Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi ez a nagy feminizmus? Mi...

Mi ez a nagy feminizmus? Mi értelme van már manapság?!

Figyelt kérdés

A feminizmus lényege, hogy a nők egyenlőek legyenek a férfiakkal, számítsanak ők is embereknek. De ez manapság már teljesen így van a fejlettebb országokban! Hiszen van szavazati jogunk, nem? Nem tiltják meg, hogy jelentkezz orvosi/mérnöki/jogi egyetemre, betölthetsz szellemi foglalkozásokat is, lehet karriered, senki nem gátol meg benne. Ha nem akarsz férjhez menni, senki nem erőszakol, és csak a legbunkóbb emberek mondják: ,,Mars a konyhába, büdös nő!"

Akkor mi a baj? Miért vagytok ennyire elégedetlenek még mindig?! Már lassan ti akartok felsőbbrendű lenni! Ja, hogy nem akartok gyereket vállalni? Hmm. Talán kihalna az emberiség vagy nem tudom, de ebben nincs igazatok. Kevesebb a fizetés? Bocs, de te mész el GYES-re, nem a férjed, és egy átlag nő amúgy is tovább él, tovább kap nyugdíjat, míg egy átlag férfi, azért az államot is meg lehet érteni.

Személy szerint - nő létemre - úgy gondolom, egy átlag férfi okosabb, őt bíznám meg azzal, hogy vigye fel a TV-t a 8.-ra, és vészhelyzetben is jobban számítanék egy férfira, hogy megvédjen. Nem tudom, lehet én vagyok a rossz, de én így gondolom. Nem vagyok megsértődve, mert kinyitják előttem az ajtót vagy mert kedveskednek, mert NŐ vagyok. Nem lázadok az ellen, hogy a férfiak a dominánsak, gyakran "felsőbb rendűek", nekem egy igazi pasi kell! Nem kell nyámnyila, akinek én parancsolok és lesi minden szavam...de mondom, lehet, én vagyok a rossz, azért elnézést :/

Szerintem amúgy az a nő, aki ennyire férfigyűlölő, vagy nagyon csúnya és senki nem akar összejönni vele, vagy kiállhatatlan a természete, vagy szerencsétlen és bunkó pasikkal hozta össze a sors. Na mind1, a lényeg, hogy egy átlag férfi rendes, aranyos is tud lenni, és egy idő után a legtöbbjük vágyik a társaságra, utálja a magányt, és keresi a megfelelő párt. És egy intelligens férfi számára nem egy szolga kell, hanem partner, társ, akivel egyenlően megoszthatja az életét, aki mellett férfinek érzi magát...

20/N

2012. szept. 7. 17:47
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
24%

"Miért vagytok ennyire elégedetlenek még mindig?!"

Tipikus női tulajdonság.Mindenért sírnak,senkik semmi sem jó,már a szőkeherceg se kell nekik

2012. szept. 8. 04:52
 22/40 A kérdező kommentje:

,,A férfiak jóval okosabbak, ezért cipeljék ők a tévét" Elnézést, de én nem így mondtam, nincs összefüggés a két mondatrész között, oks? Én felsoroltam:

- átlagban okosabbak

- őket bíznám meg h vigyék fel a TV-t a 8.-ra

- jobban bíznék bennük vészhelyzetekben

stb.

Szövegértés!!! Az első emberkénél még nem szóltam h rosszul értelmez, de már a 2., 3.-nál igen.

2012. szept. 8. 05:23
 23/40 A kérdező kommentje:

Amúgy mindenkinek ment a zöld kéz ;) Szeretem meghalllgatni mások véleményét, tapasztalatait :D

Még egy dolog: ha állásinterjún azt mondom, férjem sincs, amúgy sem akarok gyereket, mert gyerekfóbiám van, akkor csak felvesznek, nem? :D Amúgy én ilyenektől ne is félek. Eleve sok orvosnő van és nem hiszem, hogy olyan ritka lenne h a karriert választják. Én sem akarok olyan anya lenni, akinek a műtőben kell lennie a fia baseball meccse helyett...

2012. szept. 8. 05:28
 24/40 anonim ***** válasza:
5%

Sziasztok!

Mi férfiak bátrak, kemények és rendíthetetlenek vagyunk. Világos céljaink vannak, amit nem félünk megvalósítani, szó nélkül tudomásul vesszük, ha valami mégsem úgy alakult, ahogy azt terveztük – az ilyesmi egyébként nagyon ritka. Az még rendben van, hogy a nők ezt az önfegyelmet irigylik tőlünk, hiszen nem tudnak parancsolni a gyerekes indulataiknak, viszont amíg egy k.urva előszobát képtelenek felmosni a világfájdalom érzete nélkül, jobb, ha csak csendben csodálnak minket. Egy nő a legritkább esetben tudja biztosan, hogy mit akar, ha ez a legritkább eset bekövetkezik, biztosan nem tudja majd megfogalmazni, hogyan akarja, ha pedig valami csoda folytán mégis megvilágosodna, biztosan nem meri elmondani nekünk.

