Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A kormány miért nem követeli...

A kormány miért nem követeli vissza a Trianonkor elvett területeket?

Figyelt kérdés
Ez teljesen igazságtalan.A németek voltak a fő vétkesek nekik mégis visszaadták a területeiket pár évvel később mikor az NDK és az NSZK felbomlott.Nekünk meg semmi,pedig már eltelt 61 év.Ez ellen valamit tenni kellene mert Árpád,Szent István és a nagy vezéreink,királyaink erre nem lennének büszkék hogy elvették tőlünk amit ők régen nagyon nehezen szereztek meg és elborzadnának attól hogy hova tart az ország.Csak az a baj hogy most már nem olyanok az emberek mint régen és nem nagyon mernek nagyobb tüntetésekbe fogni.
2011. okt. 19. 20:00
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Osztrák részen 45 ezer magyar volt az elcsatolt 276 ezerből. Közülük ma egy se akar visszakerülni Magyarországra.

Horvátország északi része sohasem volt Magyarországé, csak a Monarcha révén. Fiume úgy volt magyar, hogy nagyjából 50-60 hatósági vezető volt ott magyar, a többi horvát. Van néhány félig magyar falu (ők ma is tartják, mert a horvátokat nem zavarja). Kassán soha nem volt 5-6 százaléknál több magyar, a zöme szász volt. Ugyanez a helyzet az "ősi" felvidéki városokkal - a közigazgatása volt magyar. Nem sorolom tovább, minek is.

Különben kitől kellene visszakövetelni? És ki követelje? Vagy tud valaki olyan érvet, amit a világon néhány begőzölt magyaron kívül más is elhisz?

Az alapproblémára egyébként van jó megoldás. Brazília egyik tartományában úgy 50 éve művelik, elég eredményesen. És nem volna gond a Magyarország és a régi magyarlakta magyar települések közötti néhány száz nem magyar településsel sem.

Csak olvasgatni kéne - nem fércműveket.

2011. okt. 19. 23:20
 22/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Aki a nagyon hosszút írta annak írnám hogy tanultam történelmet.
2011. okt. 20. 14:41
 23/31 anonim ***** válasza:

Azért nem követeli vissza a Trianoni békénél elcsatolt területeket, mert nem a Trianoni béke van érvényben, hanem az 1947-es Párizsi béke.

A párizsi békeszerződés viszont érvényben van. Aláírtuk, Magyarországnak semmilyen jogalapja nincs arra, hogy bármit visszaköveteljen(igen, nemzetellenes hazaáruló vagyok)

Enyhén fura elképzelés volna megszegni a párizsi békét.

2011. okt. 20. 18:58
 24/31 anonim ***** válasza:
Én írtam a nagyon hosszút. Ha tanultál, akkor légyszíves felelj a feltett kérdésekre is. Ha nem tudsz, akkor legközelebb talán kétszer is gondold meg, hogy mit beszélsz.
2011. okt. 20. 20:30
 25/31 anonim ***** válasza:
mert kisebb gondja is nagyobb ennél
2011. okt. 20. 21:14
 26/31 anonim ***** válasza:
38%

mERT MAGYARORSZÁG MINDIG A ROSSZ OLDALHOZ CSATLAKOZOTT, MINDIG CSAK GYÜLÖLKÖDÉS, ÉS A LOPÁS!

éS MEGMONDANÁD, H MIT CSINÁLNA A KORMÁNY 2-3 TENGERPARTTAL AMIKOR, MÉG EZT A KICSI TERÜLETET SEM TUDJA ELTARTANI?!

mEGÉRDEMELTÜK, H ELVETTÉK TŐLÜNK, S LEHET, HOGY A NÉMETEK VISSZAKAPTÁK, DE ŐK TÉNYLEG MEGBÁNTÁK AMIT TETTEK, ÉS NEM ENGEDIK, HOGY ILYEN NÁCI, FASISZTA PÁRTOK EGYÁTALÁN MEGALAKULJANAK, NEMHOGY BEKETÜLJENEK A PARLAMENTBE!

bOCS A NAGYBETŰÉRT, DE BERAGADT A CAPS LOCK!

2011. nov. 4. 11:46
 27/31 krameri ***** válasza:

Kedves utolsó kérlek mondj egy náci vagy fasiszta pártot ami bekerült a parlamentbe!!

A németek megbánásáról meg: tudtad, hogy pár éve volt egy felmérés, arról, hogy mi akadálya van a világbékének? Németország lakosságának több mint fele konkrétan a zsidó fajt jelölte meg egyértelmű válaszul. Elgondolkoztató, nem?

2011. nov. 4. 20:06
 28/31 anonim ***** válasza:

Rendben ezt nem tudtam akkor ez törölve, de azért a Jobbiknak nézd meg a honlapját, és utána gondolkodj el a dolgoról :)

Bocs, h rád támadtam, kicsit begőzöltem, csak már elegem van a mélymagyarokból...

2011. nov. 5. 14:12
 29/31 Valaki0702 ***** válasza:
Róma azért nem követeli vissza a Dunántúlt mert a Római császárság és az Olasz köztársaságnak annyi köze van egymáshoz mint Tanzániának és Magyarországhoz=semmi! Magyarország viszont azóta is létezik ha jön a JOBBIK lesz itt botrány az biztos már csak 2 év és jön az igazság türelem testvéreim, türelem. A mi időnk is eljön max.2év múlva minimum 10 év múlva.
2012. ápr. 12. 15:29
 30/31 Travancut válasza:

Itt előttem írta vki ezt:

"..Trianon problémája a részletekben rejlik, azaz abban, hogy a győztesek jelentős magyar többségű területeket is az utódállamokhoz csatoltak ostoba módon.."

Sztem akkor a környező országok jobban lobbiztak, meg hát ugye a vasútvonalak, amik körbe futnak, pont az új határokon kívül.

2023. febr. 4. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!