Minimálbér vagy hogy is van ez?
21/52 A kérdező kommentje:
nem akarok politizálni.de a régiek közül azt mondják kádár rendszer volt a jó nem teccet a melóhely 2 nap kezdtél máshol most meg valaki 1 évbe dolgozik 2 honapot, házak mint a gomba úgy épültek 3% kamat volt most meg mi van?
A Kádár rendszer egy mesterségesen életben tartott ganajkupac volt konkrétan. A legtöbb ember kamumunkát végzett, hitelekből tartottuk fenn az egész rendszert.
Mellesleg: A minimálbér adómentessége hülyeség. Nem azért mondom, mert elégnek tartom a minimálbért, éhenhalni lehet csak belőle, viszont az adómentessége remek adócsalási lehetőséget ad.
2011. dec. 11. 13:26
Én is azt hiszem, hogy maga az ember is tehet az alacsony bérekről! Én például minden állásinterjúmon legalább nettó 150.000 Ft bérigénnyel állok elő! Ez sem nagy igény, de nekem ennyi kell a megélhetéshez! Eddig mindig megkaptam ezt az összeget, de általában többet. A jelenlegi helyemen pl. nettó 180.000 Ft-ot keresek. Persze akinek sem végzettsége, sem nyelvtudása, sem egyéb, a munkaerőpiacon hasznos képessége nincsen, az csak minimált kap.
2011. dec. 11. 13:28
24/52 A kérdező kommentje:
van igazság benne.de nagyrészt elhelyezkedni sem lehet mert nincs hova! miért az unio? nem unios szabványoknak kellene élni?betanitott munkáért"termelői" 250-300 ezret keresnek unios szabványoknak meg felelően!
Én magam nagyon sokszor írtam már, hogy nem szabad az EU-s minimálbérekkel példálozni, mert jól hangzik, hogy 1000 € a minimálbér vagy még több, de mivel a pénzt nem itthon, hanem a helyben költöd el, ezért a minimálbér az ott is csak minimálbér! Amíg Magyarországon a GDP és a termelékenység nem lesz magasabb, addig a bérek sem.
2011. dec. 11. 13:41
26/52 A kérdező kommentje:
2 kezü munkásra aki a munka mocsadék fizikális részét elvégzi szükség lesz így is az épitöipari szakmák eltűnnek mert mindenki irodista nem lehet!
Akik nem tudnak leírni egy értelmes mondatot, azok nem is...
2011. dec. 11. 13:52
28/52 A kérdező kommentje:
"A Kádár rendszer egy mesterségesen életben tartott ganajkupac volt konkrétan. A legtöbb ember kamumunkát végzett, hitelekből tartottuk fenn az egész rendszert. "
Amit te leírsz a mostani rendszerre igaz, a Kádár rendszerre nem volt az. Akkoriban nem volt szüksége az országnak hitelekre és kamumunkás is elenyésző volt a mai viszonyokhoz mérten.
2011. dec. 11. 14:04
" Persze akinek sem végzettsége, sem nyelvtudása, sem egyéb, a munkaerőpiacon hasznos képessége nincsen, az csak minimált kap."
Ez lehet hogy felétek így van, itt lehet három diplomád akkor sem keresel lófaxt sem. (Békés m)
2011. dec. 11. 14:05
Kapcsolódó kérdések: