Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A rasszista emberek tudják...

A rasszista emberek tudják magukról, hogy rasszisták?

Figyelt kérdés
Szóval a "rasszista" szóban nem találnak negatívumot, vagy azt hiszik, az mást jelent?

2012. nov. 25. 11:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Itt szerintem van egy logikai hiba. Azt írtad, minden cigányt utálsz. Azért, mert a 90%uk utálatra méltó. Viszont azt állítod, nem a bőrszínük miatt utálod őket. De ha a cigányok 10%a nem utálatra méltó, akkor őket miért utálod? Mi alapján. Pont hogy a bőrszínük (azaz a genetikájuk) alapján. Azért utálod őket, mert tagjai a cigányságnak, amit kollektívan utálsz. "

A bőrszín csak megmutatja azt,hogy ő cigány, ha a németek viselkednének így akkor a németeket utálnám kollektívan, ha beleszarnak a tányérodba de a 10% ehető akkor nem fogod azt megenni hanem kidobod az egészet.

Majd ha a cigányok 90% lesz normális akkor majd megváltozik bennem ez a kollektív gyűlölet, de addig erre nincs remény.

És mint azt kifejtettem én nyitott vagyok feléjük ha arról van szó...

2012. nov. 25. 17:32
 12/16 anonim ***** válasza:

Csak egy kérdés. Miért nem húzol el innen Afrikába, ha szerinted a négerek egyáltalán nincsenek elmaradva az európaiaktól? Ha ők is egyenlőek velünk, akkor Afrikában is pont ugyanolyan jólét van és biztonság, mint nálunk, tehát nem lesz problémád és legalább az imádott majmaid között élhetsz.

[link]

Komolyan, manapság egyre gyakrabban nem tudom hova tenni az embereket...

2012. nov. 25. 17:51
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

"A bőrszín csak megmutatja azt,hogy ő cigány, ha a németek viselkednének így akkor a németeket utálnám kollektívan, ha beleszarnak a tányérodba de a 10% ehető akkor nem fogod azt megenni hanem kidobod az egészet."

de nem érted: amikor azt mondják az emberek, hogy valaki a bőrszín miatt utál valakit. Az nem azt jelenti, hogy létezik egy olyan betegség, hogy melaninfóbia. Ha ilyen létezne, akkor lennének emberek akik gyűlölnék a csokit, csak a színe miatt. Vagy nem volnának hajlandóak zongorán C dúr skálán kívül mást játszani, csak azért hogy ne kelljen hozzáérni a fekete billentyűhöz. Nyilvánvaló, hogy a bőrszín miatti gyűlölet azt jelenti hogy egy rasszt/embercsoportot gyűlölsz, és ítélsz el, kollektívan, és ez az oka, hogy bőrszín miatt ítélkezel. Ha mi magyarok feketék volnánk, akkor ugyanazok az emberek akik a cigányok sötétebb bőre miatt utálják a cigányságot, most a világos bőrük "miatt" utálnák a cigányságot.

Remélem érted mire akarok kilyukadni.

Tehát a kollektív gyűlölet még mindig elítélendő szerintem, és ugyanazt jelenti, mint a bőrszín miatti gyűlölet. De ha azt írod, nyitott vagy velük szemben, akkor nem hiszem hogy jó kifejezés a kollektív gyűlölet. Akit én gyűlölök, annak nem adok második esélyt. Ez kb olyan, mintha azt mondanád hogy, gyűlölöm Gyurcsány Ferencet, de nyitott vagyok vele szemben, szívesen megismerkedek az új gondolataival, és nem tiltanám el a politikától.

2012. nov. 25. 17:51
 14/16 anonim ***** válasza:
Ez a bőrszín duma akkora egy baromság. Különbözik a hajszín és annak vastagsága, sűrűsége, a szemszín és a szem alakja, az orr alakja, a száj és az ajkak alakja és mérete, az arccsontozat, a fejszerkezet, a testfelépítés, a végtagok hossza és alakja, a bőrnek a szerkezete, a mentalitás, a jellem, a viselkedés és még lehetne sorolni a tovább. Ezekből is látszik, hogy itt nem csak a bőrszínnel van probléma.
2012. nov. 25. 18:01
 15/16 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem vagyok rasszista, a füstösökkel kapcsolatban én nagy költőnkkel értek teljes mértékben egyet:

Vörösmarty Mihály:

EGY BARNA CSUFOLÓDÓ TRÉFÁSRA

A Barnaság nem igen nagy dísz ugyan,

De mégis türhető.

A gyáva tréfa még inkább nem az,

S ez már nem türhető.

Börzsöny, 1822

Az pedig egyenesen elkeserítő,hogy a versben szereplő "tréfa" szót ma már ezekre a szavakra is

lehet cserélgetni:

élősködés, hazudozás, rongálás, csendháborítás, zaklatás, lopás, rablás, erőszak, gyilkosság, kéjgyilkosság stb.

2013. aug. 21. 17:00
 16/16 anonim ***** válasza:
Ja, meg tisztában vagyok a realitásokkal, a tényekkel a cigányokkal kapcsolatban, bőrszínüktől, etnikumuktól teljesen elvonatkoztatva.
2013. aug. 21. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!