Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek miért vagyunk...

Szerintetek miért vagyunk ilyen gyávák?!

Figyelt kérdés

Gondolom Magyarország 80%-ka tisztában van a helyzettel,hogy a jelenlegi kormány mekkorákat piszkitott a magyar családok küszöbeire,és persze ezt azóta is csinálják!

Nem értem,miért nézzük tétlenül,ahogy szó szerint ellehetetlenítenek minket.

3 gyermekes anya vagyok,világéletemben dolgoztam,nem mindig hivatalosan,de sosem voltam munkanélküli,jelenleg is dolgozom,a férjem is becsületesen dolgozik,de most szétszakadt a család,12 év munka után kirúgták a férjem,azért hogy felvegyenek helyette fiatalabbat,akire nem kell adózni,és 3 hét után könnyen kirúgható.

Férjem kénytelen volt elvállalni németországba favágói munkát,majd talán,legnyagobb reményeink szerint 3 hónap múlva találkozunk.Fél évig próbált itthon munkát találni,asztalos,és lakatos végzettsége is van,de sehova nem kell,még egy szaros közmunkára sem.Mindenhol kiröhögték,hogy mit akar 42 évesen.

pedig orbánka megígérte munkahelyek ezreit teremti meg,ő a családokért van,ahhoz képest szépen lassan kiírtja itthon az összes családot,kisemmizi őket.

Kérdezem MAGYARORSZÁG,hol vannak a bátrak?!Polgárháború,mond ez nektek valami,kivégezni az összeset!

Ha ezt kitörlitek,akkor biztosan ti is Narancsosak vagytok,és nincs családotok!addig rakom fel,amíg fent nem hagyjátok!

2011. dec. 6. 23:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

1. kit érdekel az élettörténeted?

2. ettől előrébb vagyunk?

3. sose az államtól várj megoldást midnen problémára

4. utálom a Fideszt, de akkor is szánalmas vagy, kérdező

5. "Polgárháború,mond ez nektek valami,kivégezni az összeset! "

Polgárháború: a lakosság egymást gyilkolja tök értelmetlenül, politikusok hívószavára. mnond ez neked valamit? látszik, hogy te sem sokat értesz a politikához.

6. "Ha ezt kitörlitek,akkor biztosan ti is Narancsosak vagytok,és nincs családotok!addig rakom fel,amíg fent nem hagyjátok!"

Nem mi töröljük, hanem a moderátor. Továbbá nem vagyok fideszes és családom is van, de te egy idióta vagy!

Ha pedig mindig kirakod majd, ha törlik, akkor szépen tiltják a regisztrációdat, aminek kimondottan örülnék.

2011. dec. 7. 09:05
 12/12 anonim ***** válasza:

Engem érdekel az élettörténete. Nem ismerem, de érdekel. Ő most a kétségbeesés mélységeiben van. Előbb utóbb megrázza magát és gondolkodni kezd, ahogy nyomokban itt is olvasható már néhányaktól.

Előrébb attól jutunk, ha megbizonyosodunk róla, hogy sok ilyen helyzet van. Egyre több. A bizonyosság azért fontos, mert nélküle nincs belső motiváció a cselekvésre. Csak akkor gondoljuk úgy, hogy tenni kell, ha látjuk, hogy nemcsak magunkért, nemcsak egyedül, hanem sokan vagyunk. Többek között az ellenpropaganda egy fontos célja, hogy ezt ne vegyük észre.

A lényeg, hogy nekünk kell lépnünk. A kádári rendszer legfontosabb bűne, hogy generációkat beszélt rá arra, mindent az atyai államtól várjon. Tökéletesen hamis illúzió. Az államnak nem ez a szerepe, és nem ez a benne résztvevő vezetők érdeke. Sem akkor, sem most.

Most az a fokozat van, hogy egyre többen érzik a bőrükön - nem jól mennek a dolgok. Nem tudom, a kérdező kire szavazott 2010-ben (nem tartozik rám), de az előző kormány idején olyan sokan dőltek be a "nem jól mennek a dolgok" propagandának, hogy továbbmondták: azok fogják jól csinálni, akik ezt észrevették. Pedig ezt senki nem ígérte, csak mindenki szerette volna ezt kihallani. Sikerült. Az elkeseredés növekedése is sikerült. Ez jó, mert innen már van folytatás. Nem a kivégzések, az csak az elmúlt 100 évben négyszer nem bizonyult eredményesnek.

A következő fokozat akkor indul, ha elég sokan rájönnek: az uszítás a legjobb fegyvere a hatalmon lévőknek. Helyette az együttműködés kell, és a hatalom gyakorlásából minden olyan személy kizárása, aki előtte nem bizonyította, hogy érdemes a bizalomra. Ma fordítva működik ez: adj bizalmat, szavazz rám, majd meglátod milyen jó lesz (itt szokás abbahagyni - a szavazó úgy folytatja, hogy "nekem", a képviselő is úgy folytatja, hogy "nekem") - a helyes folytatás: nekünk.

Vannak olyan emberek, akik elég okosak és tapasztaltak egy ország megfelelő irányítására. És jók a céljaik, eddigi életükkel bizonyították. Néha meg is szólalnak, de kevesen vannak, bár ahhoz elegen, hogy egy vezetői garnitúrát kitegyenek. És pontosan tudják, hogy támogatottság nélkül nem megy. Ezért csak akkor mondanak valamit, ha már kinyílik a bicska a zsebükben. Ezekre érdemes figyelni, visszajelezni, hogy ők a támogatottak. Akkor összejön.

Én úgy gondolom, a moderátor nem fog törölni egy ilyen fontos kérdést. És #11, bár néhány dolgot eltérően ítélünk meg, köszönöm, hogy egy jó struktúrát adtál a gondolataimnak.

2011. dec. 7. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!