A rasszista emberek tudják magukról, hogy rasszisták?
vannak akik nyíltan vállalják, általában ők az értelmesebbek.
mások meg az olyanokat mondják, hogy neki csak a cigányokkal van baja meg azért van rendes cigány is meg ők bújnak a cigánybűnözés szó mögé meg, hogy ő nem rasszista csak izraelt és a cionistákat nem szereti stb.
Tudják, én pl nem is tagadom. Elvégre amíg a törvény ellen nem vétek, addig szívem joga azt gyűlölni akit akarok.
Egyébként annak ellenére, hogy a média ostobának próbálja beállítani a rasszistákat ez messze nem igaz, egyik barátom pl kikapcsolódás képpen olvas kvantumfizikai könyvet, nem kicsit zseni kategóriás emberke...
Inkább az a kérdés,hogy ki a rasszista?...szerintem az a rasszista aki alaptalanul gyűlöli mondjuk a négereket, például ha én azt mondanám,hogy utálok minden négert mert fekete a bőre vagy mert így viselkednek meg úgy viselkednek akkor rasszista lennék hisz Magyarországon nincs annyi néger,hogy így rámondjam minden négerre azt,hogy lejjebb való.Továbbá a négerek között rengeteg dolgozó van ellentétben egy másik etnikumra akikre szintén kifogok térni.
Más az viszont mikor a Harlemben egy fehér azt mondja,hogy utál minden négert, hisz ő csak negatívumokat tapasztal tőlük, nem tud mit mondani.
Viszont én is rasszistának számítok mert utálok minden cigányt, de nem azért mert fekete a hajuk és barna a bőrük és nem is azért mert más a kultúrájuk...hanem mert a 90% lop,csal,rabol,verekedik,kötekedik,rettegésben tartja a magyar népet a saját hazájában.
Viszont én személy szerint nem utasítom vissza egy cigány közeledését, -bár vannak fenntartásaim, de ezt nem mutatom ki felé,inkább megismerem és majd azt a személyt ítélem el aki a barna bőr és fekete haj alatt lapul , mint ahogy egy fehér magyar embernél is teszem azt-.
Szerintem az nem rasszista aki azt mondja,hogy utál minden cigányt, az viszont rasszista aki nyíltan elutasít minden cigányt ha az próbál barátkozni, hisz még esélyt sem ad neki.
Nekem ez a véleményem a rasszizmusról.
Továbbá szerintem nincs olyan ember akinek nincsenek előítéletei valamelyik néppel kapcsolatban, egy ember nem képes mindenkit elfogadni, nem szerethet mindent és mindenkit,ez csak álszent duma, maximum nem mutatja ki azt,hogy előítéletei vannak és ezért előbb megismeri azt az embert majd hangoztatja,hogy neki nincsen baja a cigányokkal,de eközben belül mégis vannak előítéletei.Én is így vagyok, csak én nem állítom azt,hogy nincs bajom a romákkal, én nyíltan kimondom,hogy igenis előítéletes vagyok ezért meg ezért, de nem rajtam fog múlva egy magyar-cigány barátság.Én nyitott vagyok rá.
Mindenkiben van rasszizmus, csak nem nyilvánítják ki egyesek
Négerek sem szeretik ha fehér ember kitúrja őket a munkahelyekről, Mi is jogosan vagyunk felháborodva ha cigányt alkalmaznak valahol, minket meg nem
Arab világban sem szeretik a túristákat, okkal
Ez jogunkban áll, mindaddig míg ölni nem kezdjük egymást
20/F
A cigányokat gyűlölni nem rasszizmus hanem tapasztalat.
Sajnos kevés közöttük a jobbik fajta.
A magyar soha nem volt idegengyűlölő , rasszista nép hisz ez egy soknemzetiségű , sokszínű , "multikulti" ország volt viszont a cigányok rasszizmust szültek.
én is azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy a rasszizmus nem jól definiált fogalom. Ebből következően a válasz is olyasmi hogy, attól függ.
Szerintem a társadalom döntő többsége által rasszistának tartott emberek egy része nem tartja magát rasszistának vagy rasszistábbnak mint az átlagember, sőt esetleg a rasszizmus szót feleslegesnek tartja, hiszen "minden ember rasszista valamilyen szinten, és ez normális". Egy másik részük lehet hogy büszkén felvállalja, hogy ő rasszista, hogy ezzel is megkülönböztesse magát a "sznob, naiv, idealista liberálisoktól".
szerintem azért a "fenntartásai és előítéletei vannak egy rassz egyedeivel kapcsolatban", és "rasszista" között van egy kis különbség. A cigányokkal szemben Magyarországon minden értelmes embernek vannak előítéletei.
De ahogy valaki írta:
"Viszont én is rasszistának számítok mert utálok minden cigányt, de nem azért mert fekete a hajuk és barna a bőrük és nem is azért mert más a kultúrájuk...hanem mert a 90% lop,csal,rabol,verekedik,kötekedik,rettegésben tartja a magyar népet a saját hazájában."
Itt szerintem van egy logikai hiba. Azt írtad, minden cigányt utálsz. Azért, mert a 90%uk utálatra méltó. Viszont azt állítod, nem a bőrszínük miatt utálod őket. De ha a cigányok 10%a nem utálatra méltó, akkor őket miért utálod? Mi alapján. Pont hogy a bőrszínük (azaz a genetikájuk) alapján. Azért utálod őket, mert tagjai a cigányságnak, amit kollektívan utálsz.
Ezért kell megkülönböztetni a faji előítéletet sztem. Én utálni csak egyedeket utálok, meg kultúrákat, elveket esetleg. De bizonyos kultúrák tagjait, bizonyos elveket valló embereket kollektívan nem. Egy cigánnyal szemben nekem előítéleteim vannak, de nem utálom őt, amíg nem ismertem meg. A liberalizmust is utálom, de egy liberális embert nem utálok, amíg meg nem ismertem, csak van róla egy előítéletem, hogy valszeg utálni fogom. De az is lehet, hogy kiderül hogy szimpatikus, annak ellenére, hogy az elveivel továbbra se értek egyet.
Meg tegyük fel van egy cigány, aki nem bűnöző. A kultúrája miatt akkor is lehet vele szemben előítéletem, és ez be is igazolódhat, ennek ellenére lehet hogy szimpatikus marad nekem. Pl okos, érdeklődő, és vicces, de a kultúrája miatt túlságosan közvetlen, hangos, és tolakodó. Ilyenkor a kultúráját nem szeretem, de összességében az egyént igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!