"Mindenki a maga szerencséjének kovácsa"- ez mióta liberális duma?
Gazdasági liberalizmus, tehát szabadpiac, általában kapitalizmus.
Remélem segítettem.
12:23
"Amerikában" cseppet se nagyobb az esélyegyenlőség, mint Magyarországon, sőt, az egészségügyi és oktatási rendszer sajátosságai miatt valószínűleg még kisebb is. Nem beszélve arról, hogy ott azért négernek is születhetsz (mondjuk itt is cigánynak).
Az "amerikai álom" egy 19. századi elképzelés, amiről több mint 50 éve bebizonyították már, hogy csak legenda, de azért szívósan tartja magát az a hiedelem, hogy "Amerikában" kifutófiúkból rendszeresen vezérigazgató lesz :))))
19:03!
Azta! Ilyen mellémagyarázást rég olvastam... a liberális nem egyenlő kizsákmányolóval, akármennyire is szeretik ezt összemosni a liberalizmust ellenzők (pont azért ellenzik, mert nem értik).
A szocializmusban elvileg mindenki annyira egyenlő, hogy tök mindegy, hogy szorgalmas, tehetséges vagy, vagy lusta, béna, akkor is ugyanazt kapod, mint a többiek. (Akkor meg minek szenvedjek, dolgozzak, ha nincs hozadéka?)
A jelenlegi környezetben is lehet érvényesülni, nem kell senkit se elnyomni. A családom keményen dolgozott, senkit nem zsákmányoltak ki, nem csaltak adót, saját maguk jártak utána a munkának, nem vágták hozzájuk, és felépítettek egy tisztességes vállalkozást. És mellette felneveltek 5 gyereket. Itt vagyok én, tanultam, és most pályakezdés után 1 évvel vagyok olyan pozícióban, amiről mások csak álmodnak. Vannak még helyek, ahol az ember tisztességesen dolgozik, igenis előre lehet jutni. Csak ez nem az közigazgatási szektor, vagy a szocializmusból ránkmaradt magyar cégek, hanem pl. nagyon utált külföldi multik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!