5 x nyerőgép adó! állam bevétele nő, vs munkahelyek szűnnek meg! Szerinted?
Alv!n
az a bajod,hogy te a dolognak csak az egyik oldalát nézed. Hogy néhánykocsma tönkremegy.
De mondd már meg nekem mi a haszna (akár gazdaságpolitikai,akár szociológiai) hogy emberek ezrei azt a kevés pénzüket is ami van játékgépezésre és kisfröccsre költik? Semmi értelme.
Hogy ezt az időt nem a családjukkal töltik,hogy ebből a pénzből nem naposcsibét vesznek és ebből az időből nem azt nevelgetik?
Ebbőlakörből csak úgy lehet kilépni,ha megszüntetik (vagy elérhetetlenül megdrágítják) ezeket a lehetőségeket.Mert az ott élőknek sajnos nincs annyi eszük,hogy maguktól befejezzék.
Ez így helyes.
És jó lenne,ha te sem békaperspektívából néznéd a helyzetet,hanem végiggondolnád az egészet.
Jah és fűtő lenni a napnál? Igazad van, az a 10-12 néha 16 óra amit nap mint nap dolgozunk az semmi, végülis.... te biztos jobban tudod.
De azért az jellemez téged, hogy minden ismeret nélkül ilyen magabiztossággal vagy képes ilyen butaságot mondani. Nemhogy előbb legalább utánanéznél a dolgoknak.....
Azt a kevés pénzüket is beleölik....nézd, ez szerintem elég nagy tévhit. Persze, van olyan is, de a többség nem a 20.000forintos segélyt dobja be a gépbe, hanem van munkája, keresete, nincs családja, van felesleges pénze elkölti. Van olyan is aki feleségével jár be, mind a ketten dolgoznak gyerekük nincs, bejön bedob 5000ret vagy 10000et, eljátsza vagy nyer vagy veszít és elmegy.
Amúgy mint már elmondtam, a főggőség agyi dolog. Ha hajlamos vagy rá, akkor rászoksz valami másra, ha bezárnak a kocsmák, akkor nyílik zugkocsma, házi akármilyen piával. Lesz online póker vagy játékgépezés. Nem fogja megoldani az ilyen problémákat az hogy bezár a kocsma.
"van felesleges pénze elkölti"
bocs, de én 400 ezerkörülkeresek, a férjem még többet, de nincs "felesleges pénzünk". Amit nem költünk a havi kiadásokra az szépen ott van a bankban és nem felesleges. Ha szükség lesz rá akkor kiadjuk arra amit kell.
És amikor dolgozni kezdtem, és nagyon keveset kerestem, akkor sem volt "felesleges pénzem" azért van most ennyi, mert régen bizony volt olyan,hogy csak párszáz forintot tudtam eltenni,de azt is elraktam.
Úgy látom aki minimálbéren van, az a leggazdagabb, még felesleges pénze is van.
Takkara:
Semmivel sem megeröltetőbb a csapos munkája mint az aki nálunk szintén 12 és néha 16 órában zöldségeket, gyümölcsöket válogat, raklapokat épít.
Majd végül megsajnállak bennetek. És leborulok, ha dolgozni akartok.
bocs, iszonyatosan felháborít, ha leírsz ilyet, "felesleges pénz". ha nektek van felesleges pénzetek,akkor azonnal itézkedni kell,hogy mindenfajta támogatást vonjanak meg tőletek, mert az én adómból ne adjanak olyanoknak akiknek ez felesleges és csak automatákba dobálják.
Hogy megy ez? "ma reggel a postaládában nem volt egy csekk se. a hűtő tele van. oh és a zsebemben van 10 ezer forint. akkor ez felelsleges. eldobálhatom!"
Aztán másnap amikor megjön a csekk akkor lehet segélyért sírni. jaj, nincs pénzem befizetni! Jaj, a gyerek lábáról leszakadt a cipő, mit csináljak? Kérek segélyt!
Felnőtt emberekről van szó. Nehogy már valaki ne tudjon egy napnál tovább gondolkodni.
400es bankbanapénzem (nem cikizés, bocsi nem tudom az időt), szóval, az illető nem minimálbért keres félreértés ne essék. És szerintem mindenki úgy osztja be a pénzét ahogy tetszik! Te szeretsz takarékoskodni, lehet hogy ő is takarékoskodik, csak van amit erre szán. Én ha magamból indulok ki, nekem ha marad egy kis pénzem (és itt aztán senki ne gondoljon nagy számokra), általában elköltöm a hobbymra.
Következő, igazság szerint olyannal még nem találkoztam. De ez egy olyan dolog, hogy ad1: a felesége elviheti pszichológushoz, egy rendesebb kocsmárost meg meg lehet kérni, hogy állítsa le, ne írjon be, küldje haza. Nem azt mondom, hogy hű de jó ha az ember fűggő, de aki függő az valamitől mindig függeni fog.
akkara:
Semmivel sem megeröltetőbb a csapos munkája mint az aki nálunk szintén 12 és néha 16 órában zöldségeket, gyümölcsöket válogat, raklapokat épít.
Majd végül megsajnállak bennetek. És leborulok, ha dolgozni akartok.
Mondtam én, hogy megerőltetőbb?????????????? Mondtam én olyat hogy ez a világ legnehezebb munkája? Nem. Csak bántotta a lelkivilágom, hogy semmittevőnek tituláltak.
Akkor tessék valami olyasmit dolgozni amihez ész is kell..
Lejárt a kocsmák, csaposok ideje, mint ahogy a fazekasoké is (tehét már felesleges megtanulnod hogyan kell agyagedényt csinálni). A jobbak megmaradnak, mert valamilyen szinten igény azért mindig lesz rá, a gyengébbek kihullanak. Most még időben vagy, hogy ezt észrevedd és lépj ellene. Jövőre már késő lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!