Létezhet élet politika és törvények nélkül?
10. válaszoló:
azt már tudom, hogy trvények kellenek, de talán lehetnének reálisabbak és igazságosabb trvényeink is
Ki számít kisembernek?Több szakembernek együttesen kellene létrehoznia a rendszert , orvos , pszichológus , rendőr kapitány , tanár.stb
A kisemberek nem értenek hozzá.Gondolj a történelmünkre , volt amikor kicsapták vagy lefokozták az összes diplomást és a csőcseléket állították a helyükre pusztán irigységből.Olyan vezette a céget aki abszolút nem ért hozzá.
Ahogy szokás mondani , az erősebb kutya ugat.Az erősség megnyilvánulhat észben és pénzben is.
kisember? nekem azt az embert jelenti, aki értelmes és kiérdemelte, hogy ezen a világon éljen csak éppen nincs hatalma.
semmiképpen nem nevezném kisembernek, azt akinek fogalma sincs a világról és csak az észt osztja
Ezt a kisember kifejezést akkor elég sok emberre lehet használni.A sok tudós feltalált valamit és valószínű gazdag lett, de hatalmuk nincsen.Akkor ők most kis vagy nagy emberek?
Akkor szerinted egy "mezei" gazdag ember is lehet kisember.Politikai befolyása neki sincsen.
ilyenkor kezdek el dadogni...
a hatalmat nem mint politikai befolyásoltságot értem... hanem például én nem mondhatom a tanáromnak, hogy nem vagyok rád kíváncsi és nem érdekel a véleményed, de neki van hatalma, ezért ő mondhatja nekem... ez nem a legjobb hasonlat és ezzel a kérdéssel már nagyon megizzasztottál, szóval elnézést kérek, ha hülyeségeket beszélek
"nekem azt az embert jelenti, aki értelmes és kiérdemelte, hogy ezen a világon éljen csak éppen nincs hatalma. "
Hogyan döntöd el azt, hogy ki az, aki értelmes, és kiérdemelte hogy irányítson? Oh, én tudom! létre kellene hozni egy intézményt, amiben az emberek tanulnak, aztán x év után tesztet írhatnának, amivel le lehetne mérni hogy mennyire tanultak jól! És utána kapnának egy papírt, amin rajta lenne, hogy ez az ember értelmes, és ehhez és ehhez a dologhoz jól ért. Aztán lehetne csinálni olyat, hogy az értelmes emberek indulhatnának irányító szerepért, és a többi ember szavazhatna arról, hogy szerintük melyik ember érdemli meg legjobban hogy irányíthasson!
oh wait... :D
na de komolyra fordítva a szót: gondolom azért gondolkozol ilyesmin, mert te is látod, hogy ez a rendszer így nem működik. Az egész átláthatatlan, tele van anomáliával, és a tömegek véleményét nagyon könnyű irányítani, két dolog kell hozzá: pénz, és hatalom.
Az egyetlen alternatíva, ha ezt a törvényszerű következményt nem akarod elfogadni, az az, ha minden ember elfogadná, hogy lokalizációra van szükség, minden embercsoportnak önellátóvá kellene válni, és senkinek sem szabadna hagyni azt, hogy emberek egy csoportja irányítsa, megszabja emberek egy másik csoportjának az életét.
Emberek egy kis csoportján belül (ezalatt 2-500 embert értek pl) minden átlátható volna, nem volna ilyen könnyű manipulálni, és elnyomni másokat.
Ha mindez megvalósult, akkor lehetne ismét a globalizmus felé nyitni, hogy képesek legyünk megvalósítani olyan nagyszabású projecteket, mint az űrkutatás, és egyéb tudományos munkák.
Tehát önálló, önellátó, független és szabad csoportok globális együttműködésével kellene elérni a globalizmust, nem pedig saját kutúra, önállóság, függetlenség, és gyökerek nélküli, agymosott egyedek terelgetésével.
a lényeg az, hogy 7 milliárd ember él a földön, és az emberek nagy része él bele a világba, azon fáradozik, hogy a családjának jó legyen, néhányan azon, hogy az országának jó legyen.
az emberek egy kis része pedig eközben azon munkálkodik, hogy hatalomra tegyen szert. Durván hangzik, de a világuralom a céljuk. Ha megnézed a történelmet, nemegy birodalomnak volt már ez a célja. Naiv dolog azt gondolni, hogy a ma élő, óriási hatalommal rendelkező emberek neked akarnak jót, meg a 6 milliárd átlagembernek.
Generációk óta halmozzák a vagyonukat és a hatalmukat, és a vagyonuk exponenciálisan nő. Olyan bürokráciát és pénzügyi rendszert építettek ki, amit még ők is alig látnak át, de hidd el, azért átlátják.
Ezt nem lehet úgy legyőzni, hogy feldobsz egy 5letet hogy: hé! mi lenne, ha innentől szeretnénk egymást, és segítenénk a szegényeket, a pénz helyett pedig zsetonokat vezetünk be, és aki keményed dolgozik az sok zsetont kap, aki nem annyira, az meg kicsit kevesebbet.
A politika és a törvények lényege, hogy összefogják az embereket nagyobb csoportokba. Ezek nélkül csak törzsi szinten létezhetne a társadalom, ahol a szokásjog és tekintélyuralom még működik. Ez pedig teljesen ellehetetlenítené a fejlődést (a jelenlegi helyzethez képest durva visszafejlődést jelentene). Ez a politika és a törvények lényege, tehát a kérdésre NEM a válasz.
A politikával mindig is az volt a baj, hogy ha belegondolsz: hogyan lehetnél te a miniszterelnök? ez egy olyan út, amihez sok pénz és pofátlanság kell. az az ember, akinek van gyomra végigjárni, jó ember nem lehet. Ugyan ez vonatkozik a nagy bankvezérekre stb.
Ezt meg lehet változtatni, azonban az emberi természet az oka, hogy így alakult, tehát max 20 éven belül a rendszer visszaállna. legfeljebb mások lennének felül, de azok a mások is ugyanolyan romlottak lennének.
Nothing to do here...
"és ha a kisemberek hoznák létre azt a bizonyos rendszert?"
Ezt már kipróbáltuk, ez volt a szocializmus. Szép álom volt, de sajnos a valóság próbáját nem állta ki.
Törvényekre minden emberi közösségnek szüksége és igénye van. Az alapvető törvényeket a vallások is megfogalmazzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!