5 x nyerőgép adó! állam bevétele nő, vs munkahelyek szűnnek meg! Szerinted?
"1 kisvárosra jusson csak 30 kocsma
1 falura 5 kocsma.
1 nagyvárosra 50 kocsma." Az lenne a jó ha egy kocsma se jutna sehova. Családromboló italozó, játékgépező egyének szórakozóhelyei mind. Ha rajtam múlna egy sem működhetne, vagy pedig olyan mértékű jövedéki adóval sújtanám, hogy azt már egy átlag kereső tényleg nem tudná megvenni. Csak sajnos a legfőbb bevételi forrása az államnak ezekből van, nem a nagyvállalkozók adóiból, pedig milyen hatalmas adóval járulok én is hozzá minden hónapban a gyárammal együtt az ország kasszájához. Mégis töredéke ez annak amit a cigisek, piások, játékgépezők otthagynak egy hónapban. Senkinek nem engedném hogy kocsmát nyisson, próbáljon inkább valami hasznos, értékteremtő vállalkozásba fogni, nem pedig segíteni abban hogy családok menjenek szét. Persze a másik oldalon ott van hogy a boltban is meg tudják venni a piát, cigit, ha meg csillagászati összegekbe kerülne, akkor képesek volnának érte pénz rabolni, és a fekete gazdaság is fellángolna. Megoldás tehát nincs, de inkább ezeket adóztassák meg keményen, mint akár a benzint, akár az élelmiszereket, mert a családok többségének szerencsére még mindig ezek a legfontosabbak.
kedves Alv!n.
Számolhatsz akármennyit, az csak pár csapos.
Ésnevezheted a kocsmát "vendéglátó helynek" az nem az, csak egy kocsma. Ahol az amúgy is kevés pénzű emberek a maradék kis pénzüket is elverik, ahelyett, hogy szépen betennék a bankba.
Nem azt mondom,hogy ne lehessen beülni meginni egy-két sört, de ezek az "intézmények" tele vannak, hosszú órákat ücsörögnek ott az emberek minden nap és ott költik el a pénzük nagy részét. Teljesen feleslegesen.Mert a játékgépezésnél csak az feleslegesebb ha elégeted a pénzt.
Miattam pedig ne aggódj, tanultam én eleget ahhoz,hogy soha ne legyek munka nélkül napnál tovább és keresni is keresek eleget.
Aki nincs benne szerintem ne köpködjön ilyen nagyon, mert nem biztos hogy teljesen tisztában van vele mit s beszél. Az 500.000res egy gépre jutó adó ugyanis szinte minden falus kocsmát tönkretenne, ami olyan 60.000emberke, és a játékgép fenntartóit nem számolom, meg az alkalmazottaikat. Akkor ez a 60.000ember elmegy munkanélkülire, tehát a + állami bevétel, megszűnik, és lesz helyette fizetnivaló. Jah és kocsma híján tönkremegy a szállító, kirúgja az alkalmazottait, ők is állambácsihoz fordulnak majd.
Amúgy megjegyzem az ilyen kis naívaknak, hogy a függőség agyban dől el, vagy hajlamos vagy rá vagy nem, aki hajlamos az talál valami mást, vagy elmegy egy közeli városba, vagy online fog játszani. A családi kajapénzt eljátszásról meg annyit, hogy nálunk 3 ember játszik rendszeresen és olyan 10 hébe-hóba, abból egy van aki erre képes erre, de érte meg feljön az asszony és hazavonszolja.
Aki meg örült volna, hogy tönkremennek a kocsmák, gondolkodjon el magán egy kicsit, hogy érezné magát ha megszűnne a munkahelye?
Szerencsére amúgy van olyan opció hogy nem 500.000 hanem 33% lesz az adó.
"Ideje elkezdeni átképezni magukat, hogy a jövőbe kevesebb legyen a sírás. "
Hallod..Ezt az életet akarták.Mekkora hülyék!Magyarországon olyan nagy munkalehetőségek vannak,sok ember nem is tudja melyik ajánlatot fogadja el..:)
Könnyű ugye a levegőbe beszélni.
Azt hiszi itt mindenki,hogy az a szemét pultos a hibás..Az nem csinál semmit.
1.)
Dolgozzál reggel 5-től este 10ig 30napból 20-t és akkor legyél kemény legény a gáton.
2.)
Nem a pultos a hibás azért,hogy te,én,vagy a másik alkoholista lesz.Neki attól még a főnöke a fizetését odaadja,ameddig működik a presszó.
3.)
Milyen idióták,hogy 60ezerért a pultban rohadnak.Tényleg,mindenkinek csak fel kellene venni a segélyt,és élni mint hal a vízben.
Kolopele:
Ha pedig rajtam múlni,a gazdagok biztosan meglennének adóztatva,úgy,hogy a sírás elkapná őket.
Keresel mondjuk 500ezret a semmire?Jó,250ezret hazaviszel,250-t szépen ide a papának.
Keresel mondjuk 500ezret,de alkalmazol mellé legalább 50 parasztot?Jó,akkor az 500d-ból hazavihetsz 380ezret,többit adózod.
Lehetne rá rendszert hozni,csak akarni kellene.
Csak a magadfajták,háborognak ha Adidas helyett csak egy Nike cipőt tudnak venni.."Csak"..
ma 09:33
Teljes mértékben ment a plusz(Y)
Ezt támogatom, végre a Fityesznek van egy normális lépése, de van egy sanda gyanúm, hogy ezt sem az emberek egészségéért csinálják.
Amúgy hogy lehet valaki ez ellen? szerintetek normális, hogy valaki abból akar magának pénzt szerezni, hogy másokat rombol le mentálisan és lelkileg és így emberi roncsot farag belőlük?
Utána meg ugyanezektől az emberektől jön a háborgás, hogy mennyi proli meg szétcsúszott ember van Magyarországon és valahogy le kell állítani az emberek züllését.
Alv!n:
"Hallod..Ezt az életet akarták.Mekkora hülyék!Magyarországon olyan nagy munkalehetőségek vannak,sok ember nem is tudja melyik ajánlatot fogadja el..:)
Könnyű ugye a levegőbe beszélni."
Igen..nyóc általánossal ( Négy első és két második) milyen munkalehetőséget akar? Mit akar dolgozni egy olyan ember aki semmihez sem ért?
Ezt az életet akarták: nesze, megkapták
Én is rohadtul szeretnék fűtő lenni a Napnál.
ma 09:45
Istenem..Miért az alkoholistát sajnálod?Meg mindenki?
Az nem zavar,hogy emiatt több 10ezren elveszítik az állásukat?-és ezeknek az embereknek a gyerekei?
Erre már nem kell gondolni.
Fenét érdekelné,ha Magyarország olyan lenne,mint a nyugati országok,hogy nem olyan nagy fejtörés találni egy állást.Viszont itt szinte nem tudsz egyet sem,csak ha szerencséd vagy épp protekciód van!!!
ma 09:46
Látod,legalább ha valamihez hülye vagy.Befognád a szádat.
Tudod barátom,hogy ahhoz,hogy bolti eladó,vagy pultos legyél,Szakközépiskolát kell végezned 10/9 helyre.
Tudod,azt is elmondom neked,az egy érettségit ad.
Amúgy pedig,ha valakinek 8 általánosa van?Akkor mivan?
Miből gondolod,hogy nem saját hibáján kívül van csak annyi?
Édesanyámnak annyi van.-és?Korán meghaltak a szülei,3 kistestvérét ő nevelte fel.Világ életében dolgozott,és többet 8 általánossal,mint te a nem tudom milyen fényes diplomáddal!
Gondolkozz már el egy kicsit mielőtt rögtön ugatsz.
"Amúgy hogy lehet valaki ez ellen? szerintetek normális, hogy valaki abból akar magának pénzt szerezni, hogy másokat rombol le mentálisan és lelkileg és így emberi roncsot farag belőlük?
Utána meg ugyanezektől az emberektől jön a háborgás, hogy mennyi proli meg szétcsúszott ember van Magyarországon és valahogy le kell állítani az emberek züllését."
Tudod, jelentkeztem országgyűlési képviselőnek is, de túlképzett vagyok.
de amúgy igazad van, nekem bizony a krva anyám, hogy be akarom fizetni a 100.000forintos villanyszámlám. Ilyen alja ember mint én dögöljön éhen. Csak abba gondolj bele cicabogár, hogy ha 60.000ember elmegy mumnkanélkülire, ki fogja fizetni a munkanélkülit? az állam, ez hiányt okoz, kire fognak kivetni adót, hogy helyrehozzák amit elbasztak? Ó igen adóemelés,áfaemelés de te szeretnéd, nem én...
Amúgy megsúgom, ha becsődölnek a kocsmák szerinted mi lesz? Mindenki leszokik az ivásról meg a gépezésről? NE legyünk ilyen vakok, lesz zugkocsma több ezer... az pedig rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!