Mi a véleményetek erről? "Az informatika a felsőoktatás sikerágazata"
Erre a kérdésre nem lehet simán válaszolni, de ezeket csak a Google első pár találataiban találtam.
1. [link]
"Kezdő kereset (bruttóban): Beszerző, termeléstervező: 240 ezer Ft Raktáros: 190 ezer Ft Fuvarszervező: 180 ezer Ft
3 év tapasztalattal: Beszerző, termeléstervező: 300 ezer Ft Raktáros: 240 ezer Ft Fuvarszervező: 260 ezer Ft"
2. [link]
"Pályakezdőként a cég nagyságától függően körülbelül bruttó 200-250 ezer forinttal lehet kezdeni, ám vezetőként már akár bruttó 500-700 ezret."
3. [link]
"A meghirdetett álláshelyeknél is a pénzügy-számvitel, a marketing, a logisztika volt a legnagyobb számban megtalálható, illetve nőtt a logisztika népszerűsége."
" ám vezetőként már akár bruttó 500-700 ezret."
Maradok az informatikánál. Ott legalább nem kell vezető beosztás ilyen fizetéshez. Elég 5 éves tapasztalat.
"A meghirdetett álláshelyeknél is a pénzügy-számvitel, a marketing, a logisztika volt a legnagyobb számban megtalálható, illetve nőtt a logisztika népszerűsége."
Hát azért ez egy 2004-es cikk. A 2007-2008 még az ami elfogadható.
Ma az egyik legkeresettebb szakma az a mérnök (főként műszaki területen) és az informatika.
:)
Csak szeretek mindig versenyezni.
"Egy informatikus aki nem tud programozni. "
Megsúgom, kevés informatikus van, aki tud programozni. ;)
Ezért lehet Dunát rekeszteni a rendszergazdákkal, hálózati szakikkal, rendszermérnökökkel, stb... Egyik sem tud programozni, mindössze a meglévő programokat konfigurálni, telepíteni, karban tartani, stb..
De ez nem baj, sőt! Ezért ennyire jól fizetett az IT, mert sokmindenre kiterjed,és rengeteg "témaköre" van, amiben lehetsz szaki. Ez nem olyan egyértelmű, hogy aki könyvelő, annak tudni kell, mi az, hogy mérleg.
Én azok közé tartozom, aki programozott 6 évig. Egyébként programnyelvtől függ a fizetés. A Java, C++ a legjobban fizetett, ott tényleg 4-5 év tapasztalattal megkereshetsz 5-700.000 Ft-ot. Én IT középvezetőként keresek ennyit egy nem kifejezetten fejlesztő cégnél.
"Megsúgom, kevés informatikus van, aki tud programozni. ;) "
Én jelen esetben a diplomásokra gondoltam, ugyanis azt végzett az általa említett ember. És ott minden szakon tanítanak-
Tanítanak! Ez a helyes kifejezés! Heti 2 órában, fél évig egy nyelvet, full alap szinten. Tanítottak nekem az IT mérnök szakon fél évig makró, fél évig mikró ökonómiát is. Szerinted vágok belőle bármit is? :)
Egy egyetemen, főiskolán belekóstoltatnak azokba a dolgokba, ami egy szakhoz kapcsolódhat (meg olyanokba is, ami nem....) aztán majd te eldöntöd, mire specializálódsz a való életben. Az IT széleskörű, ezért keresett és jól fizetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!