Miért hiszik azt az emberek, hogy demokrácia és szabadság van?
Hidd el nekem, beleörülnél, ha a napi teendőid mellett még minden egyes törvényjavaslatot át kellene rágndo, és el kellene menned szavazni róla.
Beleszólásod úgy van, hogy a bizalmadat helyezed valakibe, aki ezt megteszi helyetted úgy, ahogy Te is tennél. Ez eprsze nem teljeseül tökéletesen, de talán ez a kevésbé rossz megoldás a lehetségesek közül.
Demokrácia és szabadság van.
Téged ki korlátoz és miben?
"Beleszólásod úgy van, hogy a bizalmadat helyezed valakibe, aki ezt megteszi helyetted úgy, ahogy Te is tennél."
Igen, vagy az esetek 90%-ában pont az ellenekezőjét teszi annak, amit én tennék, annak ellenére, hogy a kormányra kerülése előtt maradéktalanul mindig azt mondta, amit valójában tenni kellene.
"Igen, vagy az esetek 90%-ában pont az ellenekezőjét teszi annak, amit én tennék, annak ellenére, hogy a kormányra kerülése előtt maradéktalanul mindig azt mondta, amit valójában tenni kellene."
- Az emberei hülyeség ékes példája, hogy egyáltalán képesek Magyarországon bármelyik parlamenti pártra is szavazni.
Tudod, minden relatív. Ha abszolút értelemben nézem, akkor tényleg nincs semmiféle demokrácia. Nekünk, egyszerű embereknek semmiféle beleszólásunk nincs az állami, de még csak a települési döntéshozatalba se.
Viszont ha onnan nézzük, hogy azért legalább dohoghatunk, tüntetgethetünk, írogathatunk, nem kell dicsőítenünk valami őrült vezért, és nem kell félnünk attól, hogy bármikor lecsukhatnak, kivégezhetnek, mint a történelem során ez 99 %-ban volt, akkor meg azt mondhatjuk, hogy ilyen szabadságban soha nem élt az emberiség.
Minek demokrácia? Minek beleszólás?
Itt minden gond nélkül kifejtheti az embre a véleményét, mégsem teszi az, aki szerint nincs demokrácia, csak egyszerűen lepontoz. Akkor mindek is nagyobb beleszólás, ha ennyi sincs az emberekben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!