A Trianonkor elcsatolt mostani horvát terület, hogy került Magyarországhoz?
Annyi mindent hallottam már ,hogy most szeretnék tisztázni néhány dolgot.
1.Hogy került anno Magyarországhoz?
2.Miért nem éltek ott magyarok?
3.Hogy kerültek oda a horvátok?
4.Ezen terület elvesztése miért fáj kevésbé a magyaroknak mint mondjuk Erdély?
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
(Nem szükséges pontokba szedve válaszolni)
Az 1. jól leírta.
1: Királynak nem volt utódja belviszáj tort ki halálakor és Szent László elfoglalta a trónt (1091).
2: Azért nem mert a Dráván túlra nem mentek a magyarol a Honfoglalás után.
3: A wikipédiáról:
A népvándorlás korát megelőzően a horvátok a Kárpát-hegység északkeleti lejtőin éltek. Ezt a vidéket középkori források még Fehér-Horvátország néven említik (a mai Lengyelország délkeleti része, Krakkó környéke). A horvátokat a 7. század végén telepítette le Bizánc a Balkán-félsziget nyugati részén határőr funkcióban.
4: Azért mert ott igazából nem laktak magyarok jelentos számban sehol, míg erdélyben elég sok élt nagy tömbökben.
(Ezért nem ertettem soha, hogy miert van a trianonos polókon, meg képeken rajta. Most komolyan kinek fájt, hogy elvették? )
Trianonnal kapcsolatosan igazából a kártérítést kell erőltetni,mégpedig egyszer az ország kártérítését amely után komoly emberek számítása szerint semmilyen államadósságunk nem volna.Másodszor meg,az abban érintett,meghurcolt,kifosztott családokat kell kárpótolni.Ha már a holokamu esetében ez működött akkor egy komoly hangvételű ügyben ez a minimum.Területek nem kellenek,hiszen ahol most élünk ez a világ legélhetőbb helye.A föld 120-millió embert tudna etetni,a vízkészlet több mint 1-milliárd embernek elég.Független kis országként az idegen tőkét kiűzni,ha kell tűzzel,vassal fegyverrel.Mivel mióta világ a világ egy katolikus értékrenddel bíró ország a Magyar ezért maradjon is az amíg a világ,világ marad.Amink meg van,azt aranyáron adni.Érzetem szerint az ivóvíz 5-éven belül olyan hiánycikk lesz,amilyen még nem létezett a földön.Aki megtudja nekünk fizetni az iszik,aki meg nem az nem iszik.Zsidók kaptak egy könyöradományt,Izraelt,éljenek ott boldogan ha már állítólag annyian feldobták miatta a pacskert,a cigányságot meg független országként szerintem egy pillanat alatt megreguláznák.Amelyiknek meg tetszik a rendszer az elhúzza a belét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!