Mennyi nyugdíj jár a határontúli kettős állampolgárnak, és hol lehetne igényelni?
"Tudod mennyi hátrány érte a határontúliakat?"
Miközben a magyar egyetemektől vonják el a pénzt, addig ti kapjátok a román egyetemnek a pénzeket! Kórházi pénzeket kaptok, tőlünk meg megtagadják a normális ellátást.
"Ezek amúgy is elég csekély összegek ami miatt nem menne csődbe semilyen anyaországi intémény. Ez nem abból lenne finanszirozva. Ezt fel lehet fogni egyfajta segítségnek is."
Csekély összeg, de ha életedben nem adóztál itt, akkor SEMMI nem járna nektek!
Egyfajta segítség? Minek? Magyarországon van épp elég gond, nem kéne még titeket is pénzelni, miközben tőlünk meg elvonnak mindent, pénzhiányra hivatkozva!
No ha még ezt is lehet, bizts kiköltözök külföldre. Miazmár, hogy külföldiek kapnak magyar nyugdíjat, de mi magyarok nem kapunk külföldi nyugdíjat?
Nem bántásnak írom kedves kérdező, ha lehet, én is kihasználnám. De amíg ilyen szarba van az ország, nem épp ez a legnagyobb gond szerintem!
De kaphatsz külföldi nyugdíjat. Például szerbet. Szerbia ugyanis kifizeti a magyar állampolgárok nyugdíját, ha van szerbiai jogosultságuk. És nem is kell hozzá olyan sok év. 10 - 15 évre már elég sokat fizetnek.
Egyébként 100 € lenne Ukrajna esetében és 200 - 1000 € Szerbia esetében. De mivel úgyis csak hazudnak, ezért felesleges ezzel foglalkozni.
"Biztos nemmel szavaztál a népszavazáson. "
Én is arra tettem az X-et, sőt ha rajtam múlna szögesdróttal zárnánk le a román határt.
"Azért mert egy igazságtalan intézkedés következtében határon kivül maradt nem kell hátrányban részesíteni?"
Tetszett volna ide költözni, és itt adózni, nem csak a markodat tartani!
Igen, nemmel szavaztam, elegek nekünk a határon belüli élősködők.
Úr Isten. Ha közigazgatásilag nem ide tartozik, akkor tőlem lehet a szomszéd Maris néni Pista fiának a f.sza is, akkor is NEM a válaszom erre. Majd ha itt dolgoztál, akkor. Bocs. PErsze más lenne, ha visszacsatolnák, de erre már csak annyi esély van, mint hogy Orbánt fejbetalálja egy meteorit. Ez is csak vágy, amire vágyunk, de tudjuk, hogy nem történhet meg.
De ez van, nem tudunk mit tenni, hisz ha adja az állam, akkor mi véleményünk sz.rt se ér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!