Némely nők ma már a menstruáció vegyi eltérítésétől sem riadnak vissza. Elmondásuk szerint a menstruáció igazságtalan, mert csak nehezíti az életüket. Ez a szemét természet is hátrányosan megkülönbözteti a nőket, mert havi pár napig akadályozza őket a férfiak szolgai utánzásában. Mi férfiak ez alapján követelhetnénk a focilabdával tökönrúgás és az ónos eső megszüntetését, hiszen ezek semmire sem jók, csak fölös bonyodalmakkal terhelnek minket. De mi nem mondunk semmi ilyesmit, hiszen beláthatjuk, amit már Besenyő Pista bácsi (aki egészen véletlenül férfi, jófej, laza és vicces) is megmondott: ez kérem hülyeség! Mi nem légvárakat építünk, hanem időtálló dolgokat kőből, téglából, ércből, hűségből, barátságból. És ugyanígy nem sopánkodunk, nem kombinálunk stresszhelyzetet minden apróság köré, ellenben ami szembejön, azt megoldjuk. Mi abból főzünk amink van, és ez eredményezi az emberiség szüntelen fejlődését.

A férfi az egyszerű nagyszerűségre törekszik, ezért fejlődik a világ, ezért lehet a nőknek egyre mívesebb retiküljük (a benne leledző egyre nagyobb kupihoz semmi közünk), egyre jobb telefonjuk és élhetnek egyre komfortosabb lakásokban.

Ki kell térni a nemek egymás általi becézésére is, ami nagyon mélyen gyökerezik kultúránkban. Ugyan melyik férfi ne lett volna már patkány vagy disznó? A női megérzés elképesztően működik ez esetben is, hiszen a patkány egy talpraesett állat, amely páratlan alkalmazkodó- és problémamegoldó-készségről tesz tanúbizonyságot időtlen idők óta. A disznó pedig a férfi környezetében élő legnagyszerűbb lény, mely elbűvöl minket eszével és finomságával. Ezenfelül egyikük sem ismer határokat, ha szexről van szó. A másik oldalt megnézve a liba állandóan fenyegetve érzi magát, szüntelenül hajtja a belső kényszer, hogy igazolja erejét. Ezért egyebet sem csinál, mint erőszakosan csipked mindenfelé, legyen az az ember etető keze, szaporodni vágyó gúnár, de méginkább egy másik liba. A tyúkról ugyanezt mondhatjuk el, a különbség mindössze annyi, hogy kevesebb bátorsága van támadni.

Röviden ennyit akartam leírni!Ezenkívül leírhatnám, hogy isteni tehetségünk van mindenhez,kezdve a főzéstől a takarításig, amit mi férfiak mindig örömmel végzünk!

2012. szept. 8. 06:08
 25/40 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, nagyon igazad van, de attól még lehet egy nő intelligens és tehetséges :D csak ezt valahogy kihagytad a felsorolásból, ami egy kicsit sért :) De nem baj. Igazából nekem alsóban az volt a furcsa, hogy miért nem okosak a nők, amikor én az vagyok. Aztán rájöttem h a nők 95%-a átlagos és buta, és jogosan mondják a férfiak magukat felsőbb rendűnek. De aki igazán okos férfi az tudja, vannak okos nők. OK?

És én is tervezhetnék űrhajót vagy autómodellt, én is megtervezhetném xy épület alaprajzát, hídépítési modelleket...és tuti vannak is ilyen érdeklődésű nők. Am szerintem kutató leszek.

2012. szept. 8. 06:18
 26/40 anonim ***** válasza:
17%

Szia Kedves Kérdező!

Sok sikert kívánok a pályádhoz, de sose felejtsd a férfi a teremtés koronája, tehát semmi esetre se tudod majd lepipálni!Nekünk férfiaknak a hatalmas tehetségünk(természetesen az élet minden területén),isteni mivoltunkból ered,így sajnos sose fogsz felérni egy férfival!

u.i.::)

2012. szept. 8. 06:33
 27/40 A kérdező kommentje:

Aki okos és tehetséges, az legyen nő vagy férfi, jobban teljesít. Ha most az egész évfolyamból (vagyunk 110-en) én vagyok matekból az első mindig, utánam végig fiúk vannak, akkor is lepipáltam őket, nem is akárhogy. Ha egy férfi tényleg okos, objektív is egyben. Különben nem szavahihető se nem megbízható.

