A sáskajárás-szerű életmód része a cigány kultúrának?
Nem akarok rasszistának tűnni vagy általánosítani, mielőtt félreértés lenne!
Azt tudom (hallottam), hogy van saját kultúrájuk, de valljuk meg őszintén, a nomád nyerészkedés volt a fő életmódjuk. A lényeg, hogy elvileg ezt el tudnák hagyni, vagy mélyen a kultúrájuk része? Mert akkor ütközik az integrálási törekvés a kultúrák tiszteletben tartásával.
Vándor, adót, kötelezettséget, munkát kerülő népcsoport.
Cigány szó jelentése: „törvénnyel szemben álló”
Feléltek mindent, majd tovább álltak.
Sajnos találtak közép Európában egy országot, ami eltartja őket, kinyalja a popsijukat, jogot ad, de kötelesség alól mentesíti őket. Találtak egy országot, ahol mindent szabad, ahol a cigány előrébb való, mint az eltartó.
Ez van!
"Ha jól tudom, a magyaroknak nem nagyon akaródzott, tűzzel-vassal csinált kereszténységet István. Véres folyamat volt, hogy integrálódtunk. Ezt ma már nem lehet megcsinálni."
Dehogynem lehet. Sokkal több mindent meglehet mint hinnéd. Életed során még nagyon sokszor fogsz meglepődni.
"Ezt ma már nem lehet megcsinálni."
"Dehogynem lehet"
Persze mindent meg lehet tenni, arcbőr kérdése, ez igaz. De magunk alatt is vágnánk a fát. :(
"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli..."
Általában igen, de nem feltétlenül a külsőségek alapján. Amúgy ez mire volt válasz? :))
"Nincs cigány kultúra!"
De akkor mit védenek a különböző szervezetek meg kormánybiztosok?
Semmirekello nep kultura nelkul.
Mindenhol utaljak oket.
Igen ez ezert nem tudnak beilleszkedni.
Holott minden segitseget, lakast, kedvezmenyt megkapnak.
Meg ezert kell a 80 oregasszonyt agyba-fobe verni.
Na persze.
Ma mar sajat maguknak koszonhetik csak.
Ahogy eddig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!