A sáskajárás-szerű életmód része a cigány kultúrának?
Nem akarok rasszistának tűnni vagy általánosítani, mielőtt félreértés lenne!
Azt tudom (hallottam), hogy van saját kultúrájuk, de valljuk meg őszintén, a nomád nyerészkedés volt a fő életmódjuk. A lényeg, hogy elvileg ezt el tudnák hagyni, vagy mélyen a kultúrájuk része? Mert akkor ütközik az integrálási törekvés a kultúrák tiszteletben tartásával.
"lövésed sincs a cigányokról, illetve általánosítasz."
Kinek nincs az országban lövése a cigányokról?!
Még jó, hogy általánosít az ember. Az általánosítás miatt tudott életben maradni és fejlődni.
A cigányok lassan 700 éve itt vannak Európában és nem akartak beilleszkedni, integrálódni, legyen az demokrácia, diktatúra, királyság, monarchia.
Persze, hogy általánosít az ember, hiszen a
-Brazilok jól fociznak és táncolnak (általánosítok és igaz)
-Németek precízek, ridegek, tiszták az utcáik (általánosítok és igaz)
-Olaszok vidámak, linkek, van szépérzékük (általánosítok és igaz)
-Franciák mogorvák, jól főznek, sok a művész francia földön (általánosítok és igaz)
-Kínaiak vigyorognak, dolgoznak, hódítanak (általánosítok és igaz)
-Arabok olaj, teve, fanatikus vallás, gazdag sejkek (általánosítok és igaz)
Mit vársz, mi lebegjen az ember szeme előtt, mire asszociáljon, ha egy cigányra gondol?!
A liberális dumád megbukott, vége a 90-es, 2000-es éveknek,... tanuljanak, illeszkedjenek, fogadják el a többségi társadalom értékrendjét, úgy, hogy megtartják cigány kultúrájuk pozitív részét.
Ha cigány vagy, próbáld meg a cigány társadalmat felvilágosítani, okítani, beilleszkedni a többségi társadalomba, hiszen, ha én elmegyek Indiába, Kínába, Japánba, úgy viselkedek, ahogy az őslakosok.
Magyarországon nagyon-nagyon sok sváb, román, szlovák, horvát, szlovén él, mégis a cigány népcsoport vált ki utálatot népcsoportból függetlenül mindenkiből.
Miért????
Mélységesen egyetértek!
Ha a világon egy népcsoportot mindenki utál, akkor valószínűleg nem a világ a hibás.
Szabolcs megyében nőttem fel, ne is próbáld megmagyarázni, hogy szegény cigány csak áldozat...
"Mivel egy népcsoportról írok, még szép, hogy általánosítok."
na, akkor én itt be is fejeztem...
tegnap 13:49
lehet így is magyarázni, de nem így értette.
"lehet így is magyarázni, de nem így értette."
De így értette, és így is írta. Ezt nem kell, és nem is lehet félreérteni (csak szándékosan).
Köszönöm janzi, úgy van ahogy írtad.
"Ha figyeltél, észrevetted, hogy én a tanult, generációk között átadott szokásokról beszéltem"
Nem akartam így írni:
"tanult, VAGY MÁSKÉPPEN: generációk között átadott"
Na mindegy, akkor ha jól értem, saját magukat tagadnák meg, ha beilleszkednének egy nagyobb közösségbe. Akkor ennyit az integrálási törekvésekről? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!