A kormány miért nem követeli vissza a Trianonkor elvett területeket?
Osztrák részen 45 ezer magyar volt az elcsatolt 276 ezerből. Közülük ma egy se akar visszakerülni Magyarországra.
Horvátország északi része sohasem volt Magyarországé, csak a Monarcha révén. Fiume úgy volt magyar, hogy nagyjából 50-60 hatósági vezető volt ott magyar, a többi horvát. Van néhány félig magyar falu (ők ma is tartják, mert a horvátokat nem zavarja). Kassán soha nem volt 5-6 százaléknál több magyar, a zöme szász volt. Ugyanez a helyzet az "ősi" felvidéki városokkal - a közigazgatása volt magyar. Nem sorolom tovább, minek is.
Különben kitől kellene visszakövetelni? És ki követelje? Vagy tud valaki olyan érvet, amit a világon néhány begőzölt magyaron kívül más is elhisz?
Az alapproblémára egyébként van jó megoldás. Brazília egyik tartományában úgy 50 éve művelik, elég eredményesen. És nem volna gond a Magyarország és a régi magyarlakta magyar települések közötti néhány száz nem magyar településsel sem.
Csak olvasgatni kéne - nem fércműveket.
Azért nem követeli vissza a Trianoni békénél elcsatolt területeket, mert nem a Trianoni béke van érvényben, hanem az 1947-es Párizsi béke.
A párizsi békeszerződés viszont érvényben van. Aláírtuk, Magyarországnak semmilyen jogalapja nincs arra, hogy bármit visszaköveteljen(igen, nemzetellenes hazaáruló vagyok)
Enyhén fura elképzelés volna megszegni a párizsi békét.
mERT MAGYARORSZÁG MINDIG A ROSSZ OLDALHOZ CSATLAKOZOTT, MINDIG CSAK GYÜLÖLKÖDÉS, ÉS A LOPÁS!
éS MEGMONDANÁD, H MIT CSINÁLNA A KORMÁNY 2-3 TENGERPARTTAL AMIKOR, MÉG EZT A KICSI TERÜLETET SEM TUDJA ELTARTANI?!
mEGÉRDEMELTÜK, H ELVETTÉK TŐLÜNK, S LEHET, HOGY A NÉMETEK VISSZAKAPTÁK, DE ŐK TÉNYLEG MEGBÁNTÁK AMIT TETTEK, ÉS NEM ENGEDIK, HOGY ILYEN NÁCI, FASISZTA PÁRTOK EGYÁTALÁN MEGALAKULJANAK, NEMHOGY BEKETÜLJENEK A PARLAMENTBE!
bOCS A NAGYBETŰÉRT, DE BERAGADT A CAPS LOCK!
Kedves utolsó kérlek mondj egy náci vagy fasiszta pártot ami bekerült a parlamentbe!!
A németek megbánásáról meg: tudtad, hogy pár éve volt egy felmérés, arról, hogy mi akadálya van a világbékének? Németország lakosságának több mint fele konkrétan a zsidó fajt jelölte meg egyértelmű válaszul. Elgondolkoztató, nem?
Rendben ezt nem tudtam akkor ez törölve, de azért a Jobbiknak nézd meg a honlapját, és utána gondolkodj el a dolgoról :)
Bocs, h rád támadtam, kicsit begőzöltem, csak már elegem van a mélymagyarokból...
Itt előttem írta vki ezt:
"..Trianon problémája a részletekben rejlik, azaz abban, hogy a győztesek jelentős magyar többségű területeket is az utódállamokhoz csatoltak ostoba módon.."
Sztem akkor a környező országok jobban lobbiztak, meg hát ugye a vasútvonalak, amik körbe futnak, pont az új határokon kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!