Ha jövőre részt veszek egy felsőfokú képzésben fog járni rám a családi pótlék (20. évemet októberben töltöm be)?
Figyelt kérdés
2010. október 31-én töltöm be a 20. évem. Anyukám szerint nem fog járni, csak arra a két hónapra, azért, mert most nem tanulok, hanem dolgozok. Most tényleg csak arra a két hónapra fog járni? Mert valahol azt olvastam, hogy aki pl szeptember 20-án tölti be a 20-at, annak még egész évre jár, mert jogosult rá. :S Nemtudom most, hogy kinek mit higgyek... :S2010. jan. 19. 16:25
1/7 anonim válasza:
A magyarorszag.hu honlapon ( ez egy kormányzati portál ) ezt találtam :
"általános iskolai, középiskolai, szakiskolai tanulmányokat folytat, annak a tanévnek a végéig, amelynek időtartama alatt betölti a 23. életévét"
Tehát felsőfokú tanulmányokra nem jár.
2/7 A kérdező kommentje:
Azóta már változtott a törvény. Már csak 20 éves korig jár, de asszem jár akkor is, ha felsőfokún vagy. Nemtudom pontosan. :S Azért köszike.
2010. febr. 2. 11:08
3/7 anonim válasza:
Tévedés 24 éves korig jár a családi amíg nappali tagozatos diák vagy. (A felsőoktatásra nem vonatkozik, csak ha szakirányú OKJ-s képzésen vagy.)
4/7 anonim válasza:
faszt jár én 21 vagyok, de megvonták. MEllesleg szakmát tanulok még.
5/7 anonim válasza:
az előző én vok, szóval nem jár. Okj képzésben vagyok nappalin. 21 vagyok.
6/7 anonim válasza:
21- éves korig jár nappali tagozatos diákoknak. Javaslom keres valami melót kiegészitésként korepp, gyerek felügyelet stb.
7/7 anonim válasza:
mostmár csak 20ig jár hála a rohadt új kormánynak.. :@
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!