Hogy hogy az elnökök, miniszterelnökök 99%-a férfi?
Úgy értem, van néhány női miniszterelnök is (pl: Ukrajna, Chile, Új-Zéland, Finnország, Litvánia stb) de az esetek többségében az országok vezetői mindíg férfiak. De miért van ez?
Tudom hogy régebben a nők nem tanulhattak például, de manapság már lehet, de még a parlamentekbe is kevesen vannak. Miért van ez?
Erre mindíg kíváncsi voltam.
Te rábíznál egy nőre egy országot, amikor még azt se tudja milyen cipőt vegyen fel? :D
Viccet félretéve: hiányzik belőlük a határozottság, és pusztán kevésbé érdekli őket a téma.
"Te rábíznál egy nőre egy országot, amikor még azt se tudja milyen cipőt vegyen fel? :D "
Hehe :D Dél-Amerika legfejlettebb országa Chile, és ott is volt női miniszterelnök :D
Magyarországon az egyik legkevesebb a női politikusok aránya a férfiakéhoz. 9% az összesből, ami nem 1%, úgyhogy azért bőven. A statisztikák azt mutatják ki, hogy körülbelül ilyen arányban vállalnák el a nők és férfiak a politikai részvételt. Úgyhogy nincs semmiféle diszkrimináció.
"Mert a nők ma is sajna csak papíron egyenlőek a férfiakkal. Kevés ország kivétel."
Ha ez igaz lenne, akkor 100% férfi képviselő lenne. Így ez a válasz nem igaz.
A biológiának ehhez mi köze van?
Vannak és voltak női miniszterelnökök, pl Julia Timosenko, Christina Kirchner (ő a jelenlegi argentín miniszterelnöknő)
Csak azt nem értettem sose h a nők miért nem érdekeltek e témában :\
"Mert a nők ma is sajna csak papíron egyenlőek a férfiakkal. Kevés ország kivétel."
Ezzel szó szerint egyet értek, de felteszem a diszkriminációra gondoltál. Akkor ez egy hatalmas baromság. A nők a biológia miatt nem vezetők, nem pedig diszkrimináció miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!