Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt az emberek,...

Miért hiszik azt az emberek, hogy demokrácia és szabadság van?

Figyelt kérdés
Mi abban a demokrácia, hogy az embereknek nincs beleszólásuk a törvényekbe, fontos dolgokba, csak arra van jogunk, hogy megválasszuk 4 évente, hogy kik teszik ezt meg helyettünk?

2012. dec. 4. 14:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
67%

Hidd el nekem, beleörülnél, ha a napi teendőid mellett még minden egyes törvényjavaslatot át kellene rágndo, és el kellene menned szavazni róla.

Beleszólásod úgy van, hogy a bizalmadat helyezed valakibe, aki ezt megteszi helyetted úgy, ahogy Te is tennél. Ez eprsze nem teljeseül tökéletesen, de talán ez a kevésbé rossz megoldás a lehetségesek közül.

2012. dec. 4. 14:50
 2/20 anonim ***** válasza:
47%
Talán azért, mert az van.
2012. dec. 4. 14:55
 3/20 anonim ***** válasza:
46%

Demokrácia és szabadság van.

Téged ki korlátoz és miben?

2012. dec. 4. 15:01
 4/20 anonim ***** válasza:
71%

"Beleszólásod úgy van, hogy a bizalmadat helyezed valakibe, aki ezt megteszi helyetted úgy, ahogy Te is tennél."

Igen, vagy az esetek 90%-ában pont az ellenekezőjét teszi annak, amit én tennék, annak ellenére, hogy a kormányra kerülése előtt maradéktalanul mindig azt mondta, amit valójában tenni kellene.

2012. dec. 4. 15:01
 5/20 anonim ***** válasza:
25%

"Igen, vagy az esetek 90%-ában pont az ellenekezőjét teszi annak, amit én tennék, annak ellenére, hogy a kormányra kerülése előtt maradéktalanul mindig azt mondta, amit valójában tenni kellene."

- Az emberei hülyeség ékes példája, hogy egyáltalán képesek Magyarországon bármelyik parlamenti pártra is szavazni.

2012. dec. 4. 15:03
 6/20 anonim ***** válasza:
78%
Nos, 20 éves vagyok és nem szavaztam 2010-ben, pedig pár nap híján pont beleestem a dologba. :)
2012. dec. 4. 15:11
 7/20 anonim ***** válasza:
72%
Az aki lepontoz, igazán kifejthetné hogy miért nincs demokrácia, és szerinte mi van helyette. Köszöntem.
2012. dec. 4. 15:12
 8/20 anonim ***** válasza:
78%

Tudod, minden relatív. Ha abszolút értelemben nézem, akkor tényleg nincs semmiféle demokrácia. Nekünk, egyszerű embereknek semmiféle beleszólásunk nincs az állami, de még csak a települési döntéshozatalba se.

Viszont ha onnan nézzük, hogy azért legalább dohoghatunk, tüntetgethetünk, írogathatunk, nem kell dicsőítenünk valami őrült vezért, és nem kell félnünk attól, hogy bármikor lecsukhatnak, kivégezhetnek, mint a történelem során ez 99 %-ban volt, akkor meg azt mondhatjuk, hogy ilyen szabadságban soha nem élt az emberiség.

2012. dec. 4. 15:14
 9/20 anonim ***** válasza:
39%

Minek demokrácia? Minek beleszólás?

Itt minden gond nélkül kifejtheti az embre a véleményét, mégsem teszi az, aki szerint nincs demokrácia, csak egyszerűen lepontoz. Akkor mindek is nagyobb beleszólás, ha ennyi sincs az emberekben?

2012. dec. 4. 15:17
 10/20 anonim ***** válasza:
57%
alkotmányos diktatúra van (majd egyszer tanítják is)
2012. dec. 4. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!