Nem vagyok rasszista, csak kultúragyűlölő. Szerintetek a cigány etnikum szaporodása egy ponton stagnálni fog, vagy 20 év múlva már örülök, ha a gyerekem be tudom iratni egy nem erőszakos iskolába, ahol nem verik meg azért, mert magyar Magyarországon?
"...csak kultúragyűlölő"
Hát ezért gratulálok! Csak nem Baldur von Schirachhoz van szerencsénk?
"Fizikai és kultúrális szabadságot akarok, ennyi az egész. Az apád f@szát nyomd el kis buz!."
Hát ezután a hozzászólásod után az érdekel, hogy kulturális szabadság minek neked? Jól megvagy kultúra nélkül is!
Kedves kérdező, a színmagyar kultúrát magas fokon művelő, a megfojtás (mármint valakinek a nyakát szorongatás) nem ugyanaz, mint "a festék megfolyt a falon".Sőt, erősen különbözik.
Ehh, te magyar!
"Ha nem emeljük fel a cigányságot, és továbbra is putri körülmények között fognak élni,"
Nem fogod tudni felemelni őket, nálad lényegesen komolyabb emberek izzadnak vért évszázadok óta, hogy ez sikerülhessen. De maguk a cigányok foggal körömmel küzdenek ez ellen, és úgy látszik ők az erősebbek.
Azt olvastam valahol, hogy a cigányok körében is csökken a természetes szaporodás, bár a magyar etnikumét így is jóval meghaladja. Bár a kérdés megfogalmazása nekem eléggé durva, az aggodalom annyiban jogos, hogy az etnikai arányok változása folytán a cigányság rövidesen jóval nagyobb befolyást fog gyakorolni az ország karakterére, kultúrájára és a politikai viszonyaira, ami valljuk be, a többségi szempontból nem túl biztató.
Azt én nem tudom megmondani, hogy milyen mértékű lesz, és mikor érvényesül határozottan ez a kulturális és egyéb fordulat, de számszakilag előbb-utóbb jelentkeznie kell. Gondoljunk például arra, hogy a cigányság aránya Magyarországon nagyjából annyi mint a magyarok aránya Romániában. És Romániában a magyar etnikum komoly politikai és gazdasági tényező. Ha a magyarországi cigányok olyan szervezettek lennének politikailag mint a romániai magyarok, akkor már eddig is választások eredményét tudták volna meghatározni. De ami késik, nem múlik, szerintem szükségszerű, hogy ezen a téren is előbb-utóbb megszerveződnek, és akkor jelentős befolyásra tehetnek szert az országos politikában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!