Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A sáskajárás-szerű életmód...

A sáskajárás-szerű életmód része a cigány kultúrának?

Figyelt kérdés

Nem akarok rasszistának tűnni vagy általánosítani, mielőtt félreértés lenne!

Azt tudom (hallottam), hogy van saját kultúrájuk, de valljuk meg őszintén, a nomád nyerészkedés volt a fő életmódjuk. A lényeg, hogy elvileg ezt el tudnák hagyni, vagy mélyen a kultúrájuk része? Mert akkor ütközik az integrálási törekvés a kultúrák tiszteletben tartásával.

2011. aug. 29. 10:12
1 2 3 4
 31/36 anonim válasza:

"lövésed sincs a cigányokról, illetve általánosítasz."

Kinek nincs az országban lövése a cigányokról?!

Még jó, hogy általánosít az ember. Az általánosítás miatt tudott életben maradni és fejlődni.

A cigányok lassan 700 éve itt vannak Európában és nem akartak beilleszkedni, integrálódni, legyen az demokrácia, diktatúra, királyság, monarchia.

Persze, hogy általánosít az ember, hiszen a

-Brazilok jól fociznak és táncolnak (általánosítok és igaz)

-Németek precízek, ridegek, tiszták az utcáik (általánosítok és igaz)

-Olaszok vidámak, linkek, van szépérzékük (általánosítok és igaz)

-Franciák mogorvák, jól főznek, sok a művész francia földön (általánosítok és igaz)

-Kínaiak vigyorognak, dolgoznak, hódítanak (általánosítok és igaz)

-Arabok olaj, teve, fanatikus vallás, gazdag sejkek (általánosítok és igaz)

Mit vársz, mi lebegjen az ember szeme előtt, mire asszociáljon, ha egy cigányra gondol?!

A liberális dumád megbukott, vége a 90-es, 2000-es éveknek,... tanuljanak, illeszkedjenek, fogadják el a többségi társadalom értékrendjét, úgy, hogy megtartják cigány kultúrájuk pozitív részét.

Ha cigány vagy, próbáld meg a cigány társadalmat felvilágosítani, okítani, beilleszkedni a többségi társadalomba, hiszen, ha én elmegyek Indiába, Kínába, Japánba, úgy viselkedek, ahogy az őslakosok.

Magyarországon nagyon-nagyon sok sváb, román, szlovák, horvát, szlovén él, mégis a cigány népcsoport vált ki utálatot népcsoportból függetlenül mindenkiből.

Miért????

2011. dec. 13. 20:46
 32/36 anonim ***** válasza:

Mélységesen egyetértek!

Ha a világon egy népcsoportot mindenki utál, akkor valószínűleg nem a világ a hibás.

Szabolcs megyében nőttem fel, ne is próbáld megmagyarázni, hogy szegény cigány csak áldozat...

2011. dec. 14. 10:34
 33/36 anonim ***** válasza:
38%

"Mivel egy népcsoportról írok, még szép, hogy általánosítok."

na, akkor én itt be is fejeztem...

2011. dec. 14. 18:06
 34/36 anonim ***** válasza:

tegnap 13:49

lehet így is magyarázni, de nem így értette.

2011. dec. 14. 18:06
 35/36 anonim ***** válasza:

"lehet így is magyarázni, de nem így értette."

De így értette, és így is írta. Ezt nem kell, és nem is lehet félreérteni (csak szándékosan).

2011. dec. 14. 21:50
 36/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm janzi, úgy van ahogy írtad.

"Ha figyeltél, észrevetted, hogy én a tanult, generációk között átadott szokásokról beszéltem"

Nem akartam így írni:

"tanult, VAGY MÁSKÉPPEN: generációk között átadott"

Na mindegy, akkor ha jól értem, saját magukat tagadnák meg, ha beilleszkednének egy nagyobb közösségbe. Akkor ennyit az integrálási törekvésekről? :)

2011. dec. 15. 10:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!