Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Elképzelhető, hogy Európában...

Elképzelhető, hogy Európában 2050-re az iszlám vallás váljon meghatározóvá?

Figyelt kérdés
Mostanában itt a gyk-n egy csomó iszlámmal kapcsolatos kérdést tesznek fel, ezért gondoltam én is kiírok egyet. Szóval lehetséges, hogy a jövőben - mondjuk 2030-ra vagy 2050-re - a muszlim vallás legyen meghatározó a kontinens nyugati felén? Meghatározó alatt azt értem, hogy muszlim vallás hívei lesznek többségben bizonyos országban. Értelemszerűen azt nem értem alatta, hogy a nem muszlim vallású, de muszlim országból származó emberek lesznek többségben. Én magam nem tudom mit gondoljak erről, egyrészt vannak a statisztikák, amik ezt nem támasztják alá és vannak a hangos jobboldali vésztoporzékolók, akik már kongatják a vészharangot. Nem értek egyet a vészmadarakkal, de tényleg jó lenne tudni milyen is a helyzet. Egyrészt még nem jártam nyugaton, hogy rálátásom lenne a dologra (bár kétlem, hogy ezt egy kívülálló átlátná); másrészt pedig egy dolog a statisztika, de az sehol sincs nyilvántartva, hogy a bevándorlók milyen arányban hagyják el a vallásukat, milyen arányban fundamentalisták stb. Ti hogy látjátok?

2012. máj. 18. 12:05
1 2 3 4
 22/37 anonim ***** válasza:
Előző. Én inkább a cigány kérdés miatt aggódnék.
2012. aug. 21. 23:36
 23/37 A kérdező kommentje:

tegnap 23:26

Azt mondjuk hozzátehetnéd, hogy Franciaország háromnegyede gyakorlatilag ateista. Van 10%-nyi muszlim, akik 70%-a mélyen vallásos. Hol itt a gond? A kisebbségek mindig is összezártak, ezért adják fel nehezebben az életmódjukat. És egy vallásos hírportál szavára meg egyáltalán nem adok. Persze, hogy a saját malmukra hajtják a vizet; dehogy aggódnak ők Európáért! Csak legyen sok bárányka, akit ők terelhetnek, meg jöjjön a zsozsó és legyen adókedvezmény a hívek után.

Ui.:Európa már volt iszlám uralom alatt, az volt az első és utolsó! Nagy tévedés azt hinni, hogy akik szeretik Európát, majd hagyják eliszlámosítani...

Szerény véleményem szerint a kereszténységet sem kellett volna "beengedni"! Irtani kellett volna tűzzel-vassal! Ezekkel a sivatagi, kecskeb..szó, monoteista vallásokkal mindig csak a baj van és volt, és sajnos lesz is...

2012. aug. 22. 14:22
 24/37 anonim ***** válasza:
Te hülye vagy. Ha a kereszténység nincs, akkor ma Európa a nagy iszlám alatt úgy élne, mint a középkorban (ahogy ma az arab államok többségében). Ha nincs az egyház te sem pofázhatnál ma baromságokat. Szerintem nem magyarázom tovább, úgysem fogod a kis agyacskáddal.
2012. aug. 22. 21:49
 25/37 anonim ***** válasza:
21:49, nem tudom, hogy tisztában vagy-e vele de a középkorban az iszlám kultúra ezerszer modernebb nyitottabb volt, mint a keresztény kultúra. Manapság azért fordult ez meg, mert a kereszténység egyre kezdi elveszteni a jelentőségét, az iszlámnál ez viszont lassabb.
2012. aug. 22. 23:16
 26/37 A kérdező kommentje:

tegnapelőtt 21:49

Azzal ugyan ne is törődj, hogy ha kereszténység nincs, akkor iszlám sem. A próféta sokat csent a kereszténységtől...

2012. aug. 24. 19:22
 27/37 anonim ***** válasza:
Mi? Kitörölték a válaszomat? Ez a szólásszabadság Magyarországon?
2012. aug. 25. 12:26
 28/37 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Ettől még nem másítható meg a tény, hogy Mohamed pedofil volt. Ki lehet törölni a választ, de az igazságot nem. Aki 9 éves, babázó kislányokkal közösül abban a korban, ahol a kereszténység jelen volt és határozottan tiltotta a pedofíliát, az mi, ha nem pedofil? Ne feledjük, Mohamed a kereszténység és a zsidó hit tanításait használta fel!
2012. aug. 25. 12:29
 29/37 خديج&# ***** válasza:
31%

a Próféta saw Aishával való házasságára gondolsz nyilván. Mivel nem említettél semmi konkrétumot.

A Próféta saw Aisha apjával kötött házassági szerződést, és a kislány magán a házasságon sem volt jelen, mivel annyira kicsi volt. A kislány továbbra is a családi házukban maradt, erről számos bizonyíték van, tehát a kislány csak felnőtté válásakor került Mohamedhez saw.

Aisha a házasságkötéskor tehát még otthon maradt és ugyanúgy játszogatott, mint a vele egykorú gyerekek.

Amúgy a szólásszabadság nem azt jelenti, hogy azt a vallást, amiről nincs tudásod, csak homályos fogalmad, mert most bebizonyítottad hogy valóban nincs, hogy azt szabadon gyalázhatod, ócsárolhatod a névtelenség mögé rejtőzve.

Akinek esze van, az nem gyalázza más vallását.

2012. aug. 25. 13:34
 30/37 anonim ***** válasza:
Jól van, beismerem, ebben igazad van. Nem kellett volna így fogalmaznom, de mindenki más is így fogalmazott az oldalon, ezért gondoltam, nem bánja senki. Mindenesetre, szerintem Mohamed hamis próféta volt. R
2012. aug. 25. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!