Szerintetek lehetséges, hogy a jövőben a keresztény vallás át fog alakulni egy anarcho-kommunizmus-szerű ideológiává, ami elsősorban a szegények körében és a harmadik világban lesz népszerű?
Már nem emlékszem hol, de olvastam egy olyan tanulmányt, hogy míg a kereszténység hagyományos elterjedési területén, az euroatlanti kultúrájú fehér emberek világában egyre kevésbé népszerű ez a vallás, addig valóságos reneszánszát éli a harmadik világbeli országokban, különösen Fekete-Afrikában, Délkelet-Ázsiában, Dél és Közép-Amerikában valamint az USÁ-ban a szegényebb feketék körében. Ezen embereknek hatalmas reményt ad az, hogy Jézus követése után feltámadhatnak a Paradicsomban.
Ez a kereszténység azonban már nem olyan, mint ami a hagyományos európai katolikus kereszténység volt. A nagy pompa, hierarchia és szokások helyett, kis szerény közösségekre összpontosul, amik az őskeresztények életét kívánják utánozni. Nagyon fontos körükben a Biblia tanulmányozása, az önmegtartóztatás az élet minden területén, egymás segítése egy önszervező közösségben és a földi hatalmak tagadása. Sajátságos kultúrális emeleket vesznek bele a vallásba pl. a négereknél a gospel-éneklés vagy Dél-Amerikában hallucinogén drogok fogyasztása.
Ehhez nem kell a jövőre várni.
Éppen ezért lett nagyon népszerű Dél-amerikában, fekete Afrikában stb.....
De ez nem baj, szerintem....
Del-Amerikaban a hallucinogen drogok fogyasztasa, gospel-enekles....
Igaz most hallok rola eloszor errol az anarcho -kommunizmus szeru keresztenysegrol, de mar csak ebbol kiindulva csak jo dolog lehet!
:)))))))
bocs , de most vicces kedvembe vagyok.Egyebkent meg birom az Szted lehetseges kezdetu talalgatasokat a Gyk-n.Komolyan itt csak muvelosni lehet.Most is megtudtam h ilyen is letezik a vilagon.Bar sok ertelmet nem latom.Mar maga a kommunizmus-anarchia szoosszetetel is elborzaszt.Raadasul keresztenyszeruseg.Pffffff.Hova fajul meg a vilag?
de hat ha ezek a szerencsetlen kisemmizett emberek lelki erot meritenek belole.Am legyen.Miert is ne?Hisz annyi minden sok torz aberalt dolog is elfogadott.Ez mar ugyancsak semmiseg.
Ez egy baromság! Egyébként maga a reformáció is a kereszténység "lecsupaszítása", a pompa mellőzése... Ha így vesszük, akkor az USA-ban már rég bekövetkezett, hisz az egész ország(vállalat) erre épült.
Amúgy tény: Európából el fog tűnni a kereszténység és a harmadik világban fog virágozni. Ezen túlmenően minden más csupán fantázia kérdése.
Valóban a Kereszténység már évszázadok, ha nem évezredek óta nem az mint aminek Jézus elgondolta!
A maffiakapcsolatok olaszban, pedofil botrányok íreknél és amcsiknál(meg még sokaknál), százezres gyermekrablási ügy a spanyoloknál! És ez csak a jéghegy csúcsa!
Nálunk elég sokan mondják hogy valoszínűleg sokan ügynökök voltak az egyházon belül. Ezért sem siet a fidesz-kdnp a nyilvánosságrahozatallal.
Most azt nem is említve hogy pár eltitkolt korrupciós ügye ma is van az egyháznak nálunk.
Viszont szerintem nem vagy tisztában az anarhizmus és a kommunizmus szavakkal mert ezek párosítása nem lehetséges! Már eleve egyik sem kompatibilis az egyházzal és egymással. A tanulmány szerintem egy kicsit "alternatív" lehet...
Kb mint a náci gospel-közösség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!