Mire jó azt hangoztatni Magyarországon valakinek, hogy ő nem magyar?
A cigányok nagy része azzal büszkélkedik ,hogy ő a cigány ő így cigány úgy cigány, és közben arra törekszik,hogy egyenlő legyen...de így,hogy, saját magát különbözteti meg basszus...ha mindenki egyenlő és én is az akarok lenni akkor nem hangoztatom,hogy én más vagyok.Egyértelmű ha valaki cigány nem kell azt hangoztatni is.(de ez minden másra, ha valaki néger akkor is játssza,hogy én feka vagyok vazzeg)
Olyan mintha mindenki azt mondja,hogy én alma vagyok, és akkor jön egy,hogy nem én körte vagyok,de almaként viselkedjetek velem, de én azért körte vagyok és kikérem magamnak ha nem úgy bántok velem mint egy almával.
Ezzel önmagát taszítja ki...legyen rá büszke, de akkor ne panaszkodjon arra,hogy őt kinézik.
Mert ha egy korom fekete néger azt mondja,hogy ő magyar akkor azt mondom,hogy oké magyar vagy elfogadlak magyarnak ,lehet,hogy néger de mégis könnyebb úgy elfogadni,hogy ő is hozzánk tartozik.
Tehát az a magyar aki annak tartja magát elv...ha egy cigány azt mondaná,hogy én magyar vagyok én akkor is látnám,hogy ő cigány, de azt érezném,hogy közel áll hozzám és van helye közöttünk.
Vannak primitív cigányok akik utálják a magyarokat (alapból a vérük miatt), és vannak primitív magyarok akik utálják azokat a cigányokat,akik meg sem érdemlik mert semmi okot nem adtak rá,csupán rasszizmusból.Én például anyai ágról cigány vagyok,cigánytelepen nőttem fel,sosem volt a szívemben általánosítás, mindig a barátokat kerestem,sőt keresnem sem kellett mert mivel tiszteletben nőttünk fel és szeretetben,tudtuk az illemet, tanultak voltunk mindig, a normális emberek, legyen az cigány vagy magyar megtaláltak minket,baráti közösségeink voltak.Általános iskolai éveim alatt, ugyanúgy mint a gimnazista éveim alatt sem volt sosem panasz ránk tanároktól sem, szerettek minket.
Lényege a dolognak annyi, hogy én úgy gondolom, hogy ha rasszizmusról van szó, legyen rasszista a cigány vagy legyen rasszista a magyar, nem helyes dolog,mivel ennek a gyökre a puszta vér,bőrszín undor ami a rasszista ember hovatartozási önzőségéből fakad.Az viszont nem kérdés, hogy a primitív cigány népség, akik például vagányságból balhéznak magyar diákokkal,hogy adjál pénzt,meg adjál kaját,meg 5-en agyon ütnek egyet, az megérdemelné a börtönt.Láttam már viszont olyat is hogy oktalanul egy normális cigány asszonyt szájba vert egy nagydarab magyar pacák az utcán, egymás mellett elhaladva azzal a kijelentéssel hogy büdös cigány.Szomorú dolgok ezek.Itt mindig a leghibásabbak a szülők,és annak a szülei és annak a szülei,visszamehetnénk eléggé a kezdetekhez az ilyen családoknál,itt a neveléssel van a probléma.Engem miért bírtak megnevelni pedig cigány vagyok félig,cigány telepen nőttem fel? Szeret az emberek nagy többsége és sok mindent elértem már a tudásommal,pedig az elején azt sem tudtam merre hány méter, az alap tudást tekintve.A tudás az egyetlen kincs amivel az ember megváltozhat,miből ebből fakad az intelligencia és a neveléstudat, nevelés tudás.Ezek ha megvolnának,talán nem volna rasszizmus,mivel a szeretet az egyetlen kulcs a békéhez.
Én személy szerint azt mondom, hogy hibás a magyar is... igen, mert az.De ahogy a sulikat elnézem és az iskolába menő gyerekeket, a cigány diákok azok akik ezt a feszültséget indukálják a legjobban,és az igazat megmondva, sajnálom hogy nem a tanulás felé törekszik a nagy részük, csak arra hogy vagánykodjanak a stílusukkal és abban látják a dicsőséget ha többen neki állhatnak egy embernek avagy pofázhatnak a tanárral.Nekem is nekem álltak,mert ugye fehér vagyok, és amikor elkezdtem hozzájuk beszélni mielőtt nekem támadtak, annyira meglepődtek hogy azt nézni kellett.Mivel ugye én is roma vagyok félig és értek a "nyelvükön"(nem az idegen nyelvre értem), hamar leálltak, aztán hívni akartak magukkal presszóba stb hogy gyere már így testvérem meg amúgy tesóm...., természetesen elutasítottam.Nem tudtam megérteni hogy mi értelme ennek? Alapvetően rájöttem hogyha magyar lettem volna akkor nekem támadnak.Sajnálatos dolog,de tényleg ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!