Miért csökkenti a közgazdász szakokat ennyire drasztikusan a kormány?
Figyelt kérdés
Ha megnézitek, arányaiban véve kb fele annyi annyi pénzügyest keresnek ezeken a honlapokon, mint mérnököt.
És tegyük fel, hogy 150 főből mondjuk 50 lesz pénzügyön, számvitelen, a többi managementen meg hasonlókon, amik nem is túl keresettek. De pü-esből csak ezen a 3 weblapon látható kb 1000 állást hogy fogják betölteni? Meg persze egy csomó nincs ezekben benne.
persze még ide jönnek a költségtérítésesek is, meg azok akik eddig végeztek, de akkor sem tudom hova tenni ezt a drasztikus csökkentést. Ennek egyszerűen nincs értelme.
2012. jan. 5. 21:58
21/27 anonim válasza:
bumbi02: Félreértetted a válaszomat. Én pont azt írtam, hogy ha ennyire gyenge a gazdaság, akkor talán el kéne néhány jó közgazdász.
22/27 anonim válasza:
tömegképzéseken általában alacsonyabb a színvonal, ha kevesebben lesznek, emelkedhet.
23/27 A kérdező kommentje:
Ez igaz, de nem tudni mennyivel lesznek kevesebben, mert ugye 250 főn felül még lehet menni költségtérítésesre, ott meg nem a tanulmány mellett a pénz is fontos tényező, ez biztos hogy minőségromláshoz fog vezetni. ( Például a költségtérítésesek jobban belesz*rnak, mert úgy sem kaphatnak ösztöndíjat; vagy eleve gyengébb képességgűek)
2012. jan. 7. 10:13
24/27 anonim válasza:
Szerintem itt nem a képességek döntenek elsősorban. Ha költséges, akkor szerintem pont, hogy nem szarik bele, pl már most is költségesen 10000ft/kredit. Ez a félévi 30 kreditre számolva 300.000 ft, ehhez képest bármilyen tanulmányi ösztöndíj elhanyagolható.
25/27 A kérdező kommentje:
Azért gondolom, hogy beleszarik, mert nagyon szűk lesz a nem költségesek köre, szinte lehetetlen lesz átkerülni költségesről államira.
2012. jan. 7. 20:54
26/27 anonim válasza:
Én a Szolnoki Főiskolán vagyok első éves pénzügy-számvitel költségtérítéses hallgató, nem mondanám hogy szarok bele, mert nagy teher a tandíj (első évben félévente 180.000 ). Megpróbálok jó jegyeket szerezni hogy jó átlagom legyen de én is úgy érzem, szinte lehetetlen átkerülni. A sulimban is ilyen pletykákról hallok... De megpróbálom mert esélyem lehet rá, akkor is ha kevés
27/27 A kérdező kommentje:
Végülis meg válaszolták maguk a döntéshozók a kérdésemet. :D Szó nincs itt túlképzésről az indoklásról, hanem.. hát olvassátok el :P
2012. jan. 24. 13:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!