Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Aláírásgyűjtés indul a "Liszt...

Aláírásgyűjtés indul a "Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér" eredeti nevének visszaállítása érdekében. Személy szerint támogatnál-e egy ilyen népszavazást, illetve részt vennél-e rajta?

Figyelt kérdés
Milyen elhamarkodott és értelmetlen névváltoztatásokat állítanál még vissza? (A Münnich Ferenc, Kun Béla, Csanády György neveket én sem szeretném újra látni!))
2012. szept. 30. 10:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
40%

"Felszab tér /legtöbben ma is úgy hívják".

Ja, persze, 70 éves felül.

A Moszkva tér átnevezésével én sem értek egyet.

2012. szept. 30. 11:40
 12/29 anonim ***** válasza:
29%
A magyaroknak megmaradt ferihegy, de egy turistának fontos h. olyan neve legyen a reptérnek, amit ő is megjegyez talán még ismer is ... :) de nincs nagy jelentősége, mert mindenhol Budapest Airport van kiírva, szal felesleges ezen kattogni ..
2012. szept. 30. 11:55
 13/29 A kérdező kommentje:

A 2012-09-30 11:38-as válasz azalatt érkezett, amíg én a 11:39-es kommentemet írtam, így azt, akkor még nem ismertem, de mégis arra válaszoltam, illetve megválaszoltam azt is. Liszt Ferenc magyarsága egyébként máig erősen vitatott. A nevének helyesírása ugyan magyaros, de a Burgenland béli Doborján településen már a születésekor is a németül beszélők aránya dominált, és az ifjú Franz-ot a szülei nem tanították meg magyarul!!!

Gondolom, a következő válasz is a Tied: Nem csak a 70 éven felüliek nevezik Felsz. térnek a nevezett közterületet. Mi 45 év alattiak is úgy szocializálódtunk!

2012. szept. 30. 12:01
 14/29 anonim ***** válasza:
46%

Nah akkor bakker kezdjünk mindent átnevezni!

Erzsébet tér: fene se tudja melyik Erzsébet. Legyen Kossuth tér ez is!

És aki nem támogatja az akkor egy szemét nemzetellenes aki meggyalázza Kossuth nevét!

Parlament: ez is ratyi, mostantól legyen Rákóczi ház! Aki meg nem akarja az átnevezést az szemét magyarellenes és nem tiszteli a magyar múltat!!!!

Spec Buda és Pest neve teljesen értelmetlen és fölösleges!

Akkor nevezzük el az egyik oldalt Deák-nak a másikat meg Kossuth-nak!

És a sor végtelenül folytatható!!!

Ez az egész átnevezés azért értelmetlen mert nem konszenzus alapján vagy értelmes érvek mentén beszéljük meg a témát!

vagy ha én nem Liszt Ferencet akarom hanem Bartókot akkor én hazaáruló vagyok???

És aki nem Elvist imádja hanem Rooseveltet az szintén egy szemét aljas ember??

Szóval az átnevezések eddigi EGYETLEN érvelése annyi volt hogy azért mert fenn egy fejes azt állítja hogy aki nem támogatja az szemét magyar!

Persze, tisztelem Lisztet! De valljuk be, az érvelés az átnevezés mellett csupán egy magyarkodó zsarolás!

És akik azt mondják hogy aki nem akarja átnevezni Lisztre az milyen szemét atól meg azt kérdezem hogy miért gyalázza meg akkor Bartókot hogy róla nem akarja elnevezni?

Ezt a "magyarkodós" játékot játszani nagyon aljas!!

2012. szept. 30. 12:05
 15/29 anonim ***** válasza:
16%

Liszt Ferenc mindenhol magyarnak vallotta magát... amire a németek szoktak hivatkozni h. német földön van az a falu ahol született, de köztudott h. az magyar királysághoz tartozott és az itteni németek is nagyobb részt magyarnak mondták magukat ( Budapest, Pozsony is tele volt német ajkúakkal, ez a folyamat érthető is 2-300 éves elnyomás után)

Írek is hiába beszélnek angolul még is írnek mondják magukat ...

[link]

2012. szept. 30. 12:14
 16/29 anonim ***** válasza:
76%
Nekem Ferihegyi Repülőtér marad mindig. Nem tudok ki volt az a pihent agyú, aki Liszt Ferencről nevezte el. Mi köze Liszt Ferencnek a repüléshez, vagy a repülőkhöz?
2012. szept. 30. 12:58
 17/29 anonim ***** válasza:
84%
*Nem tudom. Előző voltam.
2012. szept. 30. 12:59
 18/29 anonim ***** válasza:
91%

Magyarország repülőterének régi neve innen ered...

A név Mayerffy Xavér Ferencre emlékeztet, akinek a 19. században szőlőbirtokai voltak e területen.

2012. szept. 30. 13:04
 19/29 A kérdező kommentje:
Ez nem Neked vagy a többieknek szólt. Volt egy nagyon trágár hozzászólás, amit kérésemre - kivételesen - a modik töröltek is!
2012. szept. 30. 13:05
 20/29 A kérdező kommentje:

2012-09-30 13:04-nek:

Tehát akkor Mayerfy Xavér Ferenc vagy a magyarul sem tudó Franz Liszt, esetleg a magát magyarnak valló, természetesen magyarul beszélő, és élete második felét Magyarországon töltő Guido Prodam?

2012. szept. 30. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!