Hogy tudná bevezetni a kormány, hogy visszafizettesse a külföldön dolgozó diplomásokkal a képzésük árát?
az általános iskola és a középiskola is az állam pénzén van, fizessenek ők is! ;) sőt a szülés is pénzbe kerül, az is fizessen, aki megszületik!
foglalkozz a saját dolgoddal!
amúgy meg az EU egy nagy állam és meg sem tehetnék ;)
Micsoda ostoba,bunkók kommentelők vannak itt ! Mit képzelsz te magadról hogy számon kéred rajtam, hogy miért merek feltenni akármilyen kérdést is ?!
Egyébként a magánvéleményem éppen az,hogy ellenzem a bevezetését, de ezt még csak bele se írtam a kérdésbe,mert nem vitát kívántam (volna) nyitni ,hanem érdekelne, hogy ezt hogyan tudnák kivitelezni.
Szálljál le a magas lóról, főképp ha szöveget sem tudsz értelmezni.
Ceausescu idejében Romániában úgy csinálták, hogy az egyetem (pl. orvos, mérnök) megkezdésekor aláírattak a delikvenssel egy papírt, miszerint tudomásul veszi, hogy a következő évek ennyibe-meg-ennyibe fognak kerülni - de munkába állásával és a kapott fizetés mértékével "letudódik". Ha viszont nem folytatja a hivatását (otthon is maradhat, de nem dolgozik), akkor 6 hónapi türelmi idő után meg kell kezdenie az összeg törlesztését. Ellenkező estben az állam jogi úton érvényesíti követelését.
Lehet, hogy az adatok nem pontosak (sokszor változott), de ez volt a lényeg. Szerintem ez így becsületes és igazságos.
Úgy tudná bevezetni, ha ilyen feltétellel hirdetné meg a szakot.
kolopele megmondja másnak az igazát, csak az fájdalmas igazán neki, ha neki is megmondja más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!