Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem a szerbekkel barátko...

Miért nem a szerbekkel barátkozunk inkább Horvátország helyett?

Figyelt kérdés
A Trianon-élmény összeköt bennünket.

2012. okt. 4. 20:24
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

23:31

"...a szerbek meg a tiszta civil lakosokon álltak vadállati bosszút"

Ez természetesen igaz, és ezért ők bocsánatkéréssel, kártalanítással tartoznának.

De a titói partizán hordákat akkor sem szabad a mai szerb néppen azonosítani. A partizánok egyébként nem csak magyarokat, hanem szerbeket, horvátokat, szlovéneket, olaszokat is gyilkolásztak tízezerszám. Sőt, a partizánok általában mindenütt ugyanolyan vadállatok voltak, mint a náci-fasiszta halálosztagok.

2012. okt. 5. 09:08
 22/35 anonim ***** válasza:
27%
13: Igen, az ügy ellen vagyok! És a marhák ellen főleg! Mert ez marhaság volt! Ki kényszerítette őket a verekedésre? SENKI! Provokáltak már engem is, ott hagytam őket és kész! Szövegértelmezésből elég rossz vagy, ha nem fogtad fel, hogy írtam már 2x is, hogy a bíróság elfogult volt és az ítélet nem igazságos! Halvány fogalmad sincs a jogról és az alkotmányról! Honnan tudod, hogy minden nap megverik őket a börtönben? Tartod a gyertyát? Nem kell, hogy higgyen itt nekem senki, nem az a célom! Csak próbálok objektív lenni, ellenben a többi nemzettárssal. Akárhol cirkusz van, ott nyakig benne vannak a temeriniek! Arról ne is beszéljek, hogy hányan tudnak a mamu ti jebem és idi u kurac káromkodások kivételével pár szót kinyögni szerbül! Szerbiában ez van, vagy megszoksz, vagy megszöksz! Igazán megtanulhatta volna már mindenki, hogy jobb elkerülni az incidenseket és legyinteni a provokációkra. De persze, könnyebb hivatásos magyarnak lenni, tudom. Mindkét oldallal vannak problémák és egyiknek sincs önkritikája!
2012. okt. 5. 14:23
 23/35 anonim ***** válasza:

Te miről beszélsz már megint, te szerencsétlen ? Én annyit mondtam, hogy nem gondolkodsz túl humánusan az ügyükről. Meg azt, hogy ajjoz képest mennyi energiát feccolsz a szidásukba, visszakeresel régi kérdéseket és ott is cseszegeted őket.

És akkor még te beszélsz szövegértelmezési készség hiányáról..

Az alkotmányossággal meg a jogállamisággal pedig köszönöm szépen, de -veled talán ellentétben- úgy vélem, tisztában vagyok.

Egyébént az a kijelntés,hogy "baj van a temeriniekkel" számomra már önmagában rasszista.

Egyébként igazi " jóérzésű" "magyar" vagy, "gratulálok" hozzá.

2012. okt. 5. 23:19
 24/35 anonim ***** válasza:

"Halvány fogalmad sincs a jogról és az alkotmányról! "

Ezt miből állapítottad meg,te szerencsétlen ?

