A szélsőjobb szerintetek is le akarjajáratni az országot, magyarságot?
Elnézem a mai megemlékezésükről készült képeket és szégyellnem kell magam: [link]
Gondolom egyetlen magyarban sem kelt jó érzést az ilyen egyenruhák hangulata.
Legutóbb azt hallottam, hogy kivonultak Auschwitzba, és ott heil Hitlereztek, meg karlendítésekkel hergelték az arra járókat. (Mivel Magyarországon már minden ilyesmit betiltottek.)
Szóval 56-ról fasiszta ruhában emlékezni... Az jutott eszembe, amikor a youtube-on láttam egy 56-os videót, és egy orosz azt írta oda angolul, hogy "jól helybenhagytuk azokat a fasisztákat 56-ban. Így ezek a szerencsétlen emlékezők pont azt üzenik az oroszoknak, hogy igen, itt valóban fasiszták voltak, vannak, ezért jogos volt a leszámolás velünk. A 2006-os október 23-i felfordulásban is azt éreztem, hogy a szélsőjobbot felhasználják 56 emlékének, az 50. évfordulónak a megszégyenítésére.
szerintük ez nem lejáratás, hanem annak a kifejezése, hogy milyen echte magyarok, belőlük áll az ország krémje.
persze külföldön ezt egyáltalán nem nézik jó szemmel, de ők ezt nem fogják fel, csak skandálják a vezényszavaikat és azt hiszik, hogy ha mindenkit legyilkolnak, aki nem tetszik nekik, akkor itt egy hú de jó világ lesz.
nem érdemes foglalkozni velük. egyfolytában hápognak valamiért, de értelmes vitát nem lehet velük kezdeni, mert ha nem értesz egyet, akkor rögtön jön a korcsozás, mocskos ilyen-olyanozás hogy ők majd a lámpavasra húznak fel mindenkit... stb... [ásítás] ez már nagyon unalmas.
A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:52
Egyetértek.
Csak röviden reagálok most(munkahelyről)
az elgondolkodtatás kedvéért:
"Levélben fordult Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz a Wiesenthal Központ nemzetközi igazgatója, Shimon Samuels. Arra kéri a kormányfőt, hogy vizsgálja ki az október közepén Auschtwitzban botrányt keltő magyar neonáci csoport ügyét."
"A levél arra kéri a miniszterelnököt, hogy "kovácsoljon ebből a szégyenteljes eseményből egy lehetőséget a gyűlöletkeltő csoportok elleni fellépésre", és alkalmazzon "zéró toleranciát a gyűlölködéssel szemben"."
Számotokra nincs ebben a dologban valami bizarr logika?
A szélsőjobb az emberiség szégyene.
Abból is látszik hogy milyen tanulatlan bagázs, hogy nincsenek tisztában a történelmi tényekkel: nem kommunista ellenes forradalom volt '56-ban, hanem szovjetellenes.
Sőt, a felkelő munkások munkástanácsokat hoztak létre, és közösen vezették a gyárat! Picit kommunistább mint bármi amit a szovjetek által támogatott kormány valaha is tett :)
De nem hiszem hogy szándékosan le akarnák járatni az országot: szerintem csak ennyire hülyék.
Gondolkozoó:
"hungaristának nevezi a megemlékezőket" Lehet a Hungarista jelképek miatt?
"Ekkor jön képbe a kuruc, amely hitelesen számol be a Jobbik tevékenységéről," Tényleg, vagy csak azt mondja, amit hallani akarsz? Kb. annyira objektív mint a Jobbik.hu.
"néhány valóban fasiszta miatt meg az összes szélsőjobboldalit lefasisztázza" A szélsőjobb definíció szerint fasiszta.
Nem akarnak lejáratni ezek senkit, csak egyszerűen fel se fogják, mit csinálnak és mi vele a baj.
Nekem a fő bajom, hogy tele vannak agresszióval, ráadásul normálisnak tartják. Ez veszélyes. Például hogy ha a külföldieknek nem tetszik valami, akkor ahelyett, hogy magukba néznének, csípőből reagálnak. Tudom, ettől radikálisok, de ne már. A másik, hogy úgy kreálják maguknak az ellenséget, hogy valami hihetetlen, nem is hiszem el, hogy ők elhiszik. Most talán én is mindjárt ellenség leszek.
Mennyivel jobb lenne egyszer előrefele haladni...
„azt hiszik, hogy ha mindenkit legyilkolnak, aki nem tetszik nekik, akkor itt egy hú de jó világ lesz.”
Ők hiszik, vagy te hiszed azt hogy ők azt hiszik? Amúgy eddig hány embert gyilkoltak le nagyságrendileg?
„Arra kéri a kormányfőt, hogy vizsgálja ki az október közepén Auschtwitzban botrányt keltő magyar neonáci csoport ügyét.”
Melyikét, kérdem én? Mert van egy pár csoport az országban.
„nem kommunista ellenes forradalom volt '56-ban, hanem szovjetellenes”
Akkor a szovjet harckocsiknak nem sok keresnivalója volt itt.
„A szélsőjobb definíció szerint fasiszta.”
A Mussolini-féle valóban az.
„A másik, hogy úgy kreálják maguknak az ellenséget, hogy valami hihetetlen, nem is hiszem el, hogy ők elhiszik.”
Azért elég jól körülhatárolható az a csoport, amelyiket ellenségének tekint. Egyébként ellensége többnyire mindennek van, nem nagyon kell azt kreálni.
„Most talán én is mindjárt ellenség leszek.”
Teszel is érte. :)
"Ők hiszik, vagy te hiszed azt hogy ők azt hiszik? Amúgy eddig hány embert gyilkoltak le nagyságrendileg?"
Néhány milliót. Második világháború mond neked valamit?
"Melyikét, kérdem én? Mert van egy pár csoport az országban."
Nyilván az összesét.
"Akkor a szovjet harckocsiknak nem sok keresnivalója volt itt."
Azért jöttek a szovjetek, hogy leverjék a szovjet ellenes felkelést. Logikus, nem?
"A Mussolini-féle valóban az."
Okosodj: [link]
"Azért elég jól körülhatárolható az a csoport, amelyiket ellenségének tekint. Egyébként ellensége többnyire mindennek van, nem nagyon kell azt kreálni."
Melyik is? A liberális, a kommunista, a zsidó, a külföldi, az arabok, a cigányok, az amerikaiak, vagy kik?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!