Fontosnak érzem kiemelni, hogy nem csak az adott népcsoporttól függ a gyűlölet. Mindig kettőn áll a vásár. Van, akit sokat bántottak a cigányok, és természetes, ha kerüli őket, főleg ha nagyobb csoportban vannak. De nem fordul el, ha megismer valahol mégis egy normálisat. És van, aki kivétel nélkül gyűlöli az összeset. Én úgy gondolom, hogy a kettő között hatalmas különbség van. Utóbbi esetben a gyűlölködő egyén valamit akkor is gyűlölne, ha nem volna az adott népcsoport. És ez őt ugyanúgy leminősíti, mint a cigányság lecsúszott tagjait a bűnözés.
2013. ápr. 4. 15:58
22/28 anonim válasza:
Ha megnézel egy dokumentumfilmet tegyük fel a rókamangusztákról, amiben szerepel 20-30 állatka és abból következtetsz arra, hogy a világon élő több millió rókamanguszta is úgy viselkedik, akkor rasszista vagy.
2013. ápr. 4. 16:15
23/28 anonim válasza:
A tapasztalatai miatt.
2013. ápr. 4. 17:13
24/28 anonim válasza:
A cigányok között is vannak jóindulatú, dolgos, rendes emberek, de sajna a túlnyomó többségük tényleg a tipikus "barna mumus". Velük kapcsolatban ez az összes "rasszizmus" szóval való dobálózásra a válaszom: AZ EMBEREK NEM AZ ETNIKUMUK ÉS A BŐRSZÍNÜK MIATT, HANEM A VISELKEDÉSÜK MIATT UTÁLJÁK A CIGÁNYOK AZON RÉSZÉT, AKIK ÉLŐSKÖDNEK ÉS BŰNÖZNEK! Nem FAJI, hanem TAPASZTALATI alapon! A RASSZIZMUSNAK EHHEZ NINCS SEMMI KÖZE!!!!!!
Bár az tényleg nagyon szomorú, ha egy nomális cigánnyal/cigányokkal szemben előítéletek vannak, de ez sajnos azért van, mert a többségük bizony problémás... Az viszont tény, hogy kb. mindenben mi alkalmazkodunk hozzájuk a saját hazánkban.
2013. aug. 18. 22:53
25/28 anonim válasza:
Ja, ezt még hozzátenném: jóindulatú, dolgos, rendes, tehát normális cigányok bár vannak elvileg, igaz, én még egy ilyennel sem találkoztam soha. Olyannal igen, aki dolgozott betanított munkásként -én becsülöm, ha egy drapp elmegy dolgozni- de a munkahelyén súlyos problémák voltak a primítív viselkedével, a tuskó, tapintatlan, másokat sértő megnyilvánulásaival, valamint hogy pofátlan módon mások jóindulatával visszaélt. Pedig eleinte mindenki jó szemmel próbálta őt nézni. Rá sem a barna pofája miatt volt annyi panasz...
2013. aug. 21. 16:35
26/28 anonim válasza:
Vörösmarty Mihály:
EGY BARNA CSUFOLÓDÓ TRÉFÁSRA
A Barnaság nem igen nagy dísz ugyan,
De mégis türhető.
A gyáva tréfa még inkább nem az,
S ez már nem türhető.
Börzsöny, 1822
Az pedig egyenesen elkeserítő,hogy a versben szereplő "tréfa" szót ma már ezekre a szavakra is
Amúgy egyáltalán nem vagyok rasszista, a füstösökkel kapcsolatban én nagy költőnkkel értek teljes mértékben egyet. Illetve tisztában vagyok a mai realitással, tényekkel.
2013. aug. 21. 17:06
28/28 anonim válasza:
amúgy miért csak háborítja fel a világ közvéleményét, ha egy fehér ember rasszista? ha egy néger, vagy cigány az, az miért "nem létezik"?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!