondolod ezt? harcolni, harcolni, harcolni... Tudod, Magyarország azért volt olyan amilyen nagyon sokáig, mert harcoltak érte, az emberek büszkék voltak rá, vérükkel védték még a világháborúban is. nem volt ám az, hogy akkor megyek harcolni ha késsel fenyegetnek, életüket áldozták a hazáért. És a mai helyzethez képest akkor rendben is ment a dolog, mert az emberek kiálltak a hazájuk, a népük mellett, nem úgy, mint ti. Ti, akik azt mondjátok, hogy ez egy szar, semmi ország, nulla, nincs itt semmi, és Gyurcsány, meg Bajnai.... Tán tenni is kellene valamit azért, hogy itt változzon a helyzet, és nem azzal fog változni valami, hogy azt mondjátok a "magyarkodás" színjáték, vagy hogy elhúztok....
De birkázzál nyugodtan, erre az jut eszembe, hogy bagoly mondja verébnek.
Én nem mennék el mert úgy érezném, hogy elárultam a hazámat.
Jönni fog még egyszer valaki aki itt keményen rendet tesz és én őt akarom támogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!