Viktor bevezetné a diplomásadót. Akinek diplomája van, az adózzon még erre is. Mit szóltok? Noooormális?
Viktor??
Csak nem te vagy a Bajnai??
Én azt olvastam, nincs még beadva semmi javaslat, az sincs eldöntve, kötelező legyen-e, vagy önkéntes.
Amúgy nem értem, mi az alapja az ötletnek. Így akarják visszaszorítani a túl sok diplomát? Azt hiszik, aki tanár vagy mérnök szeretne lenni, az akkor elmegy majd inkább kőművesnek? Vagy így akar nyereséget látni az állami képzésből? Ezért van a jövedelemadó, nem? Szóval nem látom benne a koncepciót. Szimpla költségvetés hiány-foltozásnak tűnik.
"Köddé válik a pénz hajjajj-halihó
Nem épül itt semmi ez borítékolható
Eladva az ország a külföldi multiknak
Kimentik a zsét busás hasznot húznak
Ha politikus vagy, megtehetsz mindent
Mentelmi jogod van, játszhatod az istent
Sanyargasd a népet, kik fizetésből élnek
Politikus vagy, ez a mesterséged
Politikus vagy, szeded a sarcot
Az ország közben vívja az élet-halál harcot
Politikus vagy, szart sem érsz
Akkor is hazudsz, ha enni kérsz!"
A költségvetési hiányt két forrásból lehet fedezni: vagy hitelből, vagy a lakosság zsebéből.A lakossági forrásnál az arányos teherviselésnek kellene érvényesülni.
Kérdés az és erre sohasem kapunk egyértelmú és világos választ, hogy miért ilyen nagy a költségvetési hiány, amely az elmúlt 20 év során folyamatosan emelkedő tendenciát mutatott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!