Én teljesen el vagyok képedve. Először is ott van a tényfeltáró jelentés. Az annyiban korrekt volt, hogy mondatról mondatra feltárta Schmitt "műve" és a nem idézett források közötti teljes vagy 99 %-os szövegazonosságot, és rámutatott az eljárási szabályok megsértésére. Másnak évekig tartó bírálati és védési folyamatban születik meg a doktori címe, Schmittnél ebből semmit nem tartottak be, és a beadás és az odaítélés között csak egy hónap telt el. Ehhez képest mellbevágó a bizottság végkövetkeztetése, miszerint tulajdonképpen nem Schmitt felel a csalásért, hanem az azóta nem létező egyetem, és annak azóta halott rektora. Mivel Schmitt figyelmét nem hívták fel arra, hogy nem szabad lopni, ezért ő ezt nem tudhatta. És ami még döbbenetesebb, a bizottság szerint ez az eljárás megfelelt az akkori gyakorlatnak. Ha ez igaz, akkor jó lenne, ha mindeni, aki ezen a bizonyos egyetemen szerzett doktori címet, az szépen visszaadná.
És ez után jön Schmitt reagálása. Én azt hittem, ez egy rossz álom, mikor láttam a tévében. Itt élek Magyarországon, tudom, mi a helyzet, de akkor is. Schmitt szó szerint azt mondta, hogy elégtételt érez, neki volt igaza 20 éve is, meg most is. Tehát győzött, nem csak hogy rendben van minden, de még arra is utalt, hogy eddig ártatlanul hurcolták meg. A végén még bocsánatot is kérhetünk szegénytől. Elképesztő, hogy ez az ember még mindig mennyire nem érti, hogy mi az, hogy a saját nevemben írok egy izét. Most szándékosan nem doktori értekezésre gondolok, hanem bármire, amit én írtam, akár egy levélre is. Az nincs rendben, hogy 20 mondatomból 19-et másról másoltam, majd aláírom, hogy én írtam. Persze ezt Schmittnek nehéz lehet felfogni, mert az összes többi "sikerét" is így érte el. Úgy lett pl. "olimpiai bajnok", hogy benne volt egy csapatban, ami megnyert neki mindent, ő meg mindent elrontott, amit lehetett. De ő állítólag olimpiai bajnok. Meg állítólag doktor is. És nem érti, mi a gond. Már nem is fogja.
Ha ma a Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsa nem fosztja meg a doktori címtől, akkor Magyarországot már ne is Közép-Ázsiában keressük a politikai térképen, hanem Fekete-Afrikában.
Kit érdekel. El akarják mozdítani azt a szerencsétlent a helyéről és találtak egy jó ürügyet, amit a média felfúj.
Megnézném hányan járnak olyan orvoshoz kezeltetni magukat, akinek hasonló vaj van a füle mögött. Ez az ember legalább nem kezel senkit, csak ül egy irodában és döntéseket hoz. Nem is rosszul. Cionista szenzációhajhászás az egész.
Ha öszinték vagyunk, áLtalában minden doktori felelmásolat...
de legalább az ember átírja, és aztán új következtetéseket von le belőle(mert ez lenne a lényege)
"Megnézném hányan járnak olyan orvoshoz kezeltetni magukat, akinek hasonló vaj van a füle mögött."
Van egy "kis" különbség. Mert lehet, hogy egy orvos Schmitthez hasonlóan csal, de azért 8 év orvosi egyetem után, amit végig tanult, nem lehet olyan kontár, buta az az orvos, mint amilyen rossz Schmitt köztársasági elnöknek. Azért orvost közelébe sem engednek a szakmának, ha látják rajta, hogy milyen. Ő életekért felel.
Én nem lepődtem meg. A modern Magyarország irreális ország, már a létezése is vicces, de ebbe ne menjünk most bele. Jobb helyeken a plágium ugyanolyan lopás, mintha én feltöröm a parkolóban egy nekem tetsző Audit és elviszem. Magyarország nem normális ország ezért itt másképpen működik.
De mit is várunk el? Szerintem már a fideszesek jelentős része is jobban szeretné, ha Schmitt menne. Erre ő mit tesz, és a pártja? Egy olyan döntés után, amelyik tulajdonképpen megállapítja a plágiumot -de leveszi róla a felelősséget - azt mondják, hogy elégtétel és most már tiszta. Ezt nem lehet kommentálni, de komolyan. Tud erre valaki jó szót? Arcátlanság? Szemen köpés? Ezek már szerintem kevesek. Hihetetlen, hogy Magyarország úgy működik, hogy egy elvileg demokráciában, ahol a "nép szava" számítana úgy gondolják az emberek, hogy ha őket megválasztották valamire, akkor ő bármit megtehet, őt nem lehet elmozdítani. És az a durva, hogy mi ezt akarjuk megtanítani az észak-afrikai országoknak.
De megmondom őszintén, engem még a plágium se zavarna, had rágódjon rajta a sajtó. Akkor, ha megfelelő ember lenne a posztra, de nyilvánvaló volt a kezdetektől, hogy alkalmatlan. Egy pojáca. És a mostani kommentárja még azt is mutatja, hogy gerinctelen.
Nem tudom, melyikőtök olvasta az egyszem külsős bizottsági tag különvéleményét. Érdekes dolgok vannak benne. Idézem:
Formai szabálytalanságra utal' hogy a szükséges dokumentációban az írásos témavázlat [a Szabályzat 5. $ (1) bekezdésének i) pontja szerint], a doktori szigorlati
vizsgáról szóló jegyzőkönyv [a Szabályzat 14. s (4) bekezdése szerint], valamint a doktori értekezést bíráló bizottság üléséről késztült jegyzőkönyv [a Szabályzat 19. $ (3) bekezdése szerint] nem volt fellelhető az esemény iratai között.
Magyarán azok a jegyzőkönyvek, amik arról szóltak, mikor és hogy védte meg ezt az irományt, nem lettek csatolva. Sem az a témavázlat, amit ugye le kellett (volna) adnia.
Tegnap nyilatkozta az egyik opponens a tévében, hogy ők már a kész, bekötött dolgozatot kapták meg véleményezésre, abba beleszólásuk akkor már nem volt.
Nagyon büdös az ügy.Egy sima szakdolgozatot is elvágnak plágizálás miatt, nem hogy egy doktorit.Sáros az egyetem, mert nem járt, vagy nem akart utána járni és persze maga az elnök úr is, mert nem igaz hogy nem tudta mit csinál....
Ha nem veszik el tőle, vagy nem váltják le, minősíti az egész magyar politikát.Neki kéne makulátlannak lennie nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!