Ezt most mért kellett? Felsőoktatás.
A kormány 95 százalékkal (!!) lecsökkentette az államilag támogatott felsőoktatási helyeket.
Nekem 418 pontom lesz.
Tavaly a ponthatár 395 volt és 30 embert vettek fel támogatottra a szeretett szakomra. Idén ezek szerint nem kerülök be?
Köszönöm szépen fidesz.
de bizony.
nekem is 400 körüli pontom lesz, évek óta azért küzdök, h VÉGRE azt tanulhassam, amit akarok és amiben jó vagyok. megszereztem ehhez egy szakmát, két nyelvvizsgát...(aminek az értéke persze sokkal kevesebb, mint két éve), és így h kerüljek be??? köszi viktorka
De igen, igaz! A kormány honlapján is fenn van.
Én nem tudom, de mindenki ezt csak úgy elnézi? Más országban már réges-régen tüntetnének miatta... azért mindennek van teteje..
Itt mi ez a némaság???
és ha egyszerűen nem vagyok gépész beállítottságú? menjek oda? ez hogy van? vagy természettudományra? mikor gimibe jártam, nem arra álltam rá, most már nem fogok leérettségizni kémiából.
azt akarom tanulni, amihez értek. ez akkora baj?
szerintem az lenne a legjobb, ha visszavezetnék a felvételiket
Mert amikor lehetett volna változtatni, mindenki csak ült a fenekén és nem csinált semmit. Volt bizony tüntetés az oktatási törvény megváltoztatása ellen. Alig néhány ezer egyetemista vett részt rajta. Pont azok, akiket már nem érint. Akkor hol voltak a leendő egyetemisták? Ha akkor kimegyünk százezren, komoly nyomást gyakoroltunk volna, talán eredménye van. Ehelyett alig két saroknyi utcaszakaszt töltöttek meg olyanok, akiket mint már írtam, NEM IS ÉRINT a dolog.
BTW teljesen nyugodtan utcára vonulhattok ti, felvételizők is, a törvény még módosítható. Hajrá!
Mert kevés a pénz! Nagy a munkanélküliség, keveset keresnek az emberek, el vannak adósodva.
Sajnos csak a remény marad ilyenkor, és jelölj meg többet. A többi már nem rajtad múlik, szóval felesleges miatta aggódni.
Arról a tüntetésről nem is hallottam.
De a rendszer ilyen szintű megváltoztatásáról is csak tegnap egy egyetemi nyílt napon hallottam.
Szerintem, sőt több mint valószínű a hozzám hasonló érintettek se hallottak róla... (médiatörvény!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!