2012. okt. 5. 23:20
 25/35 anonim ***** válasza:
73%
23: Rasszista, hogy oda ne rohanjak! A rasszista az az ember, aki a másikat KÜLSŐ tulajdonságok alapján ítéli meg, illetve diszkriminálja. Nem ártana tisztába tenni a fogalmakat. Áhá, már vártam, hogy mikor teszed ki azt a lapot, hogy nincs nemzeti öntudatom, illetve nem vagyok magyar magyar! Megjegyezném, hogy nem az alapján van valakinek öntudata, hogy kritizálja -e, vagy sem a saját fajtáját. A szerb igazságszolgáltatás úgy sz*r, ahogy van és ezt mindenki tudja, mint ahogy azt is, hogy igazságos ítélethozás nem létezik az országban, függetlenül attól, hogy az ember milyen nemzetiségű! Mindaddig, amíg a politikának ekkora befolyása van a jogrendszerre, nem tehet senki semmit, főleg nem a magyarok és főleg nem úgy, hogy a max. 300 ezer vajdasági magyarra jut 5-6 politikai párt! Amit tenni lehet, az az, hogy elkerüljük a bajt és az, ha faképnél hagysz egy olyan embert, aki nyilvánvalóan szándékosan provokál, nem feltétlenül arról tanúskodik, hogy gyáva vagy! Visszatérve az öntudatomhoz, Újvidéken az egyetemen nyíltan kimondtam körülbelül 40 másik egytől egyig szerb nemzetiségű ember előtt, amikor a nemzeti kisebbségek jogait tárgyaltuk, hogy én magyar vagyok. Mindenki tudja, hogy magyar vagyok, mégsem kerültem soha bajba, illetve sosem tapasztaltam nemzeti alapon történő megkülönböztetést egy szerbtől sem! Pedig nem fogom vissza magam, megmondom amit gondolok, de ehhez persze szükséges a szerb nyelvtudás. Könnyű a magyarok előtt nagy magyarkodni... Nem tudom, hogy mennyire vagy informált, de júliusban kitört a botrány az újvidéki jogi egyetemen a felvételi vizsgák miatt, mert a magyarul felvételiző diákok nem azokat a kérdéseket kapták, amikből készültek. Korhecz Tamás pedig, kihasználva a lehetőséget, rátett még 2 lapáttal a dologra (a jogi egyetem nem ismeri el a magyarországi doktorátusát és ez a világfájdalma, az már nem számít neki, hogy a privát sérelmei miatt bajba kevert jó néhány magyar egyetemistát), pedig az MNT is ludas volt ebben az egészben. Ebből egy elég nagy botrány kerekedett, felszólaltak a véresszájú szerbek is, hogy ha nekünk nem tetszik itt, akkor elmehetünk, stb. Kérdem én, hogy hol volt akkor a sok nagy nemzeti öntudattal rendelkező magyar?! Miért nem szólaltak meg akkor? Rajtam kívül senki nem szólt az ügy és a magyarok érdekében egy k*rva szót sem! És ezt nem azért mondom, hogy most én juj, mit tettem, hanem azért, mert ez egyszerűen siralmas, hogy ugatérozik mindenki arról, hogy jaj, mert a szerbek így bántanak, meg úgy bántanak, de sem arra nem veszik a fáradtságot, hogy megismerjék őket, sem pedig arra, hogy kivédjék a támadásaikat! Miért? Mert a magyarok többsége gyáva féreg és nem tud szerbül! Tisztelet a kivételnek! Senki nem tudja pontosan a helyszínen tartózkodókon kívül, hogy akkor és ott mi történt! Sajnálom a fiúkat, de remélem, hogy mindenkinek egy elrettentő példának fog szolgálni az esetük!
2012. okt. 6. 12:03
 26/35 anonim ***** válasza:

Istenem,te , aki magasról teszel z ügyre , mgeint képest voltál egy kisregényt írni. Röhej :))))))))

A többi régi temerines kérdésbe nem írsz be amúgy ?:)

A kedvedért pedig megismétlem, igen ,RASSZISTA vagy.

2012. okt. 6. 15:36
 27/35 anonim ***** válasza:
60%
Gratulálok, igazi magyar vagy, még az anyanyelveden sem tudsz helyesen írni! A szövegértelmező képességedről meg ne is beszéljünk... Nem emlékszem, hogy bárhol is írtam volna, hogy teszek magasról a dologra. De ha attól jobban érzed magad, akkor szívesen bemásolom az összes temerini fúkról szóló kérdéshez a hozzászólásaimat, amiket ide írtam, mert látom, hogy ezen kívül mást nem tudsz írni.
2012. okt. 6. 16:18
 28/35 anonim ***** válasza:

"Gratulálok, igazi magyar vagy, még az anyanyelveden sem tudsz helyesen írni! A szövegértelmező képességedről meg ne is beszéljünk... Nem emlékszem, hogy bárhol is írtam volna, hogy teszek magasról a dologra. "

1. Te beszélsz az én azövegértelmezési képességemről, amikor én ilyeneket egyszer sem mondtam és nem is utalam rá..:))))

2. Köszönöm szépen, rendben van a helyesírásom, egyébként a kukacoskodás magasfoka, hogy soha nem a téma kapcsán kötsz belém, hanem olyan dolgokban, amik nem tartoznak hozzá :))) nagyon aranyos tőled. Úgyhogy azóta én is így teszek :))

3. A kommenteidből jön ez le, hogy teszel rá ,nem mondtam, hogy ilyet írtál volna, te észlény..

2012. okt. 6. 16:22
 29/35 anonim ***** válasza:
60%

Istenem,te , aki magasról teszel z ügyre , mgeint képest voltál egy kisregényt írni. Röhej :))))))

Nem mondtál, honnan mondtál volna... :)

Amiket leírtam (a hozzáállás), azok mind nagyon is hozzátartoznak mint a temerini, mint pedig más ilyen esetekhez. Dobálózol a rasszizmus szóval, pedig azt sem tudod mit jelent. :) Pontosan azzal "kötöttem beléd", amivel te előjöttél (nemzeti önérzet).

2012. okt. 6. 16:42
 30/35 anonim ***** válasza:

:)))))

Jó látni, ahogy egy rasszista ..-t hogy eszi a fene.. :)

2012. okt. 6. 16:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!