"a szenvedélybetegség fogalma" - jajj de bírom az ilyen tutitmegmondó okj-s konyhapszichológusokat...
Azért érdekes módon van egy csomó ismerősöm, aki csak azért, mert "kevésbé dohányzásra inspiráló környezetbe került" (ebbe beletartozik a közvélemény fokozatos változása, az egyetem után munka elkezdése, család, áremelkedés, kinél mi), valahogy sikeresen töredékére csökkentette a napi adagját. Persze nem mindenki, van, aki füstöl tovább, mint a gyárkémény. De az, hogy vannak reménytelen esetek, nem jelenti azt, hogy nem érdemes az átlagosakra nagyon is hatással lévő intézkedéseket hozni. Ha kevesebb automata van kint, akkor kevesebben is fognak rajta játszani.
2011. dec. 11. 13:42
42/47 Kiss Józsika válasza:
na te okj-s majom gyerek... Ha valamelyik barátod azért mert emelkedik a cigi ára, vagy mert kevesebben dohányoznak körülötte, ezen okok miatt ő is kevesebbet dohányzik, akkor annyira nem rabja a nikotinnak mint mások. Kire, mi hogy hat... Valaki egy szál cigitől nikotin függő lesz, valaki soha nem fog tudni rászokni. Maximum a megszokás rabja lesz és az ilyen embereknek találták ki például az elektromos cigit, vagy a rágót. De aki igazán a cigi, a nikotin rabja, az az áremelkedés miatt nem fog kevesebbet cigizni, inkább kevesebbet eszik, vagy kevesebbet iszik el, de az átlagos cigi mennyisége megmarad, vagy növekszik, de nem csökken.
2011. dec. 11. 16:37
43/47 anonim válasza:
Így van, a függő emberek soha nem fognak leszokni a dohányzásról, ha kell a családjuktól is megvonják az ételt, csak cigire jusson. Persze ugyanez az italra is igaz. Tulajdonképpen hiába is emelik minimálisan az árat, semmit nem érnek el vele. Egy esetleges drasztikusabb emelés sem oldaná meg a problémát, mert az a fekete kereskedelem felvirágzásához vezetne, de sokan eddig is kintről hozták be a cigit, tehát hiába is tennének bármit ez ügyben. Talán ha megtiltanák a dohányzást az országban, és nagyon keményen büntetnék akit rajtakapnak, akkor lehet hogy meggondolnák hogy rágyújtsanak e. Persze ez nem lehetséges, akkor viszont legalább azokat büntetnék meg nagyon keményen akik a nem dohányzó területen fújják a másik képébe a füstöt, akik meg szétdobálják a csikkeket azoknak égő cigarettát kellene a fenekükbe dugni..........................
2011. dec. 11. 22:41
44/47 anonim válasza:
Na, akkor megint kiemelném a lényeget, mert látom, a szövegértést sem okítják az okj-n:
Az, hogy vannak reménytelen esetek, nem jelenti azt, hogy nem érdemes az átlagosakra nagyon is hatással lévő intézkedéseket hozni.
Ennyi.
Majomgyerek :)))
2011. dec. 11. 23:17
45/47 anonim válasza:
Annyiban igazat adok neked hogy valóban lennének olyanok akik egy áremelés után esetleg elgondolkodnának a folytatáson, de ők volnának kevesebben. Persze már az is megérné, ezt nem tagadom. Remélem nem nekem szántad a címzést.
2011. dec. 12. 01:08
46/47 anonim válasza:
:) aláírásnak szántam...
2011. dec. 12. 10:17
47/47 anonim válasza:
Ja, és én természetesen nem tudom megítélni sem dohány, sem nyerőgép fronton, hogy kik vannak kevesebben - én mondjuk előbbinél inkább fordítva látom. Viszont ami szerintem elég lényeges: SENKI nem függőként kezdi. Van, aki olyan alkat, hogy ha hozzányúl, ígyis-úgyis lecsúszik, van, aki meg ígyse-úgyse. De a kettő közt elég sok az átmenet, és én róluk is beszéltem. A leendő potenciális függőkről.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!