Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Küzdötök legális és akár nem...

Küzdötök legális és akár nem annyira legális módokon az adók ellen? Már csak bosszúból is?

Figyelt kérdés

A hócipőm tele a kormánnyal, ismerőseim sokasága nyögi a terheket, pedig dolgozó emberekről van szó. Így aztán már csak azért is elkerülök minden befizetendő fillért, ha tudok. Mióta nem lehet egy hétvégés utazásra való 4 napos autópályamatricát kapni inkább közúton megyek és több időt szánok rá, de nem veszem meg a 10 naposat. Állandóan bliccelek a villamoson és buszon, metróval pedig sosem utazok. Még ha elkapnak is megéri a büntetéssel együtt. Lemondtam a Tv-t, csak netem van. Kijárok külföldre bevásárolni, mert határ mellett élek. A kutyámat beadtam menhelyre, másnap az élettársam kihozta, így még ha adózni kéne is adómentes. Az állatmenhely készségesen segít, cserébe nekik fizetem az éves ebadó mértékét, bár még nem kötelező, de úgyis az lesz.

Már van netes telefonunk, így csökkentjük a telefonadót.

Mindre telne, de egyszerűen elegem van a pofátlan kormányzásból, a még pofátlanabb adókból. Szerencsétlen nagymamám egyetlen szórakozás a telefon, én azon hívom a kiskorú gyerekeimet, hogy merre vannak, de adóztassuk meg és nagylelkűen elengednek havi 20Ft-ot. Nem elég, hogy minden drága, még azért is fizessek, mert feladom a csekket?

Minden törvényes kiskaput, apró lehetőséget ki fogok használni, hogy ne kelljen fizetni. Nyilván nem nagymértékű adócsalás, de ami egy hétköznapi ember szintjén megtehető azt mindent elkövetek még akkor is, ha kicsit a kényelem rovására megy.

2012. máj. 26. 14:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen én is keresem és találom is a kiskapukat.Külföldön dolgozom mivel az osztrák határ mellett élek és a fizetést itthon költöm el.Ami olcsóbb Ausztriában azt ott veszem meg.Tudatos fogyasztó vagyok.
2012. máj. 26. 14:14
 2/11 anonim ***** válasza:
46%
Nem. Nekem derogál az adócsalás.
2012. máj. 26. 15:03
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Miattad fizet a többi ember több adót. KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!
2012. máj. 26. 15:16
 4/11 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező! Pont a te fajtád miatt kell a tisztességes adófizető polgároknak és vállalkozásoknak magas adóterheket elviselniük! Amíg Magyarországon az adóelkerülés, a szolgáltatásokért való nem fizetés lesz a trend, addig itt nem lesz változás!

Az északi országokban, ahol nagyon magasak az adók, ott az adófizetési hajlandóság 99.4%!

Magyarországon mind a politikusok, mind pedig az átlagember adót csal. Kár a politikusokat szidni, mert egy egyszerű átlagpolgár is ugyanúgy szétlopja az országot, csak kisebb léptékben, mint a politikusok. Minden adócsaló szép, tiszta buszokat, vonatokat akar, de fizetni, azt nem akar érte.

2012. máj. 26. 17:17
 5/11 anonim ***** válasza:
91%
Nos én minden kiskaput használok ami legális.Törvényt nem sértek és adót sem csalok.
2012. máj. 26. 17:37
 6/11 A kérdező kommentje:
Fizettem, amíg a nagyanyám megélt a nyugdíjából és az apámnak volt munkája és nem nekem kell kisegíteni őket hónapról hónapra.
2012. máj. 26. 17:38
 7/11 A kérdező kommentje:
A bliccelést leszámítva én sem csalok adót illegálisan. De a bkv is elmehet a francba, múltkor megbüntettek egy 12 év körüli kislányt a villamoson, mert előtte nap lejárt a bérlete és hiába mondta, hogy reggel kocsival vitték és az iskolában sem jegyet sem bérletet nem tudott venni és hiába mutatta a rendszeresen vásárolt bérletet, megírták a csekket. Méghogy emberség??? Méghogy becsületesség?
2012. máj. 26. 17:42
 8/11 anonim ***** válasza:
54%

2-es 3-as 4-es

Hát akkor fizessetek ezeknek a rabló banda kormánynak amennyit csak bírtok.Én csatlakozom a kérdezőhöz.Ti komolyan azt hiszitek,hogy itt mindenki rendesen fizetne,akkor nem lenne ennyi adó???Nagyon naivak vagytok.Őszinte leszek,inkább a gyerekeimre költöm azt a pénzt,amit Orbánék nem tudnak lehúzni rólam.Én nem fogok felcsúti stadiont támogatni,nem fogom "plágipál" úszómedencés villájának a bérleti díját fizetni,az én adómból ne fizessenek 400 ezer forintos nyugdíjakat,ne állítsanak 34,4 millióért Bush-szobrot,Orbán ne küldjön ki 8 millió levelet három kérdéssel a boritékban több száz millió forintért,én nem fogom támogatni a parlamenti képviselők havi 200-300 ezer forintos lakhatását fejenként,belvárosi luxus ingatlanokban.Inkább kiviszem a gyerekeimet a strandra,vagy elviszem őket egy hosszú hétvégére,esetleg megveszem nekik azt amit már régen megígértem.Ennyi.Fizessetek csak,amennyit bírtok...

2012. máj. 26. 18:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Igaza van a kérdezőnek. Ami itt megy az felháborító. Csak töredéke dolgozik az ország lakosságának, és a kormány mindig őket húzza le, hogy fizesse a segélyeket meg egyéb juttatásokat olyanoknak, akik életükben nem dolgoztak. Mert valljuk be, amit bizonyos emberek segélyezésére költünk, az jóval nagyobb mint egy stadion vagy egy villa bérlése.

A tisztességesen dolgozó embereknek baromira kezd elege lenni abból, hogy ők tartsák el az ország lakosságának több mint felét, akik között nem egy olyan van, aki simán tudna dolgozni. Mert aki már öreg, rokkant vagy tartósan beteg, jó az tartsa el az állam. De egészséges, felnőtt férfiakat, nőket, akik tudnának dolgozni, de helyette a segélyt, a lopást, és a megélhetési gyermekvállalást válasszák, ne tartsanak el a mi adóforintjainkból. És mindeközben a tisztességes munkavállalók belerokkannak a terhekbe, és azért dolgoznak napi 8 órát, sőt jóval többet, hogy alig tudjanak megélni utána. Hát nem csoda, ha elegük van.

2012. máj. 26. 21:12
 10/11 anonim ***** válasza:

9-es

És azzal is tisztában vagy,hogy mennyi ember keres állást,csak nem talál?Szerinted a munkanélkülieknek életcéljuk a 22.800 Ft-os bérpótló juttatásból tengődni?Le vagy maradva egy kicsit, a segélyezésekkel kapcsolatosan.Tízből hat munkanélkülinek NEM JÁR SEMMIFÉLE juttatás,segély.Tehát csak vannak,és őket senki nem tartja el,maximum a családtagjaik segítik őket.DE VISZONT akik meg kapnak,azok anno ugyanúgy fizettek adót,járulékot mint mondjuk most te fizetsz.Tehát szegről végről ez a munkájukat elvesztett embereknek jár,és nem kell ezért a kormányt szenté avatni.

2012. máj. 28. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!