Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ukrajnai magyar hogyan költözh...

Ukrajnai magyar hogyan költözhetne ki Magyarországra?

Figyelt kérdés
Mi kell hozzá? Milyen papírok? kb mennyi pénz? stb.
2011. aug. 25. 16:15
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ott kezdeném, hogy legelőször ismerősök kellenek akik kitelepültek, kint tanultak. Ők jobban ismerik a dörgést, akár 1-2 hétre szálást is adnak amíg albérletet találsz. Szerintem mindenképpen Bp-re próbálj, mert vidéken kevés a munkalehetőség, ha találsz akkor meg sz@rt se keresel. Először én is vidéken próbáltam (Bács-Kiskun megye) nagyon alacsony a munkabér. Aztán egy-egy nyárra felruccantam Bp-re és egyszer ott is ragadtam.

Albérlet.

A legjobb, ha rokonoknál tudsz lakni, (de ott sem ülhetsz a nyakukon sokáig), kollégium, vagy albérlet. 60 E ft/ hó már elég normális albit lehet találni jó környéken, + 1-2 havi kauciót kell fizetni, tehát egyszerre akár 180 E ft- is le kell perkálni.

Munka.

Én diákmunkán kezdtem, ahhoz is ismerősök kellenek, mert mások nevén kell dolgoznod, feketén. Több állás is kell, mert nekem ritkán volt olyan szerencsém, hogy mindennap volt 8-10 órás munkám egy helyen.

SZakma.

Ha van szakmád abba a legjobb elhelyezkedni,több a fizu, tartózkodási engedéllyel akár 1 évig is maradhatsz, aztán hosszabbítani kell, nem kell félni hogy megfognak a zsandárok feketemunkán.

Én először egy néhány barátommal mentem ki, később barátnőm, mostani feleségem jött ki velem és együtt laktunk albérleten. Neki sem volt könyü munkát szereznie, de sikerült. Minden munkát el kell vállalni, alul kell kezdeni és úgy lehet mindig feljebb jutni, nekünk sikerült. 5 évet töltöttem kint egyedül, 5 évet a feleségemmel, aztán hazaköltöztünk, ebből már meg tudtuk idehaza alapozni a jövőnket.

Remélem tudtam segíteni, sok sikert!

2011. szept. 4. 12:49
 22/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm, egy ilyen választ szerettem volna! :)

Szabolcsban nagyon sok és közei rokonunk van, aki tudna segíteni az elindulásban, azért is szeretnénk oda menni, mert máshol senkink nincs, és legalább néhány ismerős jó, ha van, így hátha könnyebb lenne munkát is találni, egyedül elveszettek lennénk.

Házat inkább venni szeretnénk, erre gyűjtünk, mert szeretnénk kint is maradni.

Ti honnan költöztetek ki? Visszamentetek a szülőhelyetekre?

2011. szept. 4. 13:24
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Igen, hazaköltöztünk. A Mo-i tartózkodásunk során tapasztaltuk, hogy itt sem fenékig tejfel az élet.

Szép volt, jó volt de köszöntük ennyi.

Remélem soha többé ne fogok rászorulni, hogy kimenjek melózni. Igazából ez fiataloknak való, hogy kipróbálják magukat, elengedjék anyuci kezét.

2011. szept. 4. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!