Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi lesz, ha nem veszek részt...

Mi lesz, ha nem veszek részt a népszámlálásban?

Figyelt kérdés

Albérletben lakunk, nem bejelentett a cím. Hivatalosan a szüleimnél lakunk. A szüleim otthonra két főt, csak magukat mondták be.

Mi a teendő?

2011. szept. 30. 21:13
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
89%
"A lakcím és a személyi kérdőívek kitöltése is kötelező. Ha valaki mégsem tenne ennek eleget, az ellen a helyi jegyző szabálysértési eljárást indíthat, és akár ötvenezer forint pénzbírsággal is súlythatják."
2011. szept. 30. 21:46
 12/29 A kérdező kommentje:

21:46

És akkor én a fenét csináljak? Mert én kitölteném, de hogy?

2011. szept. 30. 21:47
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

A szüleidnek, a lakásra küldték a papírokat, ott van az azonosító.

Ez a korábban érkező kérdezőbiztos elég furcsa, szabálytalan (vagy kamu, nem is kérdezőbiztos volt).

2011. szept. 30. 21:53
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Az a kód rajta van az egyik lapon a kettő közül, és nektek is visznek majd az albérletbe.

A neten viszont azt is írják, hogy csak akkor töltheted ki online, ha a többiek is úgy töltik ki, akik a ti háztartásotokba tartoznak.

[link]

2011. szept. 30. 21:56
 15/29 anonim ***** válasza:
de ha anonim az egész hogy a rákba csinálják meg? pl nekem már nincs bejelentett lakcimem ismerösömnél lakom de ide nincs is kártyám elözö lakcimk megvan még 2012-ig jo ahonnan már kijelentettek csak nem adtam át a kártyát :D na most mit csinálnak velem ?
2011. szept. 30. 21:56
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is a hét elején hordták szét a borítékokat, lehet, hogy ekkor futottak össze a kérdezőbiztossal.

Az a kód a lakásra vonatkozik ezek szerint, és a háztartás minden tagja azzal tud belépni?

2011. szept. 30. 21:59
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Senkit nem érdekel a lakcímkártyád.

Kitöltöd az ismerősödnél, ahol laksz, és megadod, hogy "egyéb jogcímen" laksz ott.

2011. szept. 30. 22:00
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
21:59 igen, a lakásra vonatkozik.
2011. szept. 30. 22:00
 19/29 anonim ***** válasza:
Ha anonim a kérdőív, ugyan kit büntetnének meg, ha nem válaszol rá?
2011. szept. 30. 22:01
 20/29 A kérdező kommentje:

Szerintem a szüleimnél semmi papírt nem hagytak. Itt a főbérlő tuti le fog minket tagadni. Szóval járhatok megint utána, hogy hol a jó fenébe lehet ezt a vackot most korrigálni...

Most az gáz, ha megkeressük a kérdezőbiztost, vagy az önkormányzatnál valakit, hogy bocs, de minket elfelejtettek a szüleim, hogy ide vagyunk bejelentve?

2011. szept. 30. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!