Hogyan boldoguljak Magyarországon?
"kb. csak az fog itt tanulni, akinek van elég pénze vagy benyalják az iskolába vagy kisebbséghez tartozik. "
Vagy azok, akik jól tanulnak, kitartóak.
Ahogy mondták, tanulj szakmát, vagy menj el egyetemre. Ha kevesebb diplomás kerül ki az egyetemről, az azt is jelenti, hogy ha elvégzed (főleg, ha tudod is az anyagot), akkor nagyobb eséllyel kapsz majd munkát. Tanulj nyelveket, menj el dolgozni, lehetőleg tanulmányaidhoz kapcsolódóan, és lesz jó munkád utána.
huh. én már főiskolára járok, de még mindig nem tudom mi leszek. szerintem rengeteg dolgon múlik hogy végül hol kötsz ki. amiket én a helyedben megfontolnék:
- tanulmányi eredmény: ha van 4-4,5-es átlagod, és van rá lehetőséged, mindenképpen próbálj meg egy felsőoktatási intézményt. informatika, mérnöki tudományok, orvosi területek vannak és lesznek felfutóban szerintem. nyilván most orvoséknál gáz van, de szerintem nem sokáig lehet már húzni a nélkül hogy megemelnék a bérüket és javítanák a körülményeket, de a külföldi munkavállalás orvosként aranybánya.
- szakma: igazából nem látom át a kérdést, én nem ezt az utat választottam, de biztos vagyok benne hogy egy jó szakmával, és főleg megfelelő szaktudással, itthon és külföldön is elboldogul az aki igazán akar. az awi és co hegesztési eljárások, és valóban, keresik az ilyen szakembereket, és viszonylag jól megfizetik őket.
- összességében ami a sikerben közrejátszik szerintem, az egy világos cél választása, és az a mellett való kitartás. bármit válassz, mindenért dolgozni kell, akár főiskola, egyetem, szakma, vagy egyből munka, mindenütt kell dolgozni, és mindenütt nyomni az ipart ha sikeres akarsz lenni. lehet mutogatni másokra, a kormányra, a rossz gazdasági helyzetre, de szerintem mindenki a maga sorsának kovácsa. agresszíven, szívósan kell menni a saját érdekedért. aki ezt megérti sikeres lesz, aki nem az sikertelen.
nem akartam se papolni, se okoskodni, de én ezt vettem észre az életben, és remélem hogy sikerült megvilágítanom pár fontos dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!