Magyarországot melyik külföldi ország szereti, vagyis nem utálja? És miért utálják ennyire?
Az utolsó lista elég általánosító szerintem. Persze van valóságalapja. A lengyel-magyar két jó barát kezdetű mondást a lengyelek is ismerik. Az olaszok is alapvetően barátságosak velünk magyarokkal-de láttam már "Magyarok ne lopjatok!" feliratot is Olaszországban. A törökök hunokként,t estvérekként tekintenek ránk, ezt török származású kolléga is mondta, hogy otthon mindenkinek evidens az, hogy a magyar az rokon.
Életem során töltöttem két kellemes nyaralást Bulgáriában, Ján Hunyadi emléke tényleg él bennük, a magyarok tényleg barátok ott.
Japánok, dél-koreaiak? Egyszer dolgozott itt nálunk a cégnél egy japán fickó (fél éves kiküldetésre jött ide, Magyarországra), először meg kellett néznie a térképen, hogy hol van ilyen, hogy Magyarország. Saját bevallása szerint Afrikánál kereste... Amúgy Dél-Korea és Japán szlovák-magyar viszonyban vannak egymással, a fickó szidta a koreaiakat, mint a bokrot, egy lapon ne igen említsd őket.
Szerbek-Szerbiában, még nem jártam, nem nyilatkozok róla.
Szlovákok. Régebben jártunk a feleségemmel síelni Szlovákiába. Volt olyan szlovák, aki ránkszólt, hogy Szlovákiában szlovákul. Angolra váltottunk (ami nem volt nehéz, mert a feleségem nem magyar) és békénhagyott minket. Egy másik szlovákkal meg elbeszélgettünk a sípálya alján, amíg állt a felvonó, aztán meghívott minket a büfében, mi meg őt vissza egy körre. Ott is nyilván vannak jó és rossz emberek. Persze az ország politikája magyarellenes, ez kétségtelen tény.
Románok-átutazóban (Székelyföldre menet) találkoztam románokkal, nem volt velük gond. Persze szélsőségesek ott is vannak, kétségtelen tény.
Franciák. Trianon óta a magyarok igazságtalan módon bánnak velük. A vállalat, ahol dolgozom, francia-magyar tulajdonban van. A főnököm is francia, nagyon jó, már-már szinte baráti a viszonyunk. Évente egyszer-kétszer ki is kell mennem Franciaországba munka végett és imádom a francia embereket. Kedvesek, jó a humoruk, barátságosak, érdeklődőek, nincsenek előítéleteik. Egyébként a többségük nemigen tud sokat Magyarországról és a magyar népről, általában mesélnem kell, hogy kik is vagyunk, mi magyarok, mert valahova Oroszország és Németország közé tesznek minket.
Apám utcájában lakik egy ukrán és imádom a fickót, aranyszíve van. Ugyanakkor Ukrajnában hoztak törvényeket a Kárpátaljai magyarság rovására, ez is tény.
A németek és az osztrákok szerintem valószínűleg csóró szomszédként tekintenek ránk, ahová át lehet hordani a szemetet, legalábbis a viselkedésükből nekem ez jön le. Láttam már a Balaton partján osztrák meg német turistát, ahogy elhajítja a csikket, miközben otthon nem tenne ilyet.
"Amúgy nem vagyunk valami szeretetre méltó fajta... tahó egy népség lakik itt, közel fele idegengyűlölő, több, mint fele nem beszél semmiféle nyelven, még a sajátját is kevés szókinccsel, külföldön meg körkörösen égetjük magunkat, ha átlépjük a határt. 1000 évig mindenkivel kötözködtünk, mégis, mit szeretnének bennünk?"
Tahó az, aki egy nemzetet kollektívan letahóz... A fiatalok nagy része meg ilyen-olyan szinten beszél valamilyen idegen nyelven, a felnőtt lakosság, meg máshol sem tud mukkanni sem más nyelvén. Mi ez a majomság, hogy 1000 évig kötözködtünk mindenkivel? Valaki elárulná?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!