Teremtés koronája -.- Ez most komoly? A mai ateista és reális világban van, aki még szó szerint értelmezi a Biblia tanait? Férfi létedre tudhatnád, hogy nem! XD Ez egy elég gyenge érv.

2012. szept. 8. 06:36
 28/40 anonim ***** válasza:
Elmagyarázná nekem valaki, hogy mi a fene az a GYES? :D Ne haragudjatok, de nem Magyarországon élek és nem tudom ezeket a dolgokat.
2012. szept. 8. 10:36
 29/40 anonim ***** válasza:
27%

"Abortuszt csak bizonyos esetekben. Van, amikor kifejezetten javasolják, például amikor már látni lehet az ultrahangon, hogy a gyerek teljesen nyomorék lesz vagy agyi sérült, akkor már korán kiveszik a babát...Még azt is megértem, ha valakit megerőszakolnak.

De amikor egyes nők lusták fogamzásgátlót szedni és rendszeresen (mondjuk 3 évente) elvégeztetnek egy abortuszt, mert hopp becsúszott mégis egy gyerek, azok már szánalmasak. ha valaki ennyire nem akar gyereket, köttesse el magát vagy nem tudom... "

Lengyelországban ahol tilva van az abortusz , de van három helyzet , amikor lehetőséget adnak rá : ha nemierőszak esetén lesz állapotos a nő , ha a szülést veszélyt jelent az édesanya vagy a gyermek számára .

"Amúgy meg ha egy nő igazán okos, tud érvényesülni."

Ha egy férfi igazán okos , akkor sem tud feltétlenül érvényesülni a mai világban .

"Igen, nyilván szándékosan teszik, hát persze. Nyilván azért, hogy a világ visszafelé fejlődjön, visszasüllyedjünk a sötét középkorba és férfiüldözések legyenek, hogy kiszúrjanak a férfiakkal és ellehetetlenítsék az életüket, hogy nehezebben menjen mindenhol a munka, hogy a nyolcáltalánost végzett Marikát is beültethessék az okos férfiak közé az igazgatótanácsba, hogy tönkretegyék a fejlett világot. Nyilván ezért csinálják, igen, igazad lehet. "

A női kvóta a parlamentben és egyéb állami intézményekben maximum a nyugati országokban működhetne . Az első hozzászólásomban írtam , hogy ez nem lenne jobb . A magyar parlamentben szerintem senki nem akar több Selmeczi Gabriellát és Lampert Mónikát látni.

A GYES nem kiváltságát , hanem az államtól való segítség , hogy egy picit könnyebb legyen adófizető állampolgárokat nevelni !

A pussy riot új videójában:http: //youtu.be/hDgTRiNOJUM

nemcsak a jogállam és a diktatúra viszonyáró van szó , hanem előkerülnek a neo-liberális gondolatok is . Magáról a templomi zajongásukról azt gondolom , hogy Putyint támdaták és nem az egyházat , de az egyházat is megsérthették , ezért én a legsúlyosabb büntetésként csak valami közmunkát szabnék ki .

De van ez az új videójuk , amiben köszönetet mondanak az énekes Madonnának , aki a nevét is a keresztény vallás legtiszteltebb női alakjáról vette , és azt érezteti a többi nővel , hogy 50 évesen is az az elvárás , hogy valaki szexi legyen , és rázza a fenekét . Egy ilyen személy , hogy merészelhet kiállni a női-jogok mellet , amikor egész életében csak a himsoviniszta sztereotípiák épitésében jeleskedet . A Pussy Riot énekesnőhöz való hozzáállása , a köszönetük .Ezzel a cselekdetükkel megmutatták a foguk fehérjét , miszerint nemcsak a szabadság vágyuk vezérelte őket , hanem súlyos feltünési viszketetség is .

2012. szept. 8. 11:58
 30/40 anonim ***** válasza:
57%

" Igazából nekem alsóban az volt a furcsa, hogy miért nem okosak a nők, amikor én az vagyok. Aztán rájöttem h a nők 95%-a átlagos és buta, és jogosan mondják a férfiak magukat felsőbb rendűnek. De aki igazán okos férfi az tudja, vannak okos nők. OK?

És én is tervezhetnék űrhajót vagy autómodellt, én is megtervezhetném xy épület alaprajzát, hídépítési modelleket...és tuti vannak is ilyen érdeklődésű nők. Am szerintem kutató leszek."

Hát hallod, ezek alapján meg pár másik megjegyzésed alapján vagy egy kamukérdésről beszélünk ,vagy lehet nem vagy olyan okos..

2012. szept. 8. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.