Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A sáskajárás-szerű életmód...

A sáskajárás-szerű életmód része a cigány kultúrának?

Figyelt kérdés

Nem akarok rasszistának tűnni vagy általánosítani, mielőtt félreértés lenne!

Azt tudom (hallottam), hogy van saját kultúrájuk, de valljuk meg őszintén, a nomád nyerészkedés volt a fő életmódjuk. A lényeg, hogy elvileg ezt el tudnák hagyni, vagy mélyen a kultúrájuk része? Mert akkor ütközik az integrálási törekvés a kultúrák tiszteletben tartásával.

2011. aug. 29. 10:12
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
91%

Vándor, adót, kötelezettséget, munkát kerülő népcsoport.

Cigány szó jelentése: „törvénnyel szemben álló”

Feléltek mindent, majd tovább álltak.

Sajnos találtak közép Európában egy országot, ami eltartja őket, kinyalja a popsijukat, jogot ad, de kötelesség alól mentesíti őket. Találtak egy országot, ahol mindent szabad, ahol a cigány előrébb való, mint az eltartó.

Ez van!

2011. dec. 12. 16:22
 12/36 tetris ***** válasza:
Én is azt vallom, hogy ki kellene jelölni számukra egy területet, ahol megalakíthatnák a saját országukat. Valahol Szibériában. De lehetőleg minél messzebb.
2011. dec. 12. 17:48
 13/36 anonim ***** válasza:
A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.
2011. dec. 12. 19:21
 14/36 anonim ***** válasza:

"Ha jól tudom, a magyaroknak nem nagyon akaródzott, tűzzel-vassal csinált kereszténységet István. Véres folyamat volt, hogy integrálódtunk. Ezt ma már nem lehet megcsinálni."

Dehogynem lehet. Sokkal több mindent meglehet mint hinnéd. Életed során még nagyon sokszor fogsz meglepődni.

2011. dec. 12. 20:56
 15/36 anonim válasza:
Ott van elkúrva a dolog,hogy a "cigány" és a "kultúra" szavak nem férnek egy mondatba.Nincs cigány kultúra!
2011. dec. 12. 21:08
 16/36 A kérdező kommentje:

"Ezt ma már nem lehet megcsinálni."

"Dehogynem lehet"

Persze mindent meg lehet tenni, arcbőr kérdése, ez igaz. De magunk alatt is vágnánk a fát. :(

"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli..."

Általában igen, de nem feltétlenül a külsőségek alapján. Amúgy ez mire volt válasz? :))

"Nincs cigány kultúra!"

De akkor mit védenek a különböző szervezetek meg kormánybiztosok?

2011. dec. 12. 21:19
 17/36 anonim ***** válasza:

Semmirekello nep kultura nelkul.

Mindenhol utaljak oket.

2011. dec. 12. 21:19
 18/36 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy provokatívnak tűnik a főkérdés, de tényleg szeretném kerülni a rasszista vonalat. Engem maga az ellentmondás izgat, hogy be tud-e illeszkedni manapság egy nép, akinek az életmódja alapból ellenkező? (Már ha így van.) Szóval hogy nem szélmalomharc-e?
2011. dec. 12. 21:22
 19/36 anonim ***** válasza:
Elég nagy marhaságokat állítasz a cigány kultúráról, és nem rasszistának tűnsz, hanem az is vagy. Csak szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy ezen népek sanyarú szociális helyzetéért a nagytőke felelős, amely mind ugye fehér emberekből áll - már ha faji kérdést akarnánk belőle csinálni, ami ugye ostobaság lenne a köbön. Ki csinálta a gyarmatosítást? Ki szállta meg és gyilkolta folyamat az afrikaiakat, ki hurcolta a néger rabszolgákat Amerikába? Ki volt India fő gyarmattartója és megszállója?
2011. dec. 13. 08:47
 20/36 anonim ***** válasza:

Igen ez ezert nem tudnak beilleszkedni.

Holott minden segitseget, lakast, kedvezmenyt megkapnak.

Meg ezert kell a 80 oregasszonyt agyba-fobe verni.

Na persze.

Ma mar sajat maguknak koszonhetik csak.

Ahogy eddig is.

2011. dec. 13. 08:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!