Szerinted is ehetetlen a téliszalámi?
Ez csak részben gasztronómia kérdés. Most beszél ugyanis Torgyán József a Klubrádióban, és azt mondta, hogy a kis nyugdíjából csak pár deka téliszalámira futja, amiből fiatalabb korában még több rúddal is megvehetett, és ami mára ehetetlenné vált. Ebből is látszik, hogy Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok.
És itt jön be a politika. Mert szerintem is ehetetlen a téliszalámi, egy zsírtól csepegő, emészthetetlen vacak, pedig régen finom volt. És ezt én is összefüggésbe hozom Magyarország közállapotaival. Mindennek romlik a minősége, mindenből kispórolják az anyagot és vegyszerekkel, térfogatnövelővel, zsírral pótolják. Nekem legalábbis ez a benyomásom. Régen a kenyér lisztből volt, és finom volt. Ma egy térfogatnövelővel felfújt, galacsinná összenyomható vacak, a sajtban nincs tej, és igen a szalámikban meg csak zsír, vér, toll,és ilyesmik vannak. És ez régen nem így volt. Jól látja ezt Józsi bácsi és én?
Kedves Andizsuzsi:
Így van, köszönöm. Azaz semmi szója, semmi liszt, semmi vér meg toll, semmi térfogatnövelő, meg emulgeáló, meg színezék, meg ízfokozó. Az, ami.
A téliszalámi régen az egyik legfinomabb kaja volt! Akkor ritkábban lehetett kapni, viszont sokáig elállt, tartósan bírta ha jól tárolták! A mai "csodák" egy hónap múlva belülről avasodni, szikkadni kezd, összenyomorodik és úgy sz*r ahogy van: mindez horror áron!
Én - ha tehetem - Szebeni szalámit veszek Romániában: az ugyanolyan most is, mint a Pick vagy a Hertz volt annak idején! Sajnos valóban ehetetlen, a fele áráért sem venném meg!!!
Az is igaz, hogy a parizer is, a kenyér is, a virslik is ehetetlenek - és iszonyú drágák! A büdös sajt (Pálpusztai) sem büdös már!!!
Valószínű, hogy a magyar élelmiszeripari szabványokkal van baj! Az, hogy mit írnak rá, az semmit nem jelent!
Csányi úr sem a saját gyártmányú szalámiját eszi, mert összehányná magát tőle...
Mekkora az a szalámirúd, ami rendszeres fogyasztás mellett kitart egy hónapnál tovább?
Megbontatlan állapotban persze más a helyzet. Akkor addig kell - legalább - elállnia, amíg a szavatossági idő szerint kitart. Ha előbb, vidd vissza és perelj.
Az ilyen szavakat, hogy "ehetetlen, összehányom magam", ne dobáljuk, én ezeken élek, és valahogy csak felnőttem.
Valószínűleg azért volt finomabb gyerekkorban, mert akkor ritkaságszámba ment...
És azt pedig honnan tudod, hogy Csányi mit eszik? Igaz, nem lennék meglepve, ha milliárdosként nem szalámin tengődne.
Szerintem valóban elképesztően silány a minősége, aki evett a '80-90-es években, az tudja hogy miről beszélek.
Ugyanilyen minőségi züllésen esett át az virslik 90%-a, a Debreceni-páros legtöbb gyártása stb.
Az, hogy Csányi sz*rt nem eszik, abban biztos lehetsz - tehát szalámit biztos nem!
Szlovákiában lehet kapni valamit aminek a cetlijén ez áll: HU 547 EK
forításban a leírás: Finom baromfi szalámi. Származási hely EU.
összetétel: baromfi hús, víz, sertésbőr, szalonna,szója kivonat,só, keményítő,stabilizátorok (E450,E451), ♪9rölt fehér bors, antioxidáns (E301), dextróz, ízfokozó (E621), bioprotektor (Fargo-37), konzerváló szer (E250).
Tápláló érték: fehérje 12,7g, zsiradék 16,5g, szénhydrát 0,2g,
Eneriaérték: 1000 kj/238kcal
tárolás: 0- +5°C
Ez a valami párizsiszerű kinézetű, a szerkezete kissé buborékos, kissé tésztára emlékeztet, rózsszínű, büdös,(néha nagyon büdös főleg ha a mikróban olvasztom ki a fagyasztásból a kutyának), kapható 10 cm átmérőben és 3 cm átmérőben is. Az ára 1 kg 1,19 €. Olcsóbb mint a REX kutyaszalámi. A kutyám jobban is szereti (nem tud olvasni szegény). De ha MO-n a nyugdíjasok esznek ilyesmit akkor itt az ideje az új proletár forradalomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!