Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A hortysta Vitézi Rende (ke)...

A hortysta Vitézi Rende (ke) t nem kéne végre a törvényi paragrafusok szerint is hivatalosan betiltani?

Figyelt kérdés

Hivatalosan a „vitézi” név használata a mai napig törvényileg be van tiltva. A háború utáni „békeszerződés” betiltotta a faszistoid- irredenta szervezetek megalakítását amely remdelkezések jelenleg is érvényben vannak.

A nyilasokkal együtt betiltották a Vitézi Rendet is.

Eredetileg a Vitézi Rendet Horthy azzal a céllal alapította, hogy a terrorisztikus „gyilkolászásban” részt vett különítményeseit és egyéb feltétlen kiszolgálóit megjutalmazza. (Az 1. Vh. után ezen különítmények "tisztogatása-gyilkolászása" 1500-2000 áldozatot követelt.

A „vitézek” ún. vitézi telket is kaptak természetesen „jó horthy miklós” nem a saját területeiből adott hanem az államéból.

Horthy ezáltal a saját személyi kultuszát építette ki állami pénzből.

Jogutódjai a rendszerváltás után bukkantak fel, ezért szerepelnek többes számban, mert ezek a „csoportocskák” egymással is hadakoznak a névhaszálatért és a koncért, illetve a hatalom megszerzéséért.

2012. szept. 29. 14:28
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Magyarországi zsidó cionista közösségeket nem kéne betiltani... ? Azt se tudod melyik országban élsz ember... neked az árpádsávos zászló is a fasizmus szimbóluma...
2012. nov. 14. 16:14
 32/36 anonim ***** válasza:
Mit zavar ez téged? Aki vitézkedni akar, az vitézkedjen. Nem bánt vele senkit.
2012. nov. 21. 22:32
 33/36 anonim ***** válasza:
40%

A kérdező orrmérete is érdekes kérdés.

Ennyi hazugságot összehordani már ritkán láttam egy kérdésben.

Szerintem megérdemelnek egy kitüntetést, akik magyarokat gyilkoló bolsevik zsidókat fellógattak.

2012. nov. 22. 12:51
 34/36 Pro Patria ***** válasza:

Érdekes, miért kellett kitörölni azt a válaszolót, aki leírta, hogy az ő egyik felmenője is vitéz volt.

Teljesen valós tényeket közölt: a vitézi rendet a jövő háborúit megvívandó gerincnek alkották. Az első világháborúban érdemeket szerzett veteránoknak. Földet osztottak a nincstelen parasztoknak, hogy legyen miért harcolniuk, ugyanis ha nincs tulajdonuk, miért akarnák megvédeni.

Különítményesekről szó sincs. A megporosodott Rákosi-éra számadatait a több ezer áldozatról meg felejtsük el. A valós szám ennél jóval kisebbre tehető a legújabb kutatások alapján, ami ráadásul a vörösterrorra adott válasz volt - és nem kormányzatilag irányított. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a kormány számára is kellemetlen különítményeseket, minden törekvésük ellenére, nem tudták kontroll alatt tartani.

És hozzáteszem újra: a vitézi rendet akkor kell betiltani, amikor Angliában is tilos lesz a "sir" előnév és a lovaggáütés.

2012. nov. 22. 14:17
 35/36 anonim ***** válasza:

Pro Patria,

amúgy én voltam az a kommentelő, akire utaltál.

Hát tudod, azért törlik, mert fáj nekik az igazság.

A cigányos topicból - amit "szétoffoltál:) - is töröltek egy hsz-t, pedig csak statisztikát és demográfiai okfejtést közöltem.

Ez a válaszom a törölgető libsiknek:

"Az igazságot is meg lehet szokni." (Tamási Áron)

2012. nov. 22. 17:00
 36/36 mustafa33 ***** válasza:
Azért ez az itteni liberális cenzúra túltesz minden ☻
2012. nov. 25. 19:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!