Mit gondoltok a Dr. Hetesi Zsolt-féle elméletről?
Olyan kiindulásifeltételekkel, amikkel ő számol, és olyan lefutással, igen, reális szerintem.
Sok dolog azonban nem jósolható előre. Lehetséges, hogy amit mond, egy pesszimista forgatókönyv, és nem lesz ekkora gond a váltással.
Hamarosan úgyis kiderül...
Valami olyasmit olvastam - nem emlekszem, hogy hol - hogy egyenlito kornyeken egy nap alatt annyi Nap-energia eri a Foldet, mint amennyi koolajat egy evben felhasznal a vilag. Azt nem lehetne hasznositani?
A problemat egyebkent senki nem titkolja, a kormanyok sem, pld nemreg volt nemzetkozi konferencia a temaban - igaz, sikertelen.
Ami a politikai okokat illeti, en ugy erzem, a problema inkabb az, hogy a demokratikus allamokban a kormanyokat altalaban 4-5 evre valasztjak. Az ujravalasztasuk pedig a JELEN gazdasagi allapotoktol fugg (mindenutt ilyenek az emberek) es nem attol, hogy mit tesznek a JOVO generaciok erdekeben. Ezert aztan az a kormany, amely becsuletesen keszulne a jovore, feltetlenul megbukna.
Azon kivul - szerintem -egyetlen orszag sem eleg eros ahhoz, hogy EGYEDUL megoldhassa a problemat. Legalabb USA +Kina +Oroszorszag osszefogasa kene. (Ma esek a legjobban szennyezo allamok)
Én figyelem, amit mond és szerintem igaza van.
De az energiaválságnál még veszélyesebb az, hogy a termőtalaj is gyorsan vékonyodik. Energiát sok mindenből lehet nyerni, talajt nehéz lesz. Soil peak.
A napelemek előállításához van valami anyag, amiből nincs túl sok, persze nem csak napelemmel lehet energiát nyerni. A videók mellett érdemes elolvasni a könyvét, amit két másik szerzővel írt. [link]
Illetve figyelni a honlapjukat: [link]
Aki teheti építsen erős közösségeket és autonóm házat :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!