Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Honnan ered az a hülyeség,...

Honnan ered az a hülyeség, hogy a finnek már nem is tanítják a finnugor nyelvrokonságot?

Figyelt kérdés
Ez is a szélsőjobboldalunk "szellemi terméke"? Kurucinfó, Jobbik?
2011. aug. 29. 16:53
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
84%

Hát ja, és ahogy elnézem azt a tankönyvet, még jobban is nyomatják, mint mi.

Én sose értettem, hogy mi ezzel a NYELVrokonsággal a baj.

A japánok is egy csomó ideig próbálták bizonygatni hogy az Urál-Altáj nyelvcsaládba tartoznak, ők úgy látszik nem "szégyellték" volna...

Olvastam én is már mindenféle alternatív elképzelést (sumér, etruszk rokonság...), de a többségét olyanok állítják föl, akik nem is beszélik az adott nyelveket (se a finnugorhoz tartozókat, se a sumért meg a többit), szerintem így senki se nyelvészkedjen. Ez semmivel se jobb, mint a dákoromán baromság...

Ezt is ajánlanám, főleg a Hunfalvy Pálról meg ama híres Trefort-idézetről szóló részt:

[link]

2011. aug. 29. 22:58
 12/40 anonim ***** válasza:
80%
Én azt hallottam, hogy az ilyen alternatív hun-kelta-sziriusz-summér-etruszk-kínai (jóhogy nem az egész világ, mi?) elméleteket a külföldre emigrált mérnök végzettségű turbómagyarok alkották nulla nyelvészeti ismeretekkel.
2011. aug. 30. 07:38
 13/40 anonim ***** válasza:
81%

Ez ugyanaz a kategória mint a jeti, a szellemek, Atlantisz, a WTC-összeesküvés. Neten terjedő baromság.

Természetesen tanítják a finnek a nyelvrokonságot.

Nyelvrokonok vagyunk, és ezt a nyelvészek nem kérdőjelezik meg.

Persze, aki az ellenkezőjében hisz, azt úgy sem lehet meggyőzni, mert ő TUDJA hogy hazugság az egész.

Akkor se hinné el, ha száz finn tankönyvet borítanék le a háza elé , amiben mind tanítják a finn-magyar nyelvrokonságot.

Ezekután ez meddő és felesleges vita.

2011. aug. 30. 10:49
 14/40 anonim ***** válasza:
38%
20:16 - jajj, bocsi, igazából először azt se tudtam mire véljem, de így most már értem :D kicsit bezavart az, hogy elég hibásan írt magyarul, meg elég sok hülyeséget láttam már interneten, szóval én már bármit kinézek az emberekből :D
2011. aug. 30. 15:30
 15/40 anonim ***** válasza:
22%
Nem szélsőjobboldali hülyeség, hanem filológusok, történelemmel foglalkozó szakemberek, és antropológusok nagy része ezt hajtogatja, hogy ezt a finn-magyar nyelvrokonságot az oroszok találták ki az "Úgy lehet leigázni egy népet véglegesen, ha elveszed a történelmét." céllal. A kommunisták a történelmünk nagy részét átírták, ez tény.
2011. szept. 1. 09:59
 16/40 anonim ***** válasza:
74%

"...hanem filológusok, történelemmel foglalkozó szakemberek, és antropológusok nagy része ezt hajtogatja, hogy ezt a finn-magyar nyelvrokonságot az oroszok találták ki "

Egyetlen valódi szakember sem állítja ezt. Mi közük lenne ehhez az oroszoknak?

2011. szept. 1. 11:48
 17/40 anonim ***** válasza:
27%
Dr. Marácz László, dr. Máthé Lajos, Dr. Sirató Ildikó, és még tudnék pár szakértelmiséget sorolni, akik cáfolják, és ha belegondolsz, elég egyszerű a dolog; valaha a történelemben együtt éltek a balti népekkel a magyarok? Genetikai hasonlóság van-e köztük? A válasz mindkét kérdésre nem, így hát semmilyen erős érv nem áll a finn-magyar nyelvrokonság mellett (egyébként én nem tudok arról, hogy a finnek valaha tanították, hogy nyelvrokonok vagyunk, pedig van egy pár finn ismerősöm).
2011. szept. 1. 15:19
 18/40 anonim ***** válasza:
77%
A második kérdésre a válasz: 1945-1989.
2011. szept. 1. 15:21
 19/40 anonim ***** válasza:
35%

Senki nem állítja, hogy az oroszok találták ki. Az osztrákokra szokták mondani, mert olyan neves magyar barát ember által sztárolt tudósok dogmásítottak ezen elméletet, mint pl.: Haynau. Az a helyzet, hogy ami által a finnekhez szoktak minket kötni vagyis a ősi nyelv emlékek. Ugyan ilyen nagy mértékben ősi szavai az altáj turáni népeknél is fellelhető. Ugyan az a izoláció ragozó nyelvűség fedezhető fel azon népeknél, mint az Uráli népeknél. Különbség, hogy a a finnugorokhoz köthető szavaink száma olyan 500. A mongoloknál fellelhető szavak 1500. Az ősi népmondáink, történelmi kódexeink, mind oda helyezik az őshazánk. Ráadásul kazahsztánban nem rég felfedeztek egy madjar nevezetű törzset amelyjel az eredet mondánk nagy mértékben megegyező.

Tény, hogy az oroszoknak is kapóra jött a finnugor elmélet, mert ős hazánk az ő földjükön van és ezáltal testvéri népnek tudták magukat mondani 2 oldalról is. 1 felszabadították a magyar munkástársadalmat. 2. felszabadítottak a német elnyomás a magyar testvér nemzetet. Hangoztatták is a ruszkik. Erre alakult ki az a vicc. Tudod mért a testvéreink az oroszok és barátaink a lengyelek? Mert a barátait megválogatja az ember a testvéreit meg nem tudja.

2011. szept. 1. 15:53
 20/40 anonim ***** válasza:
76%

Visszatérve a kérdező alkérdésére. Tudtommal a Jobbikot politika történeti és szellemisége, programja alapján nem lehet szélsőjobbra tenni. 1.: Szélsőjobb jellemzője a vezér elvűség. A Jobbiknál nincs egy karizmatikus vezér, mint a Fidesznél Orbán. Nincs meg a Jobbik politikájában az, hogy a Nyilas párt vagy előszervezetteit tekintené elődjének. Sőt tudtommal a Horthy-korszak: Bethlen, Gömbös féle örökséget tekinti a múltjának. Amely rendszert később a szélsőjobb (nácik segítségével Szálasiék) buktatnak meg.

Ez ma Magyarországon talán csak az MSZP-re süthető rá. Ugyanis a II vh. után csak a Magyar Kommunista pártban működhettek olyan egyének kik a Szálasi politikai szervezetében szerepelhettek.

Programjában, mint az ENSZ rasszista ügyi megbízottja is közölte ma Magyarországon, számára meglepő módon csak a Jobbik rendelkezik megfelelő a cigányság félzárkóztatását nemzetközi példákban láthatóan elfogadható programja. Azt mondták tavaly a nemzeti kisebbségek vezetői is a Jobbik 2010-es programjáról szégyen, hogy a jobbiké a legjobb kisebbségi önkormányzatokkal kapcsolatos elképzelésekben a legjobb program.

2011. szept. 1. 16:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!