Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarországot melyik külföldi...

Magyarországot melyik külföldi ország szereti, vagyis nem utálja? És miért utálják ennyire?

Figyelt kérdés
2012. jún. 5. 20:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%

Az utolsó lista elég általánosító szerintem. Persze van valóságalapja. A lengyel-magyar két jó barát kezdetű mondást a lengyelek is ismerik. Az olaszok is alapvetően barátságosak velünk magyarokkal-de láttam már "Magyarok ne lopjatok!" feliratot is Olaszországban. A törökök hunokként,t estvérekként tekintenek ránk, ezt török származású kolléga is mondta, hogy otthon mindenkinek evidens az, hogy a magyar az rokon.

Életem során töltöttem két kellemes nyaralást Bulgáriában, Ján Hunyadi emléke tényleg él bennük, a magyarok tényleg barátok ott.

Japánok, dél-koreaiak? Egyszer dolgozott itt nálunk a cégnél egy japán fickó (fél éves kiküldetésre jött ide, Magyarországra), először meg kellett néznie a térképen, hogy hol van ilyen, hogy Magyarország. Saját bevallása szerint Afrikánál kereste... Amúgy Dél-Korea és Japán szlovák-magyar viszonyban vannak egymással, a fickó szidta a koreaiakat, mint a bokrot, egy lapon ne igen említsd őket.

Szerbek-Szerbiában, még nem jártam, nem nyilatkozok róla.

Szlovákok. Régebben jártunk a feleségemmel síelni Szlovákiába. Volt olyan szlovák, aki ránkszólt, hogy Szlovákiában szlovákul. Angolra váltottunk (ami nem volt nehéz, mert a feleségem nem magyar) és békénhagyott minket. Egy másik szlovákkal meg elbeszélgettünk a sípálya alján, amíg állt a felvonó, aztán meghívott minket a büfében, mi meg őt vissza egy körre. Ott is nyilván vannak jó és rossz emberek. Persze az ország politikája magyarellenes, ez kétségtelen tény.

Románok-átutazóban (Székelyföldre menet) találkoztam románokkal, nem volt velük gond. Persze szélsőségesek ott is vannak, kétségtelen tény.

Franciák. Trianon óta a magyarok igazságtalan módon bánnak velük. A vállalat, ahol dolgozom, francia-magyar tulajdonban van. A főnököm is francia, nagyon jó, már-már szinte baráti a viszonyunk. Évente egyszer-kétszer ki is kell mennem Franciaországba munka végett és imádom a francia embereket. Kedvesek, jó a humoruk, barátságosak, érdeklődőek, nincsenek előítéleteik. Egyébként a többségük nemigen tud sokat Magyarországról és a magyar népről, általában mesélnem kell, hogy kik is vagyunk, mi magyarok, mert valahova Oroszország és Németország közé tesznek minket.

Apám utcájában lakik egy ukrán és imádom a fickót, aranyszíve van. Ugyanakkor Ukrajnában hoztak törvényeket a Kárpátaljai magyarság rovására, ez is tény.

A németek és az osztrákok szerintem valószínűleg csóró szomszédként tekintenek ránk, ahová át lehet hordani a szemetet, legalábbis a viselkedésükből nekem ez jön le. Láttam már a Balaton partján osztrák meg német turistát, ahogy elhajítja a csikket, miközben otthon nem tenne ilyet.

2012. jún. 6. 11:11
 12/21 anonim ***** válasza:
75%
Romania es Magyarorszag kozott csakis teruleti vita van Erdely miatt,mivel Magarorszagnak nagyon faj ra a foga de Romania egy nagy szart ne er erdely nelkul Egyszoval csak ezert utalja egymast a ket orszag!!
2012. jún. 6. 22:11
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
A japánok és spanyolok is bírnak.
2012. jún. 7. 21:43
 14/21 anonim ***** válasza:
68%
USA is bír.2009 óta május 2. Hungary day náluk , aznap magyar kulturális programokat rendeznek.Viszont csak 3 államukban van Hungary day.
2012. jún. 7. 21:46
 15/21 anonim válasza:
kanada útál minket ki is tiltottak onnan volt a híradóban
2012. jún. 20. 00:58
 16/21 anonim ***** válasza:
49%
Az a magukat magyarnak valló cigányok "példaértékű" viselkedése miatt volt...
2012. jún. 20. 07:30
 17/21 anonim ***** válasza:
40%

"Amúgy nem vagyunk valami szeretetre méltó fajta... tahó egy népség lakik itt, közel fele idegengyűlölő, több, mint fele nem beszél semmiféle nyelven, még a sajátját is kevés szókinccsel, külföldön meg körkörösen égetjük magunkat, ha átlépjük a határt. 1000 évig mindenkivel kötözködtünk, mégis, mit szeretnének bennünk?"

Tahó az, aki egy nemzetet kollektívan letahóz... A fiatalok nagy része meg ilyen-olyan szinten beszél valamilyen idegen nyelven, a felnőtt lakosság, meg máshol sem tud mukkanni sem más nyelvén. Mi ez a majomság, hogy 1000 évig kötözködtünk mindenkivel? Valaki elárulná?

2012. jún. 20. 10:22
 18/21 anonim ***** válasza:
65%
Talán azokra a gaztettekre gondol, amit más népek ellen követtünk el. Például nem is értem, hogy lehetett olyan gonosz a magyar nemzet pl. a tatárjárás idején, hogy a tatároktól kikapjon. Vagy hogy lehettünk olyan aljasak, hogy az egész keresztény Nyugat-Európát védtük, és feltartottuk a hódító Török Birodalmat, és akkor küzdöttünk, mikor már elfoglalták az ország egy részét. Igazságtalan volt a magyar nemzet, mikor a Habsburg-Birodalom ellen lépett fel, hogy visszanyerje nemzeti függetlenségét. Sőt, nem is értem hogy mert olyan galádságot elkövetni, hogy a Habsburgok, majd a náci németek nyomására belépjünk a két világháborúba. A franciák pedig milyen jogosan darabolták fel az országot, és milyen jól figyelembe vették a nemzetiségi határokat. És a kedves kommunista-rendszert is milyen jogon merte kritizálni a magyar ember és fellépni ellene?
2012. jún. 24. 17:28
 19/21 anonim ***** válasza:
26%
Az országoknak nincsenek érzelmeik.
2012. júl. 8. 14:00
 20/21 AdamLeBron ***** válasza:
93%
A történelmünk során szinte mindenki csak rúgott belénk, ami nem véletlen, mert mindig is egy destabilizáló tényező voltunk Európában. Véleményem szerint egy kivagyi nép vagyunk, ami az országok békés együttélésének legalapvetőbb szamályait sem képes betartani. Persze más népek sem makulátlanok, de például '48-as ütőkártyát meglehetősen rosszul használták fel a magyar politikusok, nagyban hozzájárulva a Monarchia politikai szétzilálódásához. Ma ugyanez a helyzet. Az MSZP-Fidesz tandem sikeresen eljátszotta azt az icipici nemzetközi "tekintélyt", amit ez az ország a II. VH meg a "rendszerváltás" után szerzett. Nem tudjuk jól kormányozni önmagunkat, nem tudjuk megzabolázni a politikai, gazdasági elitünket, nem tudunk mit kezdeni történelmi frusztrációinkkal. Mára sajnos a magyarság történelmi zsákutcába navigálta önmagát. Különösebben nem szeret minket senki, mert semmiben nem járunk az élen, nem tudunk példát mutatni, csak a saját démonainkkal küzdünk immáron évtizedek, ha nem évszázadok óta. Szerintem különösebben nem is gyűlöl minket senki, mert nem igazán vagyunk Európában tényező. Egy sodródó nemzet vagyunk, ami sajnos jelenleg arra felé sodródik, ahonnan érkezett: Ázsiába.
2012. júl. 8. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!