Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Minimálbér vagy hogy is van ez?

Minimálbér vagy hogy is van ez?

Figyelt kérdés
dolgozom és a minimálbérrel vagyok alkalmazva amiből 16% adott levesznek "orbán viktor" így kapok durván 79000.helyet 61000 ft tisztán,jövőre ebből még faragnak le 48 ezer nettot kapok. tervbe van a 90 ezres minimálbér az alanyi jogon jár a munka válalonak akkor ezért miért nem szolnak az emberek ez már gáz!
2011. dec. 11. 11:46
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
nem akarok politizálni.de a régiek közül azt mondják kádár rendszer volt a jó nem teccet a melóhely 2 nap kezdtél máshol most meg valaki 1 évbe dolgozik 2 honapot, házak mint a gomba úgy épültek 3% kamat volt most meg mi van?
2011. dec. 11. 13:17
 22/52 anonim ***** válasza:

A Kádár rendszer egy mesterségesen életben tartott ganajkupac volt konkrétan. A legtöbb ember kamumunkát végzett, hitelekből tartottuk fenn az egész rendszert.

Mellesleg: A minimálbér adómentessége hülyeség. Nem azért mondom, mert elégnek tartom a minimálbért, éhenhalni lehet csak belőle, viszont az adómentessége remek adócsalási lehetőséget ad.

2011. dec. 11. 13:26
 23/52 anonim ***** válasza:
32%
Én is azt hiszem, hogy maga az ember is tehet az alacsony bérekről! Én például minden állásinterjúmon legalább nettó 150.000 Ft bérigénnyel állok elő! Ez sem nagy igény, de nekem ennyi kell a megélhetéshez! Eddig mindig megkaptam ezt az összeget, de általában többet. A jelenlegi helyemen pl. nettó 180.000 Ft-ot keresek. Persze akinek sem végzettsége, sem nyelvtudása, sem egyéb, a munkaerőpiacon hasznos képessége nincsen, az csak minimált kap.
2011. dec. 11. 13:28
 24/52 A kérdező kommentje:
van igazság benne.de nagyrészt elhelyezkedni sem lehet mert nincs hova! miért az unio? nem unios szabványoknak kellene élni?betanitott munkáért"termelői" 250-300 ezret keresnek unios szabványoknak meg felelően!
2011. dec. 11. 13:35
 25/52 anonim ***** válasza:
Én magam nagyon sokszor írtam már, hogy nem szabad az EU-s minimálbérekkel példálozni, mert jól hangzik, hogy 1000 € a minimálbér vagy még több, de mivel a pénzt nem itthon, hanem a helyben költöd el, ezért a minimálbér az ott is csak minimálbér! Amíg Magyarországon a GDP és a termelékenység nem lesz magasabb, addig a bérek sem.
2011. dec. 11. 13:41
 26/52 A kérdező kommentje:
2 kezü munkásra aki a munka mocsadék fizikális részét elvégzi szükség lesz így is az épitöipari szakmák eltűnnek mert mindenki irodista nem lehet!
2011. dec. 11. 13:46
 27/52 anonim ***** válasza:
0%
Akik nem tudnak leírni egy értelmes mondatot, azok nem is...
2011. dec. 11. 13:52
 28/52 A kérdező kommentje:
:D
2011. dec. 11. 13:54
 29/52 anonim ***** válasza:
50%

"A Kádár rendszer egy mesterségesen életben tartott ganajkupac volt konkrétan. A legtöbb ember kamumunkát végzett, hitelekből tartottuk fenn az egész rendszert. "

Amit te leírsz a mostani rendszerre igaz, a Kádár rendszerre nem volt az. Akkoriban nem volt szüksége az országnak hitelekre és kamumunkás is elenyésző volt a mai viszonyokhoz mérten.

2011. dec. 11. 14:04
 30/52 anonim ***** válasza:
50%

" Persze akinek sem végzettsége, sem nyelvtudása, sem egyéb, a munkaerőpiacon hasznos képessége nincsen, az csak minimált kap."

Ez lehet hogy felétek így van, itt lehet három diplomád akkor sem keresel lófaxt sem. (Békés m)

2011. dec. 11. 14:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!