A palesztin az egy emberfaj, úgy értem úgy mint arab vagy zsidó, vagy esetleg maga a palesztin arab vagy zsidó?
Köszönöm a normális válaszokat.
Tehát a palesztinokat a zsidók és arabok egyaránt utálják vagy ellenségnek tartják?
Miért utálnák az arabok mohamedán testvéreiket?
Sőt ha jól tudom a Palesztin-fennhatóság az Arab-liga tagja.
A palesztinok arabok es muzulmanok.
Amig a terulet a Torok Porta Palesztina nevu vijaletje volt, a kornyezo arab orszagokbol (Sziria, Libanon, Egyiptom, Irak) muzul,anok vandoroltak be a teruletre, mert a shaira torvenye szamukra - a zsidokkal szemben - csaknem adomentesseget jelentett. Kesobb, az europai zsidok hazateresevel es a fejlodo ipar meg a mezogazdasag altal kinalt munkalehetosegek miatt jottek.
1964-ben a teruleten elo arabok felvettek a tartomany nevet, igy keletkezett a palesztin nep.
A filiszteusok az egeszen mas teszta, semmi kozuk a mai palesztinokhoz.
A Palesztina területén, vagy onnan származó arabokat mondják palesztinnak. Inkább területi alapon különülnek el a többi arabtól (mint például az Ausztriában élő németek az osztrákok, a Montenegróban élő szerbek a montenegróiak, a Moldovában élő románok a moldovánok), a kultúrájuk azonos a környező országok arabjaival.
És nem minden arab muzulmán, vannak keresztények is, például Betlehem lakosságának közel 40%-a keresztény.
(mint például az Ausztriában élő németek az osztrákok, a Montenegróban élő szerbek a montenegróiak, a Moldovában élő románok a moldovánok
Azért ezt az osztrákok kikérnék maguknak. Ők nem németek. Ők osztrákok, egyszerűen csak németül beszélnek ők is. (ez olyan, mint hogy amerikában is angolul beszélnek, mégsem angolok).
- erre tényleg érzékenyek az osztrákok, míg fordítva arra, hogy arabnak titulálsz egy palesztint kevésbé, legalábbis palesztin haverom sose kérte ki magának, hogy ő palesztin, nem pedig arab. -
A moldávok nagy része is elutasítja, hogy ők románok lennének, és a montenegróiak is próbálják megkülönböztetni magukat a szerbektől.
A ciprusiak is görögök, de úgy tudom ők ez ellen nem tiltakoznak.
Szerintem ezek, valójában egy nép, csak a történelem során elkülönültek egymástól.
Bumbi, nem tudom MIKORI az a statisztika, amire hivatkozol. Es azt sem tudom, mit ertesz Palesztina alatt-
Az eredeti brit mandatumteruletre SEM igaz mar amit irsz, bar lehet, hogy az adatok kozeliek a valosaghoz. Ime a terkep
Eredetileg az volt az elkepzeles, hogy a Jordan jobb partja lesz Izrael (Zsido Palesztina), a bal part pedig Arab-Palesztina. Az angolok azonban megszegtek a megegyezest, es Arab-Palesztinat atadtak egy beduin torzsfonoknek, ez a terulet ma Jordania.
Most a palesztinai arabok - akik kozben felvettek a palesztin nep nevet - a zsidok jobb partjat kovetelik maguknak. Mint ismeretes Izrael haj;ando esetleg megosztozni veluk a teruleten, de az arabok az EGESZET kovetelik.
A MAI statisztika Izraelre mindenesetre:
75% zsido
20% arab
5% "egyeb" (pld druzok, cserkeszek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!