A sáskajárás-szerű életmód része a cigány kultúrának?
Nem akarok rasszistának tűnni vagy általánosítani, mielőtt félreértés lenne!
Azt tudom (hallottam), hogy van saját kultúrájuk, de valljuk meg őszintén, a nomád nyerészkedés volt a fő életmódjuk. A lényeg, hogy elvileg ezt el tudnák hagyni, vagy mélyen a kultúrájuk része? Mert akkor ütközik az integrálási törekvés a kultúrák tiszteletben tartásával.
Ha rasszista lennék, azt mondtam volna, hogy genetikailag lopnak, csalnak, stb. Ha figyeltél, észrevetted, hogy én a tanult, generációk között átadott szokásokról beszéltem, ezt értem az alatt, hogy a kultúrájuk része. Nem én vagyok, aki fröcsög!
"a nagytőke felelős"
A nagytőke előtt is ez volt az életformájuk. Nem ragozom.
A lényeg, hogy nem akarok pejoratív értelmet csempészni a kérdésembe, de nem tudom jobban megfogalmazni.
"Cigány szó jelentése: „törvénnyel szemben álló” "
hivatalosan nem ez a jelentése
az már más kérdés, hogy te mit értesz alatta, mikor meglátsz egy cigányt...
tegnap 21:08
nem vagy tisztában a fogalommal
a kultúra fogalma relatív
lehet negatív és pozitív jelentéstartalma
"Általában igen, de nem feltétlenül a külsőségek alapján. Amúgy ez mire volt válasz? :))
"
a kérdésedre és arra, ami itt megy.
"de tényleg szeretném kerülni a rasszista vonalat."
fölösleges, itt a GYK-n kötelező rasszistának lenni, másképp nem vesznek emberszámba vagy rögtön lecigányoznak, leliberálisoznak stb.
"Meg ezert kell a 80 oregasszonyt agyba-fobe verni. "
értem,
tehát szerinted minden cigány agyba főbe veri az időseket és csak és kizárólag cigányok követnek el ilyen gaztetteket?
mindegy, a kérdésem költői, itt úgysem érdemes vitatkozni.
"Ha rasszista lennék, azt mondtam volna, hogy genetikailag lopnak, csalnak, stb."
nem
csupán lövésed sincs a cigányokról, illetve általánosítasz.
"Ha figyeltél, észrevetted, hogy én a tanult, generációk között átadott szokásokról beszéltem, ezt értem az alatt, hogy a kultúrájuk része."
ez már ott bukta, hogy a tanult generációk már réges rég letelepedtek és nem is akarnak vándorolni és velük komolyabb probléma sincs.
A tanulatlanokkal vannak a gondok.
Éppen ezért integráció csak akkor valósítható meg, ha kötelezik őket az oktatásra és nem csak "lehetőségként" minden fajta kontroll nélkül "kínálják fel" a felemelkedés kulcsát.
"Ha figyeltél, észrevetted, hogy én a tanult, generációk között átadott szokásokról beszéltem, ezt értem az alatt, hogy a kultúrájuk része."
"ez már ott bukta, hogy a tanult generációk már réges rég letelepedtek és nem is akarnak vándorolni és velük komolyabb probléma sincs."
Te hány éves vagy 11? A szövegértelmezés nem nagyon megy mi? A "tanult" kifejezés (minden minimális értelmezési képességgel rendelkező egyén számára egyértelműen) az "otthonról hozott" viselkedési formákra vonatkozott, és nem az iskolázottságra.
"lövésed sincs a cigányokról, illetve általánosítasz."
Mivel egy népcsoportról írok, még szép, hogy általánosítok. Mindenkiről nem írhatok külön-külön, csak a nagy átlagról. Amúgy ha nem értesz egyet, írd azt, hogy nem ez volt az alapvető életformájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!