Hogy hogy az elnökök, miniszterelnökök 99%-a férfi?
Figyelt kérdés
Úgy értem, van néhány női miniszterelnök is (pl: Ukrajna, Chile, Új-Zéland, Finnország, Litvánia stb) de az esetek többségében az országok vezetői mindíg férfiak. De miért van ez?
Tudom hogy régebben a nők nem tanulhattak például, de manapság már lehet, de még a parlamentekbe is kevesen vannak. Miért van ez?
Erre mindíg kíváncsi voltam.
2011. aug. 14. 10:35
21/22 A kérdező kommentje:
"A pontosság kedvéért megjegyzem, ezek közül egyikben se nő a miniszterelnök."
Néhányba már nem, de azok voltak. Amúgy : Finnországi elnök : Tarja Halonen
Litván államfő : Dalia Grybauskaitė
Argentín elnök : Cristina Kirchner
stb.
Jó most megtévesztően írtam, elnézést, mert miniszterelnököt írtam, de az elnököt is beleértettem.
2011. aug. 14. 14:07
22/22 anonim válasza:
Tegyük félre hogy vannak nők és férfiak , mondjuk azt hogy emberek vannak, az az ember végzi el a munkát aki jobban ért hozzá. És ez minden munkakörre érvényes , a nemek megoszlása 1-1 munkakörben pusztán a véletlen műve .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!