Elképzelhető, hogy Európában 2050-re az iszlám vallás
váljon meghatározóvá?
Figyelt kérdés
Mostanában itt a gyk-n egy csomó iszlámmal kapcsolatos kérdést tesznek fel, ezért gondoltam én is kiírok egyet. Szóval lehetséges, hogy a jövőben - mondjuk 2030-ra vagy 2050-re - a muszlim vallás legyen meghatározó a kontinens nyugati felén? Meghatározó alatt azt értem, hogy muszlim vallás hívei lesznek többségben bizonyos országban. Értelemszerűen azt nem értem alatta, hogy a nem muszlim vallású, de muszlim országból származó emberek lesznek többségben. Én magam nem tudom mit gondoljak erről, egyrészt vannak a statisztikák, amik ezt nem támasztják alá és vannak a hangos jobboldali vésztoporzékolók, akik már kongatják a vészharangot. Nem értek egyet a vészmadarakkal, de tényleg jó lenne tudni milyen is a helyzet. Egyrészt még nem jártam nyugaton, hogy rálátásom lenne a dologra (bár kétlem, hogy ezt egy kívülálló átlátná); másrészt pedig egy dolog a statisztika, de az sehol sincs nyilvántartva, hogy a bevándorlók milyen arányban hagyják el a vallásukat, milyen arányban fundamentalisták stb. Ti hogy látjátok?
Reméljük erre mindenki rá is jön. Miért kellett volna Krisztus után, aki föláldozta életét, bárki más? Illogikus. Már láttam ilyen megfogalmazást is: "Hogy lehetne egy kecskebaszó zsidóból nagyobb próféta, mint más?" Nem értek ezzel a stílussal egyet, de valahol jogos a kérdés. Mit tett Mohamed, ami felér egy Krisztussal? Erre válaszoljon valaki! Én szívesen meghallgatom az érveket.
2012. aug. 25. 17:21
32/37 خديج válasza:
Én kevés vagyok ahhoz hogy válaszoljak és ez már különben is NAGYON OFF. mindenki hite saját magának a hite. Nem jó az senkinek, ha a másikat provokálja. Annak semmi értelme, csak ellenségeskedést szít. Én nem avatkozom bele a ti vallásotokba és nem bántom mert nincs értelme.
Egy vallásos ember nem szid más vallását. Béke veletek.
2012. aug. 25. 18:16
33/37 A kérdező kommentje:
ma 13:34
Készséggel elhiszem, hogy így igaz, az mindenesetre tény, hogy sok helyütt a muszlim világban (és nem fekete-afrikára gondolok) még ma is dívik a kislányok házasságba adása. És ezt az undorító szokást nyilván nem a kisujjukból szopták.
2012. aug. 25. 20:55
34/37 A kérdező kommentje:
ma 18:16
Üdvözítő ilyen muszlim véleményt is olvasni, tisztelettel adózom az ilyen mérsékelt hívők előtt. Már csak azért is, mert nem is olyan régen egy-két muszlim provokátor iszlám világhódításról áhítozott valamint halálosztásról, stb.
2012. aug. 25. 20:57
35/37 خديج válasza:
Igen, az a réteg az, akitől mindenki tart. de ez vallástól függetlenül is létrejön. ezek a szélsőségek. Mi átlagosan élünk, de a tömegben mindig akad pár nem normális,ezek hangoztatják a hangjukat. de nálunk sincs több nem normális mint máshol. csak mindenki más téren.
2012. aug. 25. 21:47
36/37 paradoomer válasza:
A srácnak vannak magyar nyelvi és helyesírási nehézségei, de ha szeretettel fogadjuk becsületes igyekezetét, ez nem jelenthet gondot:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!