Viktor bevezetné a diplomásadót. Akinek diplomája van, az adózzon még erre is. Mit szóltok? Noooormális?
Azért kellene fizetni - Réthelyi szerint-,hogy ebből fedezzék a későbbiekben az egyetemi oktatást.
Vajon ebből jutna is erre valami? A nyugdíjakra is csak annyi jut,amennyit befizetnek!
Hiány pedig jórészt az egykulcsos adó miatt van, kiesett 4-5 milliárd évente a költségvetésből.
Én itt látok némi ellentmondást a hozzászólásokban.
Az egyik azt mondja, hogy ne a kisembert b.tassák, mert a diplomás örül, ha megél.
A másik azt, hogy a vagyonadóval az állam már megadóztatja a diplomást.
Akkor most a diplomás ember tulajdonképpen a gazdag értelmiségi, vagy az átlagos kisember?
Ha az előbbi, akkor meg is érdemli a diplomás, vagyonos értelmiség, hogy nem tud összefogni, nem tudják összefogni a dolgozóikat, és szépen közösen a sarkukra állva odahatni a kormánynak.
Ha a diplomások az egyszerű, átlagos kisemberek, akik épp hogy megélnek, akkor meg tessék egyet nyelni, és belenyugodni, hogy ők fogják finanszírozni a felső tízezer vagyonosodását, mivel valamiből fedezni kell az adócsökkentésüket.
Orbán megígérte, hogy adót csökkent, és megcsinálta. Nem is szól senki semmit, béke és csend honol az országban, mosolyogjatok! A holnap úgyis rosszabb lesz!
Ja, és Viktor nem olvas GYK-t és kommentárokat, ti viszont akkor is fizetni fogjátok az adót, ha véresre csapkodjátok az ujjatok a billentyűn.
Tudom, én vagyok a beteg, a buta, a marha, a liberális, a náci, (több nem jut eszembe, de majd megkapom), hogyha legalább a DIPLOMÁS ÉRTELMISÉGTŐL elvárnám, hogy tisztában legyen a demokrácia működésével. Aki erre se képes, az igenis fizessen érte tanulópénzt.
Kedves utolsó, örülök, hogy bírsz némi önkritikával, mert legalább nem nekünk kell leírnunk, mekkora barom is vagy.
És arra is mérget vehetsz, hogy nekem eszem ágában sem lesz adózni a diplomám után, sőt, ilyen alapon nyilván az érettségim után is kelleni fog (állami pénzből finanszírozták azt is...), a nyelvvizsgám után, meg a tököm tudja mi után. Hát nem, nem fogom azért odaadni a pénzem egy rakás inkompetens baromnak, hogy aztán ők jól eléldegéljenek a milliárdjaikkal, mert valahogy én nem hiszem el azt, hogy ezt a pénzt a felsőoktatásra fogják fordítani...
"Akinek diplomája van, az adózzon még erre is. Mit szóltok? Noooormális?"
Ide is leírom: ha szerinted az egykulcsos adó hülyeség, akkor indokold már meg, hogy ez miért? Főleg annak tükrében, hogy az egykulcsos adóval jórészt a diplomások jártak jól, nem a segédmunkások.
a kivitelezéstől függően nem feltétlenül baromság, csak nevezzük nevén a gyereket, ezt úgy hívják, hogy tandíj, mégpedig utólagosan törleszthető - ha akkor kell fizetni, ha van megfelelő munkád, valami viselhető mértékkel, és az összeget az egyetemek kapják meg, így pl. ők is érdekeltebbek lesznek, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik jól tudnak elhelyezkedni, magas fizetéssel.
Csak a csúfos az, hogy ugyanezt a javaslatot másképp megfogalmazva (ott nevén lett nevezve a gyerek, tandíjként) már az előző kormány is felvetette, és akkor a fityesz csinálta a balhét, és fúrta meg az egészet, hogy hogy képzelik, tandíjról szó se lehet, semmilyen formában, azt a fityesz nem engedi...
"Miért hiszi mindenki azt, hogy aki diplomás az autómatikusan gazdag? Nagy tévedésben vagytok! Nézzétek meg a pedagógusokat (nem a magán nyelvtanárokra gonolok)!"
" jórészt " ...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!