A hortysta Vitézi Rende (ke) t nem kéne végre a törvényi paragrafusok szerint is hivatalosan betiltani?
Hivatalosan a „vitézi” név használata a mai napig törvényileg be van tiltva. A háború utáni „békeszerződés” betiltotta a faszistoid- irredenta szervezetek megalakítását amely remdelkezések jelenleg is érvényben vannak.
A nyilasokkal együtt betiltották a Vitézi Rendet is.
Eredetileg a Vitézi Rendet Horthy azzal a céllal alapította, hogy a terrorisztikus „gyilkolászásban” részt vett különítményeseit és egyéb feltétlen kiszolgálóit megjutalmazza. (Az 1. Vh. után ezen különítmények "tisztogatása-gyilkolászása" 1500-2000 áldozatot követelt.
A „vitézek” ún. vitézi telket is kaptak természetesen „jó horthy miklós” nem a saját területeiből adott hanem az államéból.
Horthy ezáltal a saját személyi kultuszát építette ki állami pénzből.
Jogutódjai a rendszerváltás után bukkantak fel, ezért szerepelnek többes számban, mert ezek a „csoportocskák” egymással is hadakoznak a névhaszálatért és a koncért, illetve a hatalom megszerzéséért.
A kérdező orrmérete is érdekes kérdés.
Ennyi hazugságot összehordani már ritkán láttam egy kérdésben.
Szerintem megérdemelnek egy kitüntetést, akik magyarokat gyilkoló bolsevik zsidókat fellógattak.
Érdekes, miért kellett kitörölni azt a válaszolót, aki leírta, hogy az ő egyik felmenője is vitéz volt.
Teljesen valós tényeket közölt: a vitézi rendet a jövő háborúit megvívandó gerincnek alkották. Az első világháborúban érdemeket szerzett veteránoknak. Földet osztottak a nincstelen parasztoknak, hogy legyen miért harcolniuk, ugyanis ha nincs tulajdonuk, miért akarnák megvédeni.
Különítményesekről szó sincs. A megporosodott Rákosi-éra számadatait a több ezer áldozatról meg felejtsük el. A valós szám ennél jóval kisebbre tehető a legújabb kutatások alapján, ami ráadásul a vörösterrorra adott válasz volt - és nem kormányzatilag irányított. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a kormány számára is kellemetlen különítményeseket, minden törekvésük ellenére, nem tudták kontroll alatt tartani.
És hozzáteszem újra: a vitézi rendet akkor kell betiltani, amikor Angliában is tilos lesz a "sir" előnév és a lovaggáütés.
Pro Patria,
amúgy én voltam az a kommentelő, akire utaltál.
Hát tudod, azért törlik, mert fáj nekik az igazság.
A cigányos topicból - amit "szétoffoltál:) - is töröltek egy hsz-t, pedig csak statisztikát és demográfiai okfejtést közöltem.
Ez a válaszom a törölgető libsiknek:
"Az igazságot is meg lehet szokni." (Tamási Áron)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!