Mi lesz, ha nem veszek részt a népszámlálásban?
Albérletben lakunk, nem bejelentett a cím. Hivatalosan a szüleimnél lakunk. A szüleim otthonra két főt, csak magukat mondták be.
Mi a teendő?
21:46
És akkor én a fenét csináljak? Mert én kitölteném, de hogy?
A szüleidnek, a lakásra küldték a papírokat, ott van az azonosító.
Ez a korábban érkező kérdezőbiztos elég furcsa, szabálytalan (vagy kamu, nem is kérdezőbiztos volt).
Az a kód rajta van az egyik lapon a kettő közül, és nektek is visznek majd az albérletbe.
A neten viszont azt is írják, hogy csak akkor töltheted ki online, ha a többiek is úgy töltik ki, akik a ti háztartásotokba tartoznak.
Nálunk is a hét elején hordták szét a borítékokat, lehet, hogy ekkor futottak össze a kérdezőbiztossal.
Az a kód a lakásra vonatkozik ezek szerint, és a háztartás minden tagja azzal tud belépni?
Senkit nem érdekel a lakcímkártyád.
Kitöltöd az ismerősödnél, ahol laksz, és megadod, hogy "egyéb jogcímen" laksz ott.
Szerintem a szüleimnél semmi papírt nem hagytak. Itt a főbérlő tuti le fog minket tagadni. Szóval járhatok megint utána, hogy hol a jó fenébe lehet ezt a vackot most korrigálni...
Most az gáz, ha megkeressük a kérdezőbiztost, vagy az önkormányzatnál valakit, hogy bocs, de minket elfelejtettek a szüleim, hogy ide vagyunk bejelentve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!