Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi az a rasszizmus?

Mi az a rasszizmus?

Figyelt kérdés
Én ugy tudom ,hogy a rasszizmus csak annyit mond hogy különbség van a "rasszok" között. Egy szoval se mondják hogy aki nem "hozzánk " tartozik azt ki kell irtani. Vagy igen és rosszul tudom?

2012. ápr. 4. 19:19
 1/8 anonim ***** válasza:
39%
A rasszizmus a fajod és ezzel együtt utódaid fennmaradásához nélkülözhetetlen isteni adomány.
2012. ápr. 4. 19:24
 2/8 Andizsuzsi ***** válasza:
0%
A rasszizmushoz eredetileg is hozzátartozott a hierarchia. Az európai gyarmatosítások idején úgy gondolták, hogy a gyarmatok bennszülöttei más fajhoz, rasszhoz tartoznak. Később Európán belül élő emberekre is alkalmazták. lásd német nemzeti szocializmus
2012. ápr. 4. 19:31
 3/8 Andizsuzsi ***** válasza:
0%
zt európaiak a gyarmatosítások idején ...
2012. ápr. 4. 19:31
 4/8 nem dávid ***** válasza:
72%
pl: ránézel egy romára és egyből utálod meg tolvaj csalónak tartod. Hozzá teszem teljesen jógásan merülnek fel ezek az érzelmek.
2012. ápr. 4. 19:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az nem rasszizmus, csak éleslátás.
2012. ápr. 4. 22:25
 6/8 A kérdező kommentje:
utálom a cigányokat. akkor most rasszista vagyok vagy éleslátó?
2012. ápr. 5. 11:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Éleslátó. Rasszista akkor lennél, ha azt írtad volna, hogy utálod a más bőrszínűeket. A cigányok esetében teljesen nyilvánvaló, hogy a viselkedésükkel és életmódjukkal van problémád, nem a bőrük színét utálod.
2012. ápr. 5. 17:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát attól függ sztem h miért utálod az adott népcsoportot... Mert a rasszizmus a valóban meglévő különbségeket nagyítja fel és torzítja el.... Mondjuk az ember általában fél az ismeretlentől szval ha elmegy mellettem egy más népcsoprotba tartozó ember mondjuk egy roma vagy egy afroamerikai akk egy kicsit megijed az ember úgy h az még sztem se rasszizmus, bár el kell gondolkodni h tnyleg minden embert utálsz-e az adott népcsoportból?!
2012. ápr. 13. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!