Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt az emberek,...

Miért hiszik azt az emberek, hogy demokrácia és szabadság van?

Figyelt kérdés
Mi abban a demokrácia, hogy az embereknek nincs beleszólásuk a törvényekbe, fontos dolgokba, csak arra van jogunk, hogy megválasszuk 4 évente, hogy kik teszik ezt meg helyettünk?

2012. dec. 4. 14:46
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

én nem pontozok le senkit csak azért mert nem értek egyet, de tükrözi az én véleményemet is a lepontozás

viszont abban igaza van az egyik válaszolónak, hogy még soha sem volt ekkora szabadsága egyes jogoknak

a tényleges szabadság meg valahol az ősember szintjén létezhetett talán

de ettől még szerintem, jogunk lenne felelősségre vonni a politikusainkat, lehet tüntetni tényleg, de úgy érzem ez csak a tüneteket enyhíti, az egész politika olyan undorító, idehaza, csak azt látom (külföldi tapasztalatom nincs), hogy a hatalom megszerzése bármi áron, lásd most milyen aktív az MSZP, ugyanúgy korholja a Fideszt, mint őket régen fordítva, ha meg nyeregbe kerülnek csak vegetálnak a seggükön

ebből a Gyöngyösi Márton botrányból is csak annyi jön le, hogy megpróbálja minden párt a saját javára fordítani

2012. dec. 4. 15:38
 12/20 anonim ***** válasza:
93%

"az embereknek nincs beleszólásuk a törvényekbe, fontos dolgokba"

Bármelyik választójoggal rendelkező állampolgár kezdeményezhet népszavazást. Ha a kezdeményezést legalább 200 ezer választójoggal rendelkező magyar állampolgár aláírja akkor az Országgyűlésnek KÖTELEZŐEN el kell rendelnie az országos népszavazást bármilyen ügyben, ha sikeres volt a kezdeményezés.

2012. dec. 4. 15:38
 13/20 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne szabadság? Bármit megtehetsz, amit szeretnél. Azt eszel, iszol, amit akarsz, ott lakhatsz, ahol akarsz, oda mész lakni, dolgozni, nyaralni, ahova akarsz. Olyan zenét hallgatsz, olyan autót vehetsz, azt sportolsz, amit csak akarsz. Hosszan lehetne sorolni.

A jogi és demokratikus részét meg már elmondták előttem.

2012. dec. 4. 15:46
 14/20 anonim ***** válasza:
60%
Mert buták.
2012. dec. 4. 15:46
 15/20 anonim ***** válasza:
81%

Olyan beleszólásod van a törvényekbe és fontos dolgokba, amilyen még sose volt. És olyan szabad vagy, mint még soha. Bármelyik állampolgár alapíthat pártot, reklámozhatja a nézeteit, meggyőzheti a másik polgárt, hogy szavazzon rá, mindegyik állampolgár arra szavaz, amire akar. Ilyen nem volt soha.

Gyűlöletkeltésen, és tömeges uszításon kívül bírálhatsz bárkit, az ország első számú vezetőit beleértve. Mondhatsz bármit az utcán, az interneten. Ez se volt.

Személyes szabadság: bárhova mehetsz indok nélkül. Meg se kérdezhetik tőled mit csinálsz itt, és miért. Egyet gondolsz és holnap a világ másik felén vagy. Ez szerinted volt?

Az volt, hogy egy rossz árnyalatú mondat elhagyta a szád a rendszer, Acél elvtárs, Kádár elvtárs, Szovjetúnió vagy bármilyen politikai dologgal kapcsolatban, másnap 10 évre kőfalak közt találtad magad, ha nem lőttek le. Ha a saját lakásodban elénekelted a Himnuszt, már jött érted egy autó. Bíróságról nem is álmodhattál. Az országot el nem hagyhattad, csak engedéllyel, rendőrrel szemben szavad nem lehetett, ha azt mondák holnaptól besúgó leszel, választásod sem volt. Ezeknek tükrében nézd már meg mi van most.

Ha a demokráciától egy tejjel-mézzel folyó kánaánt vársz, nem az lesz. Nehéz az élet, de terrorban élni (örülj neki nagyon) el sem tudod képzelni milyen.

2012. dec. 4. 16:37
 16/20 A kérdező kommentje:
egyet értek veled utolsó örülök is, és az is igaz, hogy ha nyomorognék nem lenne időm ilyeneken gondolkodni, de ettől még sok kiábrándító dolog van, legfőképpen az, hogy a politikát a politikusok ilyen nagy pénzekért cserébe miért nem tudják ELHIVATOTTSÁGGAL végezni? :S
2012. dec. 4. 16:54
 17/20 anonim ***** válasza:
13%
Én itt az összes embert megtudnám cáfolni akik azt vallják hogy demokrácia van és szabadok vagyunk.De nem teszem mert akkor kétségbe esve rohannának a moderátorhoz segítségért,így nem pazarlom az időmet erre a kérdésre,minek ha úgyis törlik?Tény hogy nincs demokrácia,nem is volt,nem is lesz,csak a birkák állítják hogy van
2012. dec. 4. 16:56
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Demokrácia és szabadság van, felelős állampolgárok nincsenek.

Ha az emberekben lenne annyi öntudat, hogy a választott politikusaikat utána nem elengednék, hanem számonkérnék, akkor nem tennék a politikusaink azt, amit.

Alapvetően jó az a rendszer, ami most van. Iszonyú költség lenne, ha minden kérdésről az egész ország szavazna. És egyáltalán nem lenne megalapozottabb. Én speciel nem vagyok közgazdász, fogalmam sincs, hogy mondjuk milyen beruházás lenne a legjobb döntés. Vagy hogy mennyi és milyen hitelt vegyen fel az ország. Tuti biztos, hogy a szomszéd Jóska bácsi se tudja, és a pénztáros Marika is csak széttárná a kezeit. Döntsék el az ilyen kérdést azok, akik értenek is hozzá. Ahogy az autóm is szakember, autószerelő tartja karban, úgy az országot is szakemberek, politikusok tartsák karban. Ahogy a szerelőt is leváltom, ha rosszul dolgozik, a politikusokat is le lehet. Egészen logikus.

2012. dec. 4. 17:07
 19/20 anonim ***** válasza:
#17, pedig megtehetnéd, hogy megcáfolsz mindenkit. Én személy szerint kíváncsi vagyok, mire gondolsz. Mindenféle hátsó szándék nélkül, tényleg érdekel.
2012. dec. 4. 18:21
 20/20 mustafa33 ***** válasza:
Az a tény, hogy itt ezt a kérdést felteheted, megadja a választ.
2012. dec. 6. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!