Hány millió zsidó vesztette életét a II. Világháború alatt?
"Rendben elfogadom az állításodat tegyük fel, hogy nem is vitatom, de azt áruld már el légyszíves ha ennyire jártas vagy, hogy a németeknek mi hasznuk volt abból, hogy megölték őket?"
Mert ez volt az ideológia, amire a rendszer épült, és ez ide jutott.
Miért, a törököknek mi hasznuk volt az örmény meg szír keresztények legyilkolásában?
"Most mégis mi a zsidók problémája? Az, hogy dolgozni kellett? Mert a háborúban is ugyan úgy meghaltak voltak ennyien sőt többen."
A zsidóknak az a problémája, hogy az európai zsidóság ~2/3-át szisztematikusan kiírtották. Ilyen brutális arányt pedig megközelíteni se közelített meg egyetlen háborúban résztvevő fél sem - szóval nagyon gáz olyannal jönni, hogy de háborúban úgyis halnak emberek.
De ha nagyon szöszölni akarunk, akkor még az is lehet a bajuk, hogy mindez ráadásul nem csak egyszer csak megtörtént, hanem egyre durvuló társadalmi folyamatok végső lépcsője volt, amik lépésről lépésre készítették elő ezt a végeredményt.
De akkor már én is hadd kérdezzek:
Van egy tudományos tétel, amit az adott tudomány képviselői, szakértői egyértelműen és egybehangzóan állítanak.
Mi célból gondolják úgy mégis nyilvánvalóan laikus emberkék, hogy a dolog mégse igaz, és az egész szakma, az összes jeles képviselőjével mind tudatosan hazudik és hamisít?
Tényleg csak érdekességképpen: van egyéb tudományos tézis is, amit nem hisztek el az adott szakterület szakértőinek, vagy valami miatt épp ez egy az egyetlen, amiben úgy érzitek, hogy ti majd megmondjátok a tutkót a sok hülye professzornak, aki arra tette fel a életét, hogy ebben kutasson?
"a történészek a demográfiai és egyéb adatok alapján különböző becsléseket állítottak fel, ezek általában 5,5 és 6,2 millió közötti intervallumok. "
És akkor hány zsidó lehet, aki magát magyarnak vallotta '45 után? Szerintem nem csak a Klein (Szegedi nagyanyja) lett hirtelen zsidóból magyar.
Napi több száz személyi igazolványt látok: anyja neve Klein, Weisz, Grün..stb. De az igazolvány tulajdonosát már Nagy-, Kis-, Kovácsnak hívják.
Szóval hiteles a háború utáni népszámlás? Ahol mindenki annak vallotta magát, aminek akarta? S a zsidó látta, hogy előnyösebb magát a befogadó állam nemzetiségének vallania magát, ezért franciának, angolnak, lengyelnek, orosznak, magyarnak vallotta magát.
Hiba volt munkatáborba küldeni a zsidókat: magyar állampolgárként a fronton (pl. Don-kanyarban) lett volna a helyük a magyar katonákkal együtt.
Csakhogy kétféle katona van: aki a nemzetéért harcol és aki a zsoldért. A zsidók egyikbe se nem fértek bele a II. Világháborúban.
"Talán mert a világ vagyonának tetemes része zsidó kézben van?:) és tudjuk pénz beszél..:)"
Értem. Tehát szerinted az a valószínűbb, hogy itt egy globális méretű összeesküvés van, amiben az egész történész szakma alávaló módon eladta a lelkét a világot háttérből uraló zsidóknak (amúgy de kíváncsi lennék egyszer egy hiteles becslésre, hogy mekkora az a "tetemes" rész, ami a világ népességének mindössze 0,2%a kezében összpontosul, és futja arra, hogy gond nélkül a háttérből az egész világot uralják...), mint az, hogy talán a történészeknek igazuk van?
Orvos látott már?
Csak azt nem értem, hogy akkor minek írsz ki kérdést.
----------------------------
"És akkor hány zsidó lehet, aki magát magyarnak vallotta '45 után? Szerintem nem csak a Klein (Szegedi nagyanyja) lett hirtelen zsidóból magyar. "
abban a korban még ez számon volt tartva az összes hivatalos iratban, az összes statisztikában, összegyűjteni és deportálni is pont emiatt tudták őket.
Értelemszerűen némi játék van a dologban, pontosan darabszámra pontosan nem lehet kiszámolni, épp ezért van az, hogy a becslések nem egy konkrét számot adnak, hanem egy szélesebb intervallumot ölelnek fel, ld. a korábban beírt 5,5-6,2 millió közötti intervallumot, ami egy 700 ezres játékot enged, tehát több, mint 10%os hibalehetőséget adtak meg maguknak a történészek, amiben bőven beleférnek a különböző bizonytalansági tényezők.
Tehát a történészek köszönik szépen, de tudják a munkájukat, legalább annyira, mint a laikusok.
"Hiba volt munkatáborba küldeni a zsidókat: magyar állampolgárként a fronton (pl. Don-kanyarban) lett volna a helyük a magyar katonákkal együtt."
A Don-kanyarba vezényelt emberek 10%a volt munkaszolgálatos, zömében zsidó...
Tehát a zsidók még Don-kanyarban is számarányukon messze felül vettek részt.
Hogy ez nem katonaként, hanem munkaszolgálatosként, arról nem ők tehetnek: a Horthy-rendszerben ekkor már erősen másodrangú állampolgárok voltak, akik fegyvert se kaphattak és katonák se lehettek, helyette munkaszolgálatra sorolták be őket, általában meglehetősen embertelen körülmények közé.
"Csakhogy kétféle katona van: aki a nemzetéért harcol és aki a zsoldért. A zsidók egyikbe se nem fértek bele a II. Világháborúban."
valóban, addigra a zsidók már csak munkaszolgálatra fértek be, "hála" Horthy gyönyörű rendszerének.
soha nem fogod megtudni
évről évre változik a szám kb 500 000-10 000 000 ig mondanak minden félét
szerintem ez lényegtelen
hány nem zsidó halt meg a háborúban? ez a szám is változó de mindenképpen több mint a haláltáborokban
tehát nem a zsidókat hanem a háború áldozatait kéne sajnálni